Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » «Θετικό» για ντόπινγκ το πρώτο δείγμα Έλληνα Ολυμπιονίκη
«Θετικό» για ντόπινγκ το πρώτο δείγμα Έλληνα Ολυμπιονίκη

«Θετικό» για ντόπινγκ το πρώτο δείγμα Έλληνα Ολυμπιονίκη

Γι κόμη μία φορά η ελληνική άρση βαρών εμπλέκεται στη… δίνη των απαγορευμένων ουσιών. Ο Γιώργος Μαρκούλας φέρεται ότι χρησιμοποίησε στεροειδές σε αγώνα στο σύμφωνα με ανακοίνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας . Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι η Διεθνής Ομοσπονδία ανακοίνωσε το όνομα του αθλητή χωρίς να εξεταστεί το δεύτερο δείγμα.

«Η IWF αναφέρει ότι το δείγμα του Γιώργου Μαρκούλα βρέθηκε «θετικό» σε μεταβολίτη Μεθυλοτεσερόνης. Ο αθλητής προσωρινά δε θα μπορεί να πάρει μέρος σε για παράβαση των κανονισμών περί φαρμακοδιέγερσης. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι ο αθλητής δε διαπράττει κάποια παράβαση τότε θα δημοσιευτεί η σχετική ανακοίνωση», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση της Διεθνούς Ομοσπονδίας.

Συνήθως το όνομα του αθλητή ανακοινώνεται αφού εξεταστεί και το δεύτερο δείγμα ή εάν ο αθλητής δεν ενδιαφερθεί για την εξέταση του δεύτερου δείγματος, κάτι που σημαίνει ότι αποδέχεται τα του πρώτου. Η πρόσφατη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών, όμως, είναι να αναφέρει το όνομα του αθλητή από το πρώτο θετικό τεστ.

Ο Γιώργος Μαρκούλας, σε νεαρή ηλικία, υπήρξε από τα μεγαλύτερα ταλέντα της ελληνικής . Είχε πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας όπου είχε έρθει 4ος στην κατηγορία των 85κ. Σήμερα είναι 38 ετών και είχε επιστρέψει στην αγωνιστική δράση προκειμένου να διεκδικήσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Προπονητής του είναι ο Χρήστος Τριφύλλης, ο οποίος εδώ και λίγες ημέρες είναι και ομοσπονδιακός .

Πηγή: kathimerini.gr
"Αλιεύοντας" την είδηση