Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Tα «ναρκοπέδια» του 2018 για το ελληνικό ποδόσφαιρο
Tα «ναρκοπέδια» του 2018 για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Tα «ναρκοπέδια» του 2018 για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Το 2018 θα είναι μια χρονιά γεμάτη προ για το σε θεσμικό επίπεδο. Η καλείται, υπό τη νέα που εξελέγη τον περασμένο Αύγουστο, να αποδείξει ότι μπορεί να γίνει ένας οργανισμός που αποβάλλοντας τον ενδημικό παλαιοπαραγοντισμό θα εκσυγχρονιστεί, λειτουργώντας με ισονομία και διαφάνεια.

Η , το πιο νευραλγικό κομμάτι του ποδοσφαίρου, καλείται να αποδείξει ότι μπορεί να αποκτήσει τη χαμένη της αξιοπιστία.

Οσον αφορά τη Σούπερ Λίγκα, το 2018 θα είναι μια χρονιά… «survivor». Η επιβίωσή της θα κριθεί εν πολλοίς από τη διατήρηση της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, κάτι που αποτέλεσε εφαλτήριο, το 2006, ώστε να αποσπαστεί από τις δύο μικρότερες εθνικές κατηγορίες και να γίνει μια αυτόνομη, ως προς αυτές, λίγκα.

Σε επίπεδο ποινικών δικαστηρίων, το 2018 θα είναι μια χρονιά εξελίξεων σε πολλές υποθέσεις που είτε έχουν φτάσει στο ακροατήριο είτε βρίσκονται στο στάδιο της προδικασίας.

Με άλλες , το 2018 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί  το έτος – crash test για την επιστροφή στην κανονικότητα, όπως έχει αποκαλέσει ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδης το πέρασμα από τη διορισμένη από τη στη νέα φυσική ηγεσία της και τις προσδοκίες που δημιουργήθηκαν από την εκλογή της.

Η ΕΠΟ, τουλάχιστον μέχρι τον Ιούλιο του 2018, θα βρίσκεται υπό την εποπτεία της Επιτροπής Παρακολούθησης. Πρόκειται για μια ad hoc επιτροπή που αναφέρεται στις και UEFA, παρακολουθεί τις συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής και των πιο σημαντικών διαρκών επιτροπών της ομοσπονδίας, καθώς και τις αποφάσεις που λαμβάνονται και αφορούν τον οικονομικό τομέα.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση