Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Θέου… θέλοντος!
Θέου… θέλοντος!

Θέου… θέλοντος!

Ο Ολυμπικός έδειξε “σημεί ζωής” στην Κόρινθο, είχε έναν εξαιρετικό Θέο (ένα γκολ και μία ασίστ) και έθεσε ξανά υποψηφιότητα στο της τρίτης θέσης (1-3).

Οι ερυθρόλευκοι φόρεσαν την… καλή τους εμφάνιση σήμερα το απόγευμα και “καθάρισαν” με χαρακτηριστική άνεση την Παναχαϊκή, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα πως είναι ακόμα ζωντανός. Γκολ και μοιραίος ο νεαρός , που αποχώρησε στο δεύτερο ημίχρονο με ενοχλήσεις.

 

Καλύτερος και αποτελεσματικότερος ο Ολυμπιακός στο πρώτο

Το πρώτο δεκάλεπτο ανήκει ολοκληρωτικά στους φιλοξενούμενους, που επέβαλαν το ρυθμό τους και δημιούργησαν τις πρώτες καλές φάσεις του παιχνιδιού. Συγκεκριμένα, ο Διαμαντόπουλος με κεφαλιά στο 7′ και ο Ζέρης με ευθύβολο σουτ στο 9′, δε μπόρεσαν να βρουν στόχο. Στο 13ο λεπτό ήρθε και το γκολ για τον Ολυμπιακό, με ωραία ατομική προσπάθεια του Θέου, που μπήκε στην περιοχή, απέφυγε τον Άλλα και με ωραίο πλασέ παραβίασε την εστία του Δημιζά. Όπως ήταν φυσιολογικό, η Παναχαϊκή βγήκε από τα καρέ της και προσπάθησε να ισοφαρίσει, δημιουργώντας, πέντε λεπτά αργότερα και την πρώτη της καλή στιγμή. Συγκεκριμένα, Μαρουκάκης και Κυβελίδης έπαιξαν το 1-2, με τον πρώτο να επιχειρεί το σουτ και το Ρίζο να απομακρύνει, ενώ σε νέα προσπάθεια του ίδιου, έδιωξε με υπερένταση ο . Το γκολ της ισοφάρισης για την ομάδα της Πάτρας ήρθε στο 21′, με τον Μαρουκάκη που εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας των φιλοξενούμενων και με ψύχραιμο πλασέ, έκανε το 1-1. Το παιχνίδι, στη συνέχεια, εξελίχθηκε με την Παναχαϊκή να προσπαθεί να πάρει τα ηνία του παιχνιδιού, αλλά τον Ολυμπιακό να μην απειλείται ιδιαίτερα. Κι ενώ, το γρήγορο παιχνίδι του πρώτου 25λεπτου, μετατράπηκε σε παιχνίδι κέντρου και αργών ρυθμών, στο 37′ οι Βολιώτες κατάφεραν να προηγηθούν και πάλι. Ο Θέος πραγματοποίησε μία πολύ καλή σέντρα από τα αριστερά στην της άμυνας των Πατρινών, με το Διαμαντόπουλο να πηδάει ψηλότερα από όλους και με όμορφη κεφαλιά να γράφει το 1-2. Το ημίχρονο έκλεισε με μία πολύ σημαντική φάση για την Παναχαϊκή στο 42′, όταν ο Μαρουκάκης έστρωσε με όμορφο τρόπο στον Φουρλάνο εντός περιοχής, τον τελευταίο να επιχειρεί το σουτ και τη μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.

Καθάρισαν και φρέναραν στην επανάληψη οι ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε στην επανάληψη, όπως ακριβώς ξεκίνησε και το παιχνίδι, δημιουργώντας δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες, μέσα σε διάστημα δύο λεπτών. Συγκεκριμένα, στο 52′ η εκτέλεση κόρνερ του Γιαλούση βρήκε ως αποδέκτη στη μικρή περιοχή το κεφάλι του Κυζιρίδη, με τη μπάλα να περνάει πάνω από τα δοκάρια, ενώ στιγμές αργότερα το σουτ του Διαμαντόπουλου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Δημιζά και στην επ ο Σκοπελίτης επιχείρησε την κεφαλιά, με το νεαρό πορτιέρο να μπλοκάρει. Και λίγα λεπτά αργότερα, ήρθε και το γκολ που σφράγισε τη νίκη των ερυθρολεύκων. Συγκεκριμένα, στο 61′ η ωραία ομαδική προσπάθεια Μπιτάνγκ – Ρόκα είχε ως τελικό αποδέκτη τον Σκοπελίτη, που με όμορφο τελείωμα από το ύψος της περιοχής έκανε το 1-3, μέσα σε πανηγυρισμούς από τον νεαρό άσο. Απο ‘κει και πέρα, οι δύο ομάδες… “φρέναραν” απότομα, αποδεχόμενοι το τελικό αποτέλεσμα. Ένα φάουλ του Μαρουκάκη, ένα αδύναμο πλασέ του Κυζιρίδη και ένα σουτ του Χούσα ήταν οι σημαντικότερες ευκαιρίες του τελευταίου ημιώρου. Το μόνο κακό για τον Ολυμπιακό ήταν οι ενοχλήσεις που αισθάνθηκε ο νεαρός Σκοπελίτης στο γόνατο, με τον Καρρά να τον αντικαθιστά στο 74'.

Τελικό σκορ 13, με τον Ολυμπιακό να έχει δύσκολη την ερχόμενη αγωνιστική στο ΟΑΚΑ, με αντίπαλο την πρωτοπόρο ΑΕΚ.

ΠΑΑΧΑΪΚΉ: Δήμιζας, Ασίγκμπα, Κάργας, Άλλα, Στεργίδης,Μαρουκάκης, Κοντοχρήστος, Κυβελίδης, Γκατιάνγκα, Φουρλάνος, Χούσα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Ρίζος, Ζέρης, Μπουτζίκος, , Μπάρμπας, Ρόκας, Κυζιρίδης, Σκοπελίτης, Μπιτάνγκ, Θέος, Διαμαντόπουλος.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση