Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Στους ημιτελικούς ο Ολυμπιακός
Στους ημιτελικούς ο Ολυμπιακός

Στους ημιτελικούς ο Ολυμπιακός

Μόνον ο χρειάστηκε μόλις ένα παιχνίδι για να σφραγίσει την πρόκρισή του στους ημιτελικούς του Κυπέλλου, μιας και το ευρύ 5-0 της νίκης του επί του Αστέρα Τρίπολης στο «Γ. Καραϊσκάκης» δεν αφήνει ανοικτό κανένα σενάριο ανατροπής των δεδομένων. Αντίθετα, ο Πανιώνιος με τον ΠΑΟΚ έμειναν στο 1-1 και ο με τον Ατρόμητο στο 0-0, όπερ σημαίνει ότι θα χρειαστεί και δεύτερος γύρος για να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Ολα θα κριθούν στους επαναληπτικούς σε Τούμπα και Περιστέρι, χωρίς να υπάρχει το απόλυτο φαβορί.

Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ πιο αποτελεσματικός από τον Αστέρα και έφθασε τον δείκτη του σκορ στο εμφατικό 5-0, που διαμορφώθηκε με δύο γκολ του Ιντέγε (13΄, 39΄), άλλα δύο του Φορτούνη (50΄, 63΄) και άλλο ένα του Πάρντο (59΄). Οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο κλασικές ευκαιρίες στο α΄ ημίχρονο (απέκρουσε ο Καπίνο) και ένα δοκάρι με τον Μπερτόλιο στο 52΄, αλλά δεν πέτυχαν γκολ και έχασαν την επαφή τους με το σκορ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Καπίνο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σιόβας, Μασουακού, Μιλιβόγεβιτς, Ζντιέλαρ (74΄ Μανιάτης), Πάρντο, Φορτούνης (71΄ Φουστέρ), Ντουρμάζ (80΄ Κολοβός), Ιντέγε.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Θεοδωρόπουλος, Λούι (67΄ Κιτοκό), Γκοϊάν (57΄ Ζησόπουλος), Σανκαραρέ, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Κουρμπέλης, Μάσα, Χαμντανό, Στανισάβλεβιτς (46΄ Μπερτόλιο), Γιάννου.

Νωρίτερα, ο εμφανίστηκε «άσφαιρος» επιθετικά στη Λεωφόρο και, για τρίτο στη σειρά παιχνίδι, κόλλησε στο μηδέν. Οι «» δεν βρήκαν τον ρυθμό των τελευταίων αγώνων τους ούτε και κατάφεραν να δημιουργήσουν πολλές καλές ευκαιρίες απέναντι στον καλά οργανωμένο και πολύ ψύχραιμο Ατρόμητο, τον οποίο ο Στραματσόνι χαρακτήρισε πολύ καλύτερη ομάδα σε σχέση με τις άλλες ομάδες (Γιάννινα, Πανιώνιος) που απέτυχε ο Παναθηναϊκός να νικήσει στη Λεωφόρο. Οι περίπου 7 χιλιάδες οπαδοί του που συγκεντρώθηκαν εκεί για πρώτη φορά μετά την 1η Νοεμβρίου σίγουρα περίμεναν κάτι καλύτερο από την καθυστερημένη της ομάδας του, που απέφερε ένα δοκάρι με τον Τελάντερ και δύο καλές ευκαιρίες με σουτ του Ετζελίστα και του Κλωναρίδη. Ο Ατρόμητος απείλησε με σουτ του Ούμπιντες και του Ναπολεόνι (απέκρουσε και τα δύο ο Στιλ), με τον Ιταλό να μαθαίνει λίγο πριν από το παιχνίδι ότι ο Ατρόμητος απάντησε αρνητικά στον ΑΠΟΕΛ για τη μεταγραφή του. Στο 85΄ ο Κουτρουμπής μιμήθηκε τον… Μπερμπάτοφ, κτύπησε τον Κεϊτά πάνω στην προσπάθειά του να ξεμαρκαριστεί και αποβλήθηκε.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Τελάντερ, Κουτρουμπής, Πράνιτς, Μέστο, Εσιέν (61΄ Ετζελίστα), Ζέκα, Αμπέντ (84΄ Λαγός), Μπουμάλ, Καλτσάς (62΄ Κλωναρίδης), Πέτριτς.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μπάρκας, Φυτανίδης, Ουσέρο, Ναπολεόνι (89΄ Λε Ταλέκ), Ούμπιδες, Στόιτσεφ (85΄ Λημνιός), Κιβρακίδης, Μπιτόλο, Λαζαρίδης, Παπαδόπουλος (72΄ Μπρίτο), Κεϊτά.

Στη , το γρήγορο γκολ του Πέλκα στο 15΄ και το δοκάρι του ίδιου στο 18΄ προμήνυαν επικράτηση του ΠΑΟΚ. Ο Πανιώνιος όμως βρήκε τον ρυθμό του και ισοφάρισε με τον Μασούρα στο 34. Οι δύο ομάδες έδειχναν ικανοποιημένες από το 1-1, απέφυγαν τα ρίσκα και «κάθισαν» βολικά στην ισοπαλία, που αφήνει ανοικτή την πρόκριση για τη ρεβάνς, με τον ΠΑΟΚ να έχει προβάδισμα. Πριν από τον αγώνα, οι διοικήσεις των δύο ομάδων έφθασαν σε οριστική για τη μεταγραφή του Χατζηισαΐα.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Διούδης, Οικονόμου, Χατζηισαΐας, Βλάχος, Ρισβάνης, Κόρμπος, Σιώπης, Μπακασέτας, Μασούρας (80΄ Χαλκιαδάκης), Μπαργκάν (68΄ Τζανδάρης), Ανσαριφάρντ (58΄ Καραμάνος)
ΠΑΟΚ: Βελλίδης, Κοροβέσης, Τζαβέλλας, Ρικάρντο Κόστα, Σκόνδρας, Τζιόλης, Τσίμιροτ, Ροντρίγκες (82΄ Μυστακίδης), Πέλκας (91΄ Σάμπο), Μακ (56΄ Ζάιρο), Αθανασιάδης.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση