Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Τελικό με… καρδιοχτύπι η Ρεάλ
Τελικό με… καρδιοχτύπι η Ρεάλ

Τελικό με… καρδιοχτύπι η Ρεάλ

Με τη «μγική» υπογρφή του Καρίμ Μπενζεμά έπεσαν οι τίτλοι τέλους στο «Βιθέντε Καλντερόν» και στα όνειρα της Ατλέτικο Μαδρίτης για μια μυθική ανατροπή του 3-0 και πρόκριση εις βάρος της συμπολίτισσας στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ (3 Ιουνίου).

Στο τελευταίο ευρωπαϊκό παιχνίδι της Ατλέτικο στην ιστορική της έδρα, ο άλλος διεθνής «χόρεψε» τρεις παίκτες της πάνω στη γραμμή και έδωσε την ευκαιρία στον Ισκο να πετύχει (με ριμπάουντ σε σουτ του Κρόος) το 2-1 στο 42΄, βάζοντας ουσιαστικά τέλος στο όνειρο μιας ιστορικής ανατροπής που είχε αρχίσει να κτίζεται με την κεφαλιά του Σαούλ στο 12΄ και το εύστοχο πέναλτι του κριεζμάν στο 16΄. Το γρήγορο 2-0 άναψε φωτιές στο «Βιθέντε Καλντερόν» αλλά μετά το γκολ του Ισκο οι γηπεδούχοι έψαχναν πάλι τρία τέρματα σε μόλις ένα ημίχρονο για να προκριθούν, κάτι που ούτε η λογική ούτε η μπορούσαν να το επιτρέψουν. Η Ρεάλ ξεπέρασε την τρικυμία του πρώτου 20λέπτου, ήλεγξε τον ρυθμό και με τον Νάβας να κάνει τρεις σπουδαίες επεμβάσεις, πέρασε στον τελικό έστω κι αν δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα με 2-1. Πριν από το παιχνίδι σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια με 11 τραυματίες, όταν οπαδοί της Ατλέτικο επιτέθηκαν σε πούλμαν φιλάθλων της Ρεάλ και συγκρούστηκαν με την .

Ο Μπουφόν

Τι κι αν έσπασε το σερί του των 690 λεπτών χωρίς να δεχθεί τέρμα στο Τσάμπιονς Λιγκ… Ο τερματοφύλακας της Γιουβέντους Τζανλουίτζι Μπουφόν σε ξέφρενα με τους συμπαίκτες του και τους οπαδούς της ομάδας τη δεύτερη πρόκριση σε τελικό του θεσμού τα τρία τελευταία χρόνια, τονίζοντας ότι «η μέρα αυτή έδειξε ότι πρέπει μέχρι τέλους να πιστεύουμε στα όνειρά μας».

O τεχνικός της Γιούβε, Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, έσπευσε να αρνηθεί ότι αξίζει στον εαυτό του μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας, «δείχνοντας» με του τους παίκτες του, ενώ τόνισε ότι το αντιαθλητικό αλλά ατιμώρητο χτύπημα του Καμίλ Γκλικ στον Γονσάλο Ιγουαΐν «ξύπνησε» την ομάδα του, που είχε πέσει κάπως μετά τη μείωση του σκορ σε 2-1 στον αγώνα που έγινε στο Τορίνο προχθές.

Την πικρία του αποκλεισμού στη Μονακό μετριάζει η συνειδητοποίηση της σπουδαίας φετινής πορείας της, με τον σκόρερ Κιλιάν Μπαπέ να λέει ότι «το γκολ μου δυστυχώς ήταν μάταιο, αλλά μάθαμε πολλά και του χρόνου θα επιστρέψουμε καλύτερα προετοιμασμένοι».

Ομοίως και ο του, Λεονάρντο Ζαρντίμ, που ετοιμάζεται να στεφθεί πρωταθλητής Γαλλίας με τη Μονακό, υποσχέθηκε ότι «τα επόμενα χρόνια θα παρουσιαστούμε 25% με 30% καλύτεροι από ό,τι φέτος».

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση