Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Τελετή έναρξης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπάσκετ U18
Τελετή έναρξης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπάσκετ U18

Τελετή έναρξης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπάσκετ U18

Την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019 στην παραλία του Βόλου

Στην περιοχή του ου – Πανεπιστημίου ς της παραλίας του Βόλου θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 26/7/2019 η τελετή έναρξης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπάσκετ, που φιλοξενείται στην πόλη του Βόλου από τις 27 Ιουλίου έως και τις 4 Αυγούστου 2019.

Την έναρξη της ς θα σημάνει η των εθνικών ομάδων των αθλητών, η οποία θα ξεκινήσει από του ύψος της τράπεζας της Ελλάδος και θα κατευθυνθεί στο χώρο της τελετής.

Των εθνικών ομάδων θα προηγείται η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου, η οποία θα συνοδεύει μουσικά την με ήχους κομματιού του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου, ο οποίος έκανε την τιμή στην Ορχήστρα να της παραχωρήσει το δικαίωμα χρήσης του κομματιού του για τη συγκεκριμένη .

Στην περιοχή του λιμανιού και έως το ύψος του «κορδονιού» θα πλέει το ιστορικό πλοίο της Αργούς, το οποίο εντυπωσιάζει σε κάθε του εμφάνιση τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης από Ελλάδα και από το εξωτερικό.

Με τη των αθλητών στο χώρο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν σύντομοι χαιρετισμοί του δημάρχου Βόλου Αχ. Μπέου, του περιφερειάρχη ς νσταντίνου Αγοραστού και των επισήμων εκπροσώπων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και της FIBA.

Θα παρουσιαστεί καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τις σχολές χορού Break A Move και Antigravity Dance Lab σε χορογραφίες των Εύα Παπαπαναγιώτου, νσταντίνου Πανόπουλου και Μιχάλη Μιχαηλίδη.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σύγχρονο χορό, aerial dance και brake dance, ενώ η δουλειά των χορογράφων είναι εμπνευσμένη από το άθλημα του μπάσκετ, τις προσπάθειες των παικτών του και την αγάπη τους για την αθλητική ζωή.

Ακολουθεί εμφάνιση live μπάντας, με κυρίαρχο όργανο το τσέλο και επικεφαλής τον διπλωματούχο και καθηγητή του Δημοτικού Ωδείου Βόλου Θέμη Βαγενά.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο τηλεπαρουσιαστής  Σωτήρης Πολύζος.

Η τελετή θα ολοκληρωθεί με την επίσημη κήρυξη έναρξης του πρωταθλήματος από εκπρόσωπο της FIBA  και εντυπωσιακά βεγγαλικά με τη συνοδεία των ήχων της live μπάντας.

Οι τοπικές καλλιτεχνικές για μία ακόμη φορά αποδεικνύουν με τη συγκεκριμένη τελετή τη δυναμική της πόλης του Βόλου στο σύγχρονο πολιτισμό και τη δυνατότητα που έχουν να αναλαμβάνουν την εκπροσώπηση της πόλης σε διεθνή πολιτιστικά και αθλητικά γεγονότα.

Από το Σάββατο 27 Ιουλίου 2019 το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα διεξάγεται στους αγωνιστικούς  χώρους των κλειστών γυμναστηρίων Νέας Ιωνίας και Πορταριάς , όπου οι κάτοικοι και επισκέπτες του Βόλου θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τις εντυπωσιακές προσπάθειες των αθλητών και να στηρίζουν με την παρουσία τους την Εθνική Ομάδα.

Παρακολουθείστε σε ζωντανή μετάδοση την τελετή έναρξης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπάσκετ U18 εδώ:

https://youtu.be/oJAlTF63Lm0

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση