Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Στον Olympus Geo Trail και στον Ορειβατικό Μουρίκιο Δρόμο οι αθλητές του ΣΔΥ Βόλου
Στον Olympus Geo Trail και στον Ορειβατικό Μουρίκιο Δρόμο οι αθλητές του ΣΔΥ Βόλου

Στον Olympus Geo Trail και στον Ορειβατικό Μουρίκιο Δρόμο οι αθλητές του ΣΔΥ Βόλου

Ενώ πλησιάζει το φθινόπωρο στο οποίο είναι προγραμματισμένοι δεκάδες μεγάλοι και βουνού σε όλη την Ελλάδα, για τους οποίους ο ΣΔΥ Βόλου οργανώνει τη συμμετοχή και τις εκδρομές, τα μέλη του συλλόγου έδωσαν το παρών σε δύο ακόμη διοργανώσεις που έγιναν την Κυριακή 21 Αυγούστου.

Ο Olympus Geo Trail, ένας νέος αγώνας βουνού έκανε το δικό του ξεκίνημα το πρωί εκείνης της ημέρας. Επίκεντρο του event ήταν η Παλαιά Βροντού Πιερίας, και έγιναν δύο διαδρομές, τα 20 χιλιόμετρα Μπαρμπαλάς, και τα 12χλμ Κρεβάτια.

Στον αγώνα των 20 χιλιομέτρων ο Θανάσης Κοντογιάννης τερμάτισε 8ος με 2:37:45 (4ος στην κατηγορία). Ακολούθησε 35ος ο Ιάκωβος Τζανίδης (10ος στην κατηγορία) με 4:24:02. Την 7η θέση στις γυναίκες και την 3η στην κατηγορία πήρε η Λίνα Παπακυριαζή (5:24:01).

Στα 12 χιλιόμετρα ο Μιχάλης Άκερμαν τερμάτισε 31ος (6ος κατηγ.) με 2:00:28, ενώ ο Θεόδωρος Στόρτος 37ος (8ος ηλικιακής κατηγορίας) με 2:07:08. 19η στη γενική κατάταξη γυναικών ήταν η Λένα Ταμπούρη με 3:27:22, ενώ στην κατηγορία της ήταν 7η.

ικητής στη γενική κατάταξη του αγώνα 7,5 χιλιομέτρων στον 13ο Ορειβατικό Μουρίκιο Δρόμο 2022 αναδείχθηκε ο δρομέας του ΣΔΥΒ Αμβρόσιος Δημητριάδης. Η διοργάνωση έγινε το πρωί της Κυριακής στο Εμπόριο Εορδαίας του ομού Κοζάνης, με αφετηρία το Καστανόδασος.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου ανανέωσε το καλεντάρι με τους κυριότερους αγώνες που θα ακολουθήσουν, και τους αναφέρει στο μόνιμο λινκ της σελίδας του συλλόγου https://voloshalfmarathon.gr/sdyv/, ώστε τα μέλη του να κάνουν τον προγραμματισμό τους. Για όλες τις διοργανώσεις που έχουν ανοιχτές εγγραφές όπως βέβαια και για το 1ο Pelion Night Trail, επίσης για εγγραφές νέων μελών, πληρωμές για ξενοδοχείο και για τα 2 που θα ναυλωθούν για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας, και για κάθε θέμα του συλλόγου, γίνεται συνάντηση των μελών του ΣΔΥ Βόλου κάθε Τετάρτη και ώρα 20.00 ως 21.00 στο στάδιο ΕΑΚ Βόλου. Όσο αυτό θα είναι κλειστό, οι συναντήσεις θα γίνονται έξω από τη θύρα εισόδου. Για όλα τα θέματα τα μέλη του συλλόγου μπορούν επίσης καθημερινά να επικοινωνούν με τον σύλλογο, με το ΔΣ, ή με τον Κ. Παλάντζα στο 6993953012. Μερικοί από τους προσεχείς αγώνες είναι οι εξής :

17 Σεπτεμβρίου : 1ο Pelion Night Trail
O αγώνας θα γίνει από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου, σε συνεργασία με την εταιρεία υπαίθριων δραστηριοτήτων True Adventure.

Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου, της , της ΕΟΣΛΜΑ-Υ. Πολύτιμη θα είναι για μία ακόμη φορά όπως σε κάθε διοργάνωση και εκδήλωση που γίνεται στη Μαγνησία, η υποστήριξη και η κάλυψη από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Νομού Μαγνησίας. Χαρακτηριστικό είναι ότι εκτός όλων των άλλων παροχών, θα δίνεται δώρο φακός κεφαλής και συμμετοχή στο Souvlaki Party που θα ακολουθήσει μετά τον αγώνα.

Αναλυτικότερα, στις παροχές περιλαμβάνονται :

  • Τροφοδοσία και υδροδοσία κατά τον αγώνα (5χλμ. – 17χλμ.)
  • ειδικό μετάλλιο φτιαγμένο μόνο για τον αγώνα του 2022
  • Κύπελλα στους 3 πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας (ανδρών – γυναικών σε όλους τους αγώνες)
  • SOUVLAKI Party μετά τη λήξη των αγώνων στο χώρο του χιονοδρομικού κέντρου Πηλίου.
  • μπύρες FIX άνευ αλκοόλ για τους ενήλικες
  • Φακός Κεφαλής
  • t-shirt dri-fit

Οι εγγραφές γίνονται στο σάιτ του αγώνα https://kentavrostrail.gr και του ΣΔΥ Βόλου https://voloshalfmarathon.gr/sdyv/, και στις συναντήσεις των μελών του ΣΔΥΒ κάθε Τετάρτη ώρα 20.00 ως 21.00 έξω από το στάδιο ΕΑΚ Βόλου. Προς διευκόλυνση όσων μένουν/βρίσκονται στον Βόλο, πληρωμές γίνονται και στο κατάστημα Aspirina, Δημητριάδος 160.

17-18 Σεπτεμβρίου : 16ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων

Αγώνες 5χλμ (Σάββατο), 30 και 10χλμ (Κυριακή), με ποσό συμμετοχής αντίστοιχα 12, 17 και 13 ευρώ.

24 Σεπτεμβρίου : Koufalia Hill Run Δήμητρα Ιορδανίδου 2022

Αγώνες 9χλμ, 6χλμ, Παιδικός αγώνας γονέα-παιδιού, και παράλληλες εκδηλώσεις. Με αυτόν τον τρόπο συνεχίζεται ο αγώνας – δρώμενο, που εμπνεύστηκε και υλοποίησε από το 2018 η Δήμητρα Ιορδανίδου.

9 Οκτωβρίου : 3ο ΗΡΑΚΛΗΣ Γορίτσα Trail 2022 (άνοιγμα εγγραφών προσεχώς)

15 Οκτωβρίου : 10ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης

Οι τιμές που ορίζονται από τη διοργάνωση για τους συλλόγους της ΕΟΣΛΜΑ-Υ είναι ανά απόσταση 12, 7 και επίσης 7 ευρώ (ενισχυμένο πακέτο συν 25 ευρώ). Η διοργάνωση καθιερώνει και ένα νέο αγώνα που θα γίνει το μεσημέρι της Κυριακής, τον Δρόμο του ενός Μιλίου με ποσό συμμετοχής για όλους 10 ευρώ καθώς το event γίνεται για φιλανθρωπικό σκοπό. Η διαδρομή θα ακολουθεί τις οδούς Ναυάρχου Κουντουριώτου, Λεωφόρου ς και 30ης Οκτωβρίου, και οι συμμετέχοντες θα τερματίζουν στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η συμμετοχή στον δρόμο του ενός μιλίου θα συμβάλει στην προμήθεια του συστήματος τομοσύνθεσης του ψηφιακού μαστογράφου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

12-13 Νοεμβρίου : 39ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας

151 συμμετοχές απέστειλε στη διοργάνωση ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας, χωρίς να υπολογίζονται και όσες έγιναν ατομικά. Οι εγγραφές ολοκληρώθηκαν, αλλά ο ΣΔΥΒ εξακολουθεί να κρατά λίστα αναμονής για τα μέλη του, και θα κάνει κάθε προσπάθεια για να εξασφαλιστεί η συμμετοχή σε όσους προσεχώς θα ζητήσουν. Ο ΣΔΥΒ συνεχίζει επίσης τις κρατήσεις για το ξενοδοχείο, και για τα 2 που θα ναυλωθούν. Στην εκδρομή μπορούν να μετέχουν και συγγενείς και φίλοι των δρομέων, που δεν θα τρέξουν στον αγώνα.

Με πρωτοβουλία μελών του ΣΔΥ Βόλου ξανάρχισαν οι ομαδικές προπονήσεις, που γίνονται με συνάντηση κάθε Δευτέρα στις 19.30 έξω από την εκκλησία Παναγία “Τρύπα” στις Πλάκες, και με τρέξιμο προς την παραλία Βόλου. Διευκρινίζεται ότι οι προπονήσεις γίνονται σε στυλ παρέας, και κάθε συμμετέχοντας είναι υπεύθυνος για την και για την τροφοδοσία του.

Όταν ο ΣΔΥ Βόλου έτρεξε στον ίδιο αγώνα με την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη


Η Εθνική  Ομάδα πέτυχε τα ακατόρθωτα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου και κατέλαβε την 4η θέση στην Ευρώπη στη λίστα των μεταλλίων, έχοντας 4 χρυσά και ένα αργυρό. Τα συγχαρητήρια αξίζουν όχι μόνο για τις μεγάλες επιτυχίες, που δεν πρέπει να αποτελούν τον μοναδικό στόχο. Αλλά ακόμη περισσότερο επειδή διαφημίστηκε ο Κλασικός Αθλητισμός, έδειξε πόσο ωραίους και δυνατούς χαρακτήρες διαμορφώνει αυτό το άθλημα, που αξίζει κάθε ένας μας, κάνοντας ένα δώρο στον εαυτό του, να το ακολουθήσει αν δεν το έχει ήδη κάνει, φέρνοντας την άθληση και την άσκηση στη ζωή του.

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κατέκτησε δύο στα δύο χρυσά στα 35 και στα 20 χιλιόμετρα βάδην, και ο ΣΔΥ Βόλου ανέσυρε από τα αρχεία του μια σπάνια φωτογραφία. Ήταν όταν η μεγάλη αθλήτρια του βάδην μετείχε σε έναν από τους ελάχιστους που έχει τρέξει, τον 9ο Ιπποκράτειο Δρόμο Λάρισας 10χλμ 2018 όπου κατέλαβε την 1η θέση στη γενική κατάταξη γυναικών (39'36), με 2η στη γενική κατάταξη γυναικών την αθλήτρια του ΣΔΥ Βόλου και νικήτρια του Ημιμαραθωνίου Βόλου εκείνης της χρονιάς Βίκυ Ελευθερίου (41'02).

Ανακοίνωση – Γενική Συνέλευση

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου καλεί τα μέλη του στην παραλία της Κριθαριάς, όπου στις 3 Σεπτεμβρίου και ώρα 9.00 μ.μ., μετά τη Γενική Συνέλευση, θα διεξαχθεί party με το οποίο θα αποχαιρετούν το φετινό καλοκαίρι και θα γιορτάσουν  τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Ο ΣΔΥ Βόλου ευχαριστεί τον Σύλλογο Κριθαριάς «ο Νέος Απόστολος», το ΔΣ και τον πρόεδρο Σπύρο Μάμαλη.

 

Πρόσκληση για σύγκληση Γενικής Συνέλευσης

 

Το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 5 μ.μ. συγκαλείται η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου στη Κριθαριά. Θέματα της παρούσης Γενικής συνέλευσης είναι:

  1. Ημιμαραθώνιος Βόλου και υπόλοιποι αγώνες του Συλλόγου – προγραμματισμός ημερομηνιών 2023
  2. Θέματα που αφορούν τη  συμμετοχή του συλλόγου στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας
  3. Οικονομικός απολογισμός (2020-21) και έγκριση προϋπολογισμού για το τρέχον έτος (2021-22)
  4. Σχέση Συλλόγου με άλλους συλλόγους δρομέων
  5. Προγραμματισμός της εορταστικής εκδήλωσης στην οποία θα αποδοθούν 1.500 ευρώ στο Ορφανοτροφείο Βόλου από τον 6ο Ημιμαραθώνιο Βόλου
  6. Λοιπά υπηρεσιακά θέματα

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη του Συλλόγου.

Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική Συνέλευση συγκαλείται στον ίδιο τόπο, με την ίδια ημερήσια διάταξη και την ίδια μέρα στις 7 μ.μ., όπως ορίζεται στο 31 του Καταστατικού.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση