Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Συνάντηση Λιούπη-Κεφαλογιάννη για το παλιό αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Ε. στη Νέα Ιωνία
Συνάντηση Λιούπη-Κεφαλογιάννη για το παλιό αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Ε. στη Νέα Ιωνία

Συνάντηση Λιούπη-Κεφαλογιάννη για το παλιό αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Ε. στη Νέα Ιωνία

Συνάντηση με τον υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών   Ιωάννη Κεφαλογιάννη είχε ο βουλευτής Ν. της Νέας Δημοκρατίας Αθανάσιος Λιούπης, όπου συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της εκμίσθωσης από την ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε., ως διαχειρίστρια των ακινήτων του Ο.Σ.Ε., του παλιού αμαξοστασίου του Ο.Σ.Ε. στη Νέα Ιωνία του Δήμου Βόλου, στην ερασιτεχνική ομάδα της Νίκης Βόλου.

Ο κ. Λιούπης ανέφερε στον κ. Κεφαλογιάννη ότι η σύμβαση καταρτίστηκε το 2016 και τροποποιήθηκε το 2017 και αφορά σε τέσσερα κτίσματα και ακάλυπτη έκταση  10.831,67 τ.μ. που αποτελείται από τον χώρο του προπονητηρίου έκτασης 5.736,67 τ.μ. και τον υπόλοιπο τα χώρο του συγκροτήματος.

Η με την σύμβαση αυτή αναλαμβάνει την υποχρέωση να ανακαινίσει τα υπάρχοντα κτίρια και να αξιοποιήσει τον χώρο, δημιουργώντας ένα μουσειακό – πολιτιστικό – αθλητικό κέντρο, αρχικού προϋπολογισμού 400.000,00 , ο οποίος θα περιλαμβάνει μουσείο, πέντε 5 Χ 5, γήπεδο με φυσικό χόρτο, κλειστό και χώρους εστίασης.

Όπως ανέφερε ο κ. Λιούπης, η υλοποίηση της σύμβασης θα συμβάλει στην αναβάθμιση της εικόνας της περιοχής και ολόκληρης της πόλης και στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του Ο.Σ.Ε. και της ομάδας της Νίκης Βόλου.

Παρόλα αυτά και ενώ έχει συμφωνηθεί ως χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των εργασιών η πενταετία από την υπογραφή της σύμβασης, εκκρεμεί μέχρι σήμερα η του χώρου στη , με το πρόσχημα της ύπαρξης στον χώρο αρχειακού υλικού, καθώς και παλαιών υλικών του αμαξοστασίου και εγκαταλελειμμένων οχημάτων.

Ο υφυπουργός συμφώνησε ότι πρόκειται για ένα που θα συμβάλει στην αξιοποίηση της περιοχής και κατανόησε το πρόβλημα που δημιουργείται από την καθυστέρηση ς των εγκαταστάσεων στη Νίκη Βόλου και υποσχέθηκε ότι θα προβεί άμεσα σε επικοινωνία με τους αρμοδίους για την απομάκρυνση του αρχείου και των οχημάτων, προκειμένου να ελευθερωθεί ο χώρος και να αποδοθεί στον ερασιτεχνικό Σύλλογο, σύμφωνα με την ισχύουσα σύμβαση.

Ο κ. Λιούπης ευχαρίστησε τον υφυπουργό για την ανταπόκρισή του.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση