Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Στους «8» τα φαβορί Γαλλία, Γερμανία και Βέλγιο
Στους «8» τα φαβορί Γαλλία, Γερμανία και Βέλγιο

Στους «8» τα φαβορί Γαλλία, Γερμανία και Βέλγιο

γράφει ο
Ανδρέας Βαρδαλής

Η γηπεδούχος δυσκολεύτηκε αλλά πέρασε την παθιασμένη στα πλαίσια της φάσης των 16.

Οι Ιρλανδοί ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 2ο λεπτό με πέναλτι του Μπρέιντι παγώνοντας το κοινό στο Παρκ Ολυμπίκ της Λυών.

Στη συνέχεια, οι «τρικολόρ» ανέβηκαν, δημιούργησαν φάσεις και σε τρία λεπτά στις αρχές του β' ημιχρόνου έφεραν το ματς τούμπα. Μεγάλος πρωταγωνιστής αναδείχθηκε ο Γκριζμάν που στο 58΄και στο 61' ύστερα από ωραίες ομαδικές προσπάθειες διαμόρφωσε το τελικό 2 – 1. Μέχρι το τέλος του παιχνιδιού η ομάδα της Ιρλανδίας δεν κατάφερε να απαντήσει μένοντας με 10 ποδοσφαιριστές από το 66ο λεπτό.

Στο άλλο παιχνίδι, η έπαιξε όσο χρειάστηκε και πέρασε το εμπόδιο της ς. Το τελικό 3 – 0 δείχνει τη διαφορά των δύο ομάδων καθώς η απείλησε ελάχιστες φορές την εστία του Νόιερ. Το σκορ άνοιξε ο Μπόατενγκ στο 8' με μακρινό σουτ ύστερα από κόρνερ και απομάκρυνση της άμυνας της Σλοβακίας. Στο 13΄ο Οζίλ έχασε πέναλτι αλλά πριν τη συμπλήρωση του ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 43', ο Μάριο Γκόμεζ έκανε το 2 – 0. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε μόλις στο 63΄από τον πολυτιμότερο παίκτη του αγώνα, Γιούλιαν Ντράξλερ.

Σε ένα ανοιχτό παιχνίδι, οι Βέλγοι στάθηκαν σοβαροί και πήραν την πρόκριση απέναντι στην . Ο Αλντεβειρέλντ έδωσε το προβάδισμα μόλις στο 10΄ ύστερα από φάουλ του Ντε Μπρόιν. Η ανοίχτηκε για την ισοφάριση στα τελευταία λεπτά αλλά το ήταν «φωτιά» στις αντ. Μπατσουαγί, Αζάρ και Καράσκο στο 78',80' και 91' αντίστοιχα πλήγωσαν τους Ούγγρους που πίστεψαν σε ένα θετικό .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση