Βρίσκεστε εδώ:  / ΣΠΟΡ / Την μνήμη του Δημήτρη Κοντογιάννη τίμησαν τα μέλη του ΣΔΥΒ με εξάωρη πεζοπορία στις Μηλιές
Την μνήμη του Δημήτρη Κοντογιάννη τίμησαν τα μέλη του ΣΔΥΒ με εξάωρη πεζοπορία στις Μηλιές

Την μνήμη του Δημήτρη Κοντογιάννη τίμησαν τα μέλη του ΣΔΥΒ με εξάωρη πεζοπορία στις Μηλιές

Μία ακόμη μαγευτική πορεία στο έγινε το Σάββατο με πρωτοβουλία μελών του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου. Ήταν αφιερωμένη στην μνήμη του Δημήτρη Κοντογιάννη και πέρασε από το χωριό του τις Μηλιές, καθώς και από το μνημείο που δημιουργήθηκε στο σημείο όπου τρία χρόνια πριν αυτές τις ημέρες, στις 4 Ιουλίου 2017, έφυγε από τη ζωή κάνοντας αυτό που αγαπούσε, πεζοπορία στο μονοπάτι προς τον Άγιο Αθανάσιο εν Άθω.

Ως δάσκαλος και προηγούμενος πρόεδρος του συλλόγου αποτέλεσε υπόδειγμα με το έργο του, προσέφερε στον ΣΔΥ Βόλου τις υπηρεσίες του ως και την τελευταία ημέρα της ζωής του, ενώ πάντα αποτελούσε παράδειγμα μίμησης σε όλη την κοινωνία και σε κάθε νεότερο, χάρη στον ζήλο και την αφοσίωση στον αθλητισμό που επεδείκνυε επί δεκαετίες, στα 82 χρόνια που έζησε.

Η πορεία ξεκίνησε από τα Καλά Νερά και πιο συγκεκριμένα από τον δρόμο για τον οικισμό Αργυραίικα. Λίγα χιλιόμετρα μετά οι πεζοπόροι έφτασαν στην σπηλιά του Χείρωνα Κενταύρου την οποία και επισκέφθηκαν. Η επόμενη στάση έγινε στο ρέμα του Μπελεγρίνου, που έδωσε την ευκαιρία και για ένα κρύο μπάνιο σε όσους το επιχείρησαν. Στη συνέχεια η πορεία κατευθύνθηκε στον σταθμό Μηλεών, όπου σαν “σε παραγγελία”, εκείνη την ώρα κατέφτασε και ο θρυλικός Μουτζούρης, το τρενάκι του Πηλίου. Έτσι βγήκε η χαρακτηριστική φωτογραφία με το τραίνο, δίπλα στον σταθμό. Ακολούθησε το δυσκολότερο κομμάτι της διαδρομής, που αφορούσε την ανάβαση στο εκκλησάκι του Αγίου Ταξιάρχη από δυσπρόσιτο μονοπάτι. Κατά την επιστροφή στον σταθμό και το πέρασμα από τη γέφυρα Ντε Κίρικο, οι συμμετέχοντες πήγαν στο Μνημείο των Μηλιωτών Εκτελεσθέντων από τους ναζί κατά την Κατοχή. Κατόπιν έγινε στην πλατεία των Μηλεών, και στη συνέχεια υπήρξε βέβαια το σημαντικότερο μέρος της πορείας, η στο μνημείο του Δημήτρη Κοντογιάννη.

Η Βυζίτσα ήταν ο επόμενος σταθμός της κυκλικής πορείας, και μετά άρχισε η κατηφόρα με προορισμό τα Καλά Νερά. Ενδιάμεσα η ομάδα πέρασε από τον Καταρράκτη Καταφίδι, αλλά το λιγοστό δεν επέτρεψε ένα νέο μπάνιο. Αυτό όμως έγινε στα Καλά Νερά και σε άλλες παραλίες του Πηλίου μετά το τέλος της πεζοπορίας, από όσους συμμετείχαν σε αυτή. Σαν επιστέγασμα, οι πεζοπόροι ξαναείδαν τον Μουτζούρη που επέστρεφε όταν έφτασαν στις γραμμές του τραίνου στο ύψος των Καλών Νερών. Καταγράφηκαν συνολικά 19 χιλιόμετρα σε 6 ώρες πορείας μαζί με τις στάσεις.

Στη Γορίτσα, ενώ ακολουθεί το Μονοπάτι των Καταρρακτών

Πεζοπορία πραγματοποιήθηκε και το απόγευμα της Κυριακής προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σε όσους δεν είχαν τη δυνατότητα να μετέχουν την προηγούμενη ημέρα, να περπατήσουν στη Γορίτσα σε μια απλή διαδρομή, χαμηλής δυσκολίας.

Μετείχαν και νέα μέλη, ανάμεσά τους και η 8χρονη Παναγιώτα, και όλοι εντυπωσιάστηκαν από τα τοπία και τα μέρη που υπάρχουν τόσο κοντά στην πόλη μας. Σε πεζοπορία μετείχε επίσης στο Άσκιο Σινιάτσικο Όρος Κοζάνης η Βάσω Τασιώνη, ενώ trail run προπονήσεις στο διήμερο στον Όλυμπο έκαναν οι Χρήστος Αγνουσιώτης, Μάρθα Ξηροφώτου, Σεραφείμ Τσαμασιώτης.

Η διαδρομή που δίκαια χαρακτηρίζεται μία από τις πλέον όμορφες του Πηλίου, το Μονοπάτι των Καταρρακτών από τη στα Χάνια, θα επαναληφθεί κατόπιν επιθυμίας πολλών μελών αυτή την Κυριακή 5 Ιουλίου, ώστε να έρθουν και όσοι την έχασαν την πρώτη φορά. Είναι χαρακτηριστικό ότι θα μετέχουν και μέλη του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Πιερίας Ζευς που επικοινώνησαν με τον ΣΔΥ Βόλου και θα έρθουν από την Κατερίνη. Η πεζοπορία θα γίνει αυτή τη φορά με την αντίθετη κατεύθυνση.

Έτσι αντί από τα Χάνια, θα ξεκινήσει από τη . Μόλις θα φτάσει στους καταρράκτες θα επιστρέψει στην προκειμένου η πορεία να μην είναι πολύ μεγάλης διάρκειας, αλλά ούτε και μεγάλης δυσκολίας. Αναμένεται να διαρκέσει 4-5 ώρες, και μετά το τέλος της όλοι θα μπορούν να επισκεφθούν αν θέλουν τις παραλίες του Πηλίου. Η αναχώρηση από τον Βόλο με ιχ θα γίνει στις 8.30 το πρωί της Κυριακής έξω από τη Νομαρχία (Ιωλκού με Αναλήψεως). Όσοι διαθέτουν αυτοκίνητο μπορούν να το φέρουν προκειμένου να μεταφερθούν όλοι οι συμμετέχοντες. Η πορεία από τη Μακρυρράχη θα ξεκινήσει στις 9.30.

Οι πεζοπορίες θα συνεχίζονται με πρωτοβουλία μελών του ΣΔΥ Βόλου, και κάθε βδομάδα θα ανακοινώνεται το πρόγραμμα της κάθε νέας διαδρομής. Υπενθυμίζεται ότι οι συναντήσεις και οι πορείες γίνονται σε στυλ παρέας και όχι επίσημης οργάνωσης, έτσι κάθε συμμετέχοντας οφείλει να μεταφέρει τα πράγματα που χρειάζεται. Αυτονόητο είναι ότι στις πορείες μπορεί να μετέχει κάθε πολίτης του Βόλου ανεξάρτητα από το αν είναι μέλος του , όπως άλλωστε γίνεται κάθε φορά.

Οι πρώτοι αγώνες


Λίγο πριν τα μεσάνυχτα αυτής της Παρασκευής προς το Σάββατο 4 Ιουλίου θα δοθεί η εκκίνηση του Olympus Mythical Trail απόστασης 102 χιλιομέτρων, και οι δρομείς του  Απόστολος Μπαρμπούλης και η Μάρθα Ξηροφώτου θα λάβουν μέρος στη μεγάλη δοκιμασία.

Σε 4 πανελλήνια πρωταθλήματα ποδηλασίας βετεράνων θα αγωνιστεί μέσα στον Ιούλιο μέσα σε 15 ημέρες ο Γιάννης Κλόκας, και το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Αυτό το Σαβ/κο 4-5 Ιουλίου Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου (ITT/RR) ΜΑΣΤΕΡΣ Βόρεια Εύβοια (Λίμνη-Αιδηψός-Ιστιαία): το Σάββατο ατομικής χρονομέτρησης, την Κυριακή Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αντοχής

10 Ιουλίου Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής (XCR / XCO) Κάρυστος Εύβοια

18 Ιουλίου Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής (XCM) Καρυές Σπάρτη

Το 6ο Volos Half Run

Ο 6ος Ημί Βόλου, ZeniΘ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Οκτωβρίου με αποστάσεις 21.200 και 5.100 μέτρων, βάση των προσαρμοσμένων για τον covid κανονισμών διεξαγωγής αγώνων δρόμου που θέτει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου πήρε και επίσημα την δικαιώματος διεξαγωγής από την ΓΓΑ, την οποία δίνει η ΓΓΑ σε κάθε αγώνα που έχει αντίστοιχες αποστάσεις που δεν εμπίπτουν στις επίσημες, δικαιοδοσίας του ΣΕΓΑΣ. Επίσης ο ΣΔΥ Βόλου δέχθηκε προσφορές από εταιρίες για όσα χρειάζονται για τη διεξαγωγή του, και ενέκρινε την πιο συμφέρουσα. Ο και φέτος όπως καθιέρωσε ο σύλλογος από πέρυσι, θα έχει έντονη κοινωνική – φιλανθρωπική χροιά, έτσι 2.000 ευρώ από τις συμμετοχές των αθλητών θα παραδοθούν από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου στο Ορφανοτροφείο Βόλου, ενώ το ίδιο ποσό δόθηκε από τον αγώνα του 2019 στην Κιβωτό του Κόσμου Βόλου.

Υπενθυμίζεται ότι οι εγγραφές νέων μελών για τον ΣΔΥ Βόλου γίνονται πάντα στο κατάστημα Aspirina, 160, και το συνολικό ποσό εγγραφής-συνδρομής είναι 5 ευρώ.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διανομή προϊόντων #ΤΕΒΑ στα Προπύλαια του Δημοτικού Σταδίου Βελεστίνου #ΤΕΒΑ - https://t.co/tpkKe3pY24 -

  • Αλβανός πέταξε σε οικόπεδο στη Σκιάθο σίδερα και ηλεκτρικές συσκευές #ΣυνελήφθηΑλβανός - https://t.co/lMSm9XxmEj -

  • #τροχαίο στον κόμβο Βελεστίνου #τροχαίο - https://t.co/DRMa83szRk -

"Αλιεύοντας" την είδηση