Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Συζήτηση με την Όλγα Βασδέκη στο «Βασδέκειο»
Συζήτηση με την Όλγα Βασδέκη στο «Βασδέκειο»

Συζήτηση με την Όλγα Βασδέκη στο «Βασδέκειο»

Την ευκαιρία να μιλήσουν με την Ολυμπιονίκη και πρωταθλήτρια του Όλγα Βασδέκη, είχαν οι μικρές αθλήτριες του τμήματος ρυθμικής γυμναστικής του «Η ΝΙΚΗ» την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021.

Η ενέργεια αυτή, αποσκοπούσε στην ενημέρωση των μικρών αθλητριών, να μάθουν την του ονόματος του χώρου προπόνησής τους και να πάρουν παράδειγμα από την Όλγα Βασδέκη, η οποία με την πορεία της, έχει προσφέρει προστιθέμενη αξία στον αθλητισμό και ταυτόχρονα να ενημερωθούν για τα οφέλη της άθλησης στην και στη διαμόρφωση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων.

Οι αθλήτριες του τμήματος που προπονούνται στο αθλητικό κέντρο «Όλγα Βασδέκη» που φέρει το όνομα της πρωταθλήτριας, είχαν την ευκαιρία μαζί με τις προπονήτριές τους, Ζαννέτα Γαλλιού και Ρούλα Μέλλη, να μάθουν -μεταξύ άλλων- την πορεία της Όλγας Βασδέκη στον αθλητισμό, αλλά και να της κάνουν ερωτήσεις.

Η Όλγα Βασδέκη είναι μία από τις ελάχιστες Ελληνίδες αθλήτριες που έχουν λάβει μέρος σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες και έχει καταφέρει να προκριθεί σε ισάριθμους τελικούς στο γυναικών.

Η ίδια αποκάλυψε ότι ξεκίνησε τα πρώτα της αθλητικά βήματα από την ρυθμική γυμναστική και στη συνέχεια ασχολήθηκε με τον στίβο και το τριπλούν.

Όπως είπε μεταξύ άλλων: «Μην αφήσετε ποτέ κανέναν να σας πει ότι δεν μπορείτε να κάνετε κάτι. Η προσπάθεια πάντα μας κάνει καλύτερους».

Τα μικρά κορίτσια, έκαναν διάφορες ερωτήσεις στην Όλγα Βασδέκη, για τις ώρες προπόνησης που έκανε, αθλητικές στιγμές που έχουν μείνει χαραγμένες στη μνήμη της κ.α. Η πρωταθλήτρια του τριπλούν αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη συμμετοχή της το 1999, που προκρίθηκε στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου στη Σεβίλλη και πήρε το χάλκινο μετάλλιο, μια χρονιά που ψυχολογικά είχε δοκιμαστεί από έναν μεγάλο τραυματισμό και την απώλεια της γιαγιάς της. Ο πρώτος μεγάλος της που συμμετείχε και δε θα ξεχάσει ήταν το 1992 στους Βαλκανικούς αγώνες στην και την ημέρα που φόρεσε το εθνόσημο στη φανέλα της, νιώθοντας μεγάλη τιμή και ταυτόχρονα όλους τους κοντά της.

Μάλιστα η Όλγα Βασδέκη δεσμεύτηκε με την πρώτη ευκαιρία να βρεθεί στον Βόλο και να γνωρίσει και να μιλήσει από κοντά με τις κορίτσια του τμήματος.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» Στέργιος Φάτσης, βρέθηκε την ίδια ημέρα στην τελευταία προπόνηση της χρονιάς του τμήματος, είδε από κοντά τις αθλήτριες και τις προπονήτριες, συνομίλησε με τους γονείς, και τους ενημέρωσε για τις νέες συν του Συλλόγου με την παιδοψυχολόγο Πηνελόπη Αβαγιανού και τη διαιτολόγο – διατροφολόγο Νότα Μπλούχου.

Επίσης, οι γονείς ενημερώθηκαν για τη συν του Συλλόγου με το Ιατρικό Κέντρο “ΦΡΟΝΤΙΔΑ” καθώς και για το Niki Energy & Niki Insurance.

Ο πρόεδρος τους ενημέρωσε για παρεμβάσεις που έγιναν από τον Δήμο για την αντικατάσταση φωτισμού στο χώρο των προπονήσεων, σύστησε τη νέα προπονήτρια του τμήματος Ρούλα Μέλλη καθηγήτρια φυσικής αγωγής με ειδικότητας ρυθμικής γυμναστικής κι αντάλλαξε ευχές για καλή χρονιά.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση