Βρίσκεστε εδώ:  / ΣΠΟΡ / «Θετική» η Δεβετζή το 2007
«Θετική» η Δεβετζή το 2007

«Θετική» η Δεβετζή το 2007

Το «μαύρο» σύννεφο των απαγορευμένων ουσιών του παγκόσμιου στίβου έφτασε επάνω και από τον στίβο.

Το όνομα της Ολυμπιονίκη, Πηγής Δεβετζή, συμπεριλαμβάνεται μέσα στα 28 θετικά , τα οποία είχαν προκύψει ύστερα από επανέλεγχο σε αυτά που είχαν ληφθεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2007 (Οζάκα). Εκεί, η πρωταθλήτρια του τριπλούν είχε έρθει τρίτη (15,04). Σύμφωνα με τους κανονισμούς, εφόσον το θέμα τελεσιδικήσει, θα της αφαιρεθεί το .

Από το 2005, η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου (IAAF) αποθηκεύει τα των ελέγχων και, όταν εντοπιστεί νέα ουσία, κάνει επαναληπτικές αναλύσεις. Τον Απρίλιο του 2015, οι ερευνητές της Ομοσπονδίας χρησιμοποιώντας ό,τι πιο εξελιγμένο υπάρχει στον τομέα του αντιντόπινγκ έκαναν λόγο για 28 (μπορεί και 32) θετικά κορυφαίων αθλητών από το παγκόσμιο της Οζάκα, ενώ υπήρχαν και πληροφορίες για ένα δείγμα.

«Επειτα από σχετική ενημέρωση της IAAF, το διοικητικό συμβούλιο του αποφάσισε την έναρξη της πειθαρχικής διαδικασίας για τη Χρυσοπηγή Δεβετζή. Η IAAF ενημέρωσε το πως βρέθηκε θετικό δείγμα της αθλήτριας από επανέλεγχο, που έγινε σε δείγμα που είχε παρθεί το 2007. Υστερα από αυτή την εξέλιξη η ομοσπονδία θα προχωρήσει στις νόμιμες από τους κανονισμούς διαδικασίες» αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ.

«Δεν γνωρίζω τίποτα. Δεν έχω καμιά ενημέρωση» δήλωσε στην «Κ» η . Από την Ομοσπονδία υποστηρίζουν ότι είχε ενημερωθεί. Η αθλήτρια θα παρουσιάσει τις απόψεις της στην αρμόδια και ο θα στείλει το πόρισμα στην ΙΑΑF. Η IAAF θα αποφασίσει εάν θα της αφαιρέσει το από την Οζάκα, ενώ η Διεθνής Ολυμπιακή θα αποφανθεί εάν πρέπει να γίνει κάτι αντίστοιχο και για το χάλκινο του Πεκίνου.

Η είχε τιμωρηθεί στο παρελθόν από την IAAF με ποινή αποκλεισμού δύο ετών, διότι «απέτυχε να δώσει δείγμα» σε αιφνιδιαστικό έλεγχο το 2009.

SOS από ΣΕΓΑΣ

Η καταπολέμηση των απαγορευμένων ουσιών και η επαναφορά της διαδικασίας των εκτάκτων ελέγχων, περιλαμβάνονται στον προγραμματισμό του ΣΕΓΑΣ για τη νέα χρονιά.

Η Ομοσπονδία προσπαθεί να στηρίξει τους πρωταθλητές της εν όψει των Ολυμπιακών, αλλά βρίσκει εμπόδια στην οικονομική κρίση και τις παραμελημένες εγκαταστάσεις. «Βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν. Οι αθλητές δεν μπορούν να κάνουν προπόνηση. Η Πολιτεία πρέπει να δει το θέμα. Εχουμε το έγκλημα της Παιανίας, αλλά και το πρόβλημα με το κεντρικό του Ολυμπιακού σταδίου, όπου ο ελαστικός τάπητας είναι χάλια και δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε εκεί το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Πρέπει η πολιτεία να συντηρήσει τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις και όχι να φτιάχνει νέες» δήλωσε ο γ.γ. του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνεργασία  Ολυμπιακού Βόλου με την διατροφολόγο-διαιτολόγο Σοφία Σαμαρά - https://t.co/joZ2BLxgoZ… -

  • Καταπολέμηση του δάκου της ελιάς σε ελαιοκομικές περιοχές της Μαγνησίας  #δάκοςελιάς - https://t.co/9yhTOBSubC -

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για την στήριξη των παραγωγών του Νοτίου Πηλίου - https://t.co/bAMYdW2vJs… -

"Αλιεύοντας" την είδηση