Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Τελικοί -γιορτές στην ποδοσφαιρική Ευρώπη
Τελικοί -γιορτές στην ποδοσφαιρική Ευρώπη

Τελικοί -γιορτές στην ποδοσφαιρική Ευρώπη

γράφει
ο Ανδρές Βρδαλής

Η αρχή, χρονικά, έγινε στην με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να κατακτά το 12ο κύπελλο της ιστορίας της επικρατώντας 2 – 1 της Κρύσταλ Πάλας.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση των αντιπάλων τους παρότι βρέθηκαν να χάνουν στο 78' με 1 – 0 ύστερα από γκολ του Πάντσεον. Με αντεπίθεση διαρκείας και σκόρερ τον Μάτα στο 81' οδήγησαν την αναμέτρηση στην παράταση. Εκεί ,αν και βρέθηκαν με 10 παίχτες λόγω της ς του Σμόλινγκ κατάφεραν την ανατροπή με χρυσό σκόρερ τον Λίνγκαρντ στο 110'.

Στη συνέχεια, στη μόνη μάχη με ενδιαφέρον η Μπορούσια του Σωκράτη Παπασταθόπουλου δεν τα κατάφερε απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου. Ύστερα από ένα στείρο 0 – 0 στη κανονική διάρκεια και την παράταση η αναμέτρηση οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι. Οι «Βαυαροί» στάθηκαν ψυχραιμότεροι και κατέκτησαν το πολυπόθητο νταμπλ με 4 – 3.

Στον τελικό της ς, σε ένα μέτριο από πλευράς θεάματος παιχνίδι, η Μίλαν παρά την υπεροχή της στην κανονική διάρκεια του αγώνα δεν κατάφερε να σκοράρει απέναντι στη Γιουβέντους. Αντίθετα, σε μία από τις αντ της «Μεγάλης Κυρίας» κατά τη διάρκεια της παράτασης, ο Αλβάρο Μοράτα όντας στο γήπεδο μόλις 2 λεπτά εξασφάλισε το πολυπόθητο γκολ στο 110'. Με το τελικό 0 – 1, η Γιουβέντους σε το νταμπλ ς.

Τέλος στη Γαλλία, στην αναμέτρηση βορά με νότου, η Παρί Σεν Ζερμέν κυριάρχησε της Μαρσέιγ με 4 – 2 και σήκωσε το κύπελλο, κατακτώντας έτσι όλους τους εγχώριους τίτλους για φέτος. Αν και προηγήθηκε μόλις στο 2' με τον Ματουιντί, η Μαρσέιγ απάντησε στο 12' με τον Τοβέν. Το δεύτερο ημίχρονο ανήκε στους «παριζιάνους» που κατάφεραν να σκοράρουν με τους Ιμπραϊμοβιτς (47' και 82') και Καβάνι(57'). Το τελικό σκορ διαμόρφωσε για τους «μασσαλούς» ο Μπατσουαγί στο 87'.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση