Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Στον τελικό των κρίκων ο Λευτέρης Πετρούνιας
Στον τελικό των κρίκων ο Λευτέρης Πετρούνιας

Στον τελικό των κρίκων ο Λευτέρης Πετρούνιας

«Θέλω ν πάω κλά για τον πατέρα μου που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή» είχε δηλώσει ο , λίγο πριν από την έναρξη του παγκοσμίου πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής στην «Κ». Και με αυτό τον στόχο ταξίδεψε στη λασκώβη. Ούτε μία κύστη στον καρπό του δεξιού χεριού δεν στάθηκε ικανή να τον εμποδίσει. Εκτέλεσε ένα εκπληκτικό στους κρίκους, προκρίθηκε στον τελικό του Σαββάτου (31/10) και κέρδισε τον χαρακτηρισμό του «ήρωα της ημέρας» από τα διεθνή ΜΜΕ.

«Με ταλαιπώρησε η κύστη στον καρπό. Ο γιατρός μας δεν ήταν εδώ και, φυσικά, δεν ήταν δική του ευθύνη. Αποφάσισα να το κοιτάξει άλλος γιατρός και με μια σύριγγα προσπαθήσαμε να αφαιρέσουμε την κύστη, αλλά άρχισε να πρήζεται. Μία ημέρα πριν από τον αγώνα, δεν ήμουν σίγουρος αν θα μπορούσα να αγωνιστώ. Το έκανα, πήγα καλά και είμαι περήφανος για το αποτέλεσμα», δήλωσε ο πρωταθλητής των κρίκων.

Ο Μανιάτης αθλητής εκτέλεσε ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα και άφησε πίσω του τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2014, Λιου ιανγκ και τον Βραζιλιάνο, χρυσό Ολυμπιονίκη, Αρτούρ Ζανέτι. «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με τη βαθμολογία μου. Αν «κολλήσω» την προσγείωσή μου μπορώ να ξεπεράσω τους 16,000 βαθμούς. Το έχω πετύχει, ήδη, κάποιες φορές», τόνισε. Σήμερα και αύριο ο θα ξεκουράσει το χέρι του ώστε να είναι έτοιμος για τον τελικό.

Σπουδαία ήταν η εμφάνιση και των υπολοίπων πρωταθλητών μας σε ό,τι αφορά το ομαδικό. Μπορεί ο και τα άλλα να μην κατάφεραν να προκριθούν σε κάποιο τελικό, αλλά συγκέντρωσαν πολύτιμους βαθμούς για την εθνική. Χθες, μετά την ολο των τριών γκρουπ βρισκόταν στη 15η θέση και εάν παραμείνει στη δεκαεξάδα, η χώρα μας θα έχει το δικαίωμα να στείλει πλήρη ομάδα στο προκριματικό τεστ των Ολυμπιακών του Ρίο.

Η εθνική γυναικών πλασαρίστηκε στην 24η θέση και δύο αθλήτριες θα αγωνιστούν στην προολυμπιακή «δοκιμασία», από τις οποίες δικαίωμα να προκριθεί θα έχει μόνο μία. Σε ατομικό επίπεδο καμιά εκπρόσωπός μας δεν προκρίθηκε σε τελικό.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση