Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » «Θετικό» για ντόπινγκ το πρώτο δείγμα Έλληνα Ολυμπιονίκη
«Θετικό» για ντόπινγκ το πρώτο δείγμα Έλληνα Ολυμπιονίκη

«Θετικό» για ντόπινγκ το πρώτο δείγμα Έλληνα Ολυμπιονίκη

Για ακόμη μία φορά η ελληνική βαρών εμπλέκεται στη… δίνη των απαγορευμένων ουσιών. Ο Γιώργος Μαρκούλας φέρεται ότι χρησιμοποίησε στεροειδές σε αγώνα στο εξωτερικό σύμφωνα με της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ς βαρών. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι η Διεθνής Ομοσπονδία ανακοίνωσε το όνομα του αθλητή χωρίς να εξεταστεί το δεύτερο δείγμα.

«Η IWF αναφέρει ότι το δείγμα του Γιώργου Μαρκούλα βρέθηκε «θετικό» σε μεταβολίτη Μεθυλοτεστοστερόνης. Ο προσωρινά δε θα μπορεί να πάρει μέρος σε για των κανονισμών περί φαρμακοδιέγερσης. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι ο δε διαπράττει κάποια τότε θα δημοσιευτεί η σχετική », αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση της Διεθνούς Ομοσπονδίας.

Συνήθως το όνομα του αθλητή ανακοινώνεται αφού εξεταστεί και το δεύτερο δείγμα ή εάν ο αθλητής δεν ενδιαφερθεί για την εξέταση του δεύτερου δείγματος, κάτι που σημαίνει ότι αποδέχεται τα αποτελέσματα του πρώτου. Η πρόσφατη πολιτική της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών, όμως, είναι να αναφέρει το όνομα του αθλητή από το πρώτο θετικό τεστ.

Ο Γιώργος Μαρκούλας, σε νεαρή ηλικία, υπήρξε από τα μεγαλύτερα ταλέντα της ελληνικής άρσης βαρών. Είχε πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της ς όπου είχε έρθει 4ος στην κατηγορία των 85κ. Σήμερα είναι 38 ετών και είχε επιστρέψει στην αγωνιστική δράση προκειμένου να διεκδικήσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Προπονητής του είναι ο Χρήστος Τριφύλλης, ο οποίος εδώ και λίγες ημέρες είναι και ομοσπονδιακός προπονητής.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση