Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Θλίψη για την απώλεια Δενδρινού
Θλίψη για την απώλεια Δενδρινού

Θλίψη για την απώλεια Δενδρινού

Ο έρωτς με το , η εργτικότητά του και το χιούμορ του Μάκη Δενδρινού θα μείνουν ανεξίτηλα στην ιστορία του ελληνικού που βυθίστηκε στο πένθος για τον χαμό του 65χρονου προπονητή. Ο «Βούδας», όπως ήταν το παρατσούκλι του, είχε υποστεί τον προηγούμενο Ιούνιο που προκάλεσε μη αναστρέψιμες βλάβες σε ζωτικά όργανά του, και έδωσε «μάχη» μέχρι την ύστατη στιγμή χθες τα ξημερώματα, έχοντας δίπλα του τη σύζυγό του Χάι και τους δύο γιους του, Αλέξανδρο και νσταντίνο.

Από τον Ταύρο, όπου μεγάλωσε, ο Μάκης Δενδρινός ασχολήθηκε με το μπάσκετ από την εφηβική ηλικία του και αποτέλεσε «γέννημα-θρέμμα» του Πανιωνίου, στον οποίο υπήρξε παίκτης μέχρι το 1981 και εν συνεχεία προπονητής για τέσσερα χρόνια. Αποτέλεσε συμβολική μορφή του «ιστορικού», όπως ο ίδιος αποκαλούσε τον Πανιώνιο, στην ομάδα μπάσκετ των δεκαετιών του '70 και του '80.

Το επιστέγασμα της προπονητικής καριέρας του ήταν η καθοδήγηση της ς Ανδρών στις τρεις κορυφαίες διοργανώσεις, κατακτώντας την 4η θέση στο Παγκόσμιο του 1994 και την ίδια θέση στο του 1995, ενώ ήταν ο προπονητής της ελληνικής ομάδας στην πρώτη συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες, το 1996, στην . Διατέλεσε προπονητής στον Απόλλωνα Πατρών, στον Ολυμπιακό, στον Ηρακλή, στον Σπόρτιγκ και τεχνικός σύμβουλος στον Κολοσσό. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεσθεί σήμερα (11.30) στο νεκροταφείο του Βύρωνα, ενώ στη μνήμη του Μάκη Δενδρινού θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή πριν από την έναρξη της 3ης αγωνιστικής.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση