Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Στον Όλυμπο, σε συνθήκες καύσωνα, έτρεξαν οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου
Στον Όλυμπο, σε συνθήκες καύσωνα, έτρεξαν οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου

Στον Όλυμπο, σε συνθήκες καύσωνα, έτρεξαν οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου

Ο Αύγουστος μπήκε με … άγριες διαθέσεις στη χώρα μας και με παρατεταμένο καύσωνα, οι σε όλη την Ελλάδα συνεχίζουν όμως τη δράση τους προσαρμόζοντάς τη βέβαια στις συνθήκες. Μάλιστα το Σαββατοκύριακο 31 Ιουλίου – 1 Αυγούστου έγινε στον Όλυμπο ένας ακόμη αγώνας, ο 8ος Kalivia Olympus Trail Running και οι από όλη την Ελλάδα τερμάτισαν τις διαδρομές των 20 και των 7 χιλιομέτρων παρά τις καιρικές δυσκολίες.

Έξι αθλητές του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου έτρεξαν στα Καλύβια Ελασσόνας, και δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένοι από τη διοργάνωση και από την προσπάθειά τους.

Ο αγώνας έχει αφετηρία και τερματισμό την πλατεία Καλυβίων σε υψόμετρο 650 μέτρων. Οι διαδρομές κινούνται σε μονοπάτια, βατούς χωματόδρομους και δασικούς ς, ενώ έχουν υψομετρική 900 και 500 μέτρα αντίστοιχα για τις δύο αποστάσεις των 20 και των 7χλμ. Το απόγευμα του Σαββάτου έγιναν τα 7 χιλιόμετρα, με τους Αμβρόσιο Δημητριάδη, Στέργιο Κουσκουρίδα να αγωνίζονται από τον ΣΔΥΒ και να καταλαμβάνουν την 7η και την 11η θέση αντίστοιχα.

Το πρωί της ς πραγματοποιήθηκαν τα 20 χιλιόμετρα, και πέμπτος στη γενική κατάταξη τερμάτισε ο Χρήστος Παρασκευάς. Ακολούθησαν οι Κωνσταντίνος Χαρντ, Αλέξανδρος Τσιγάρας, Ντίνος Πεταλωτής. Έτσι, αυτός είναι ο των συμμετοχών του ΣΔΥ Βόλου στον 8ο Kalivia Olympus Trail Running :

Διαδρομή ” εώργιος Παλάγκας” 20χλμ

5 Χρήστος Παρασκευάς 1:46:52

32 Κωνσταντίνος Χαρντ 2:22:35

63 Αλέξανδρος Τσιγάρας 3:05:16

76 Ντίνος Πεταλωτής 3:49:45

Διαδρομή “Προφήτης Ηλίας” 7 χλμ

7 Αμβρόσιος Δημητριάδης 41:10

11 Στέργιος Κουσκουρίδας 45:20

Μέλη του συλλόγου βρέθηκαν όμως και στην άλλη πλευρά του Ολύμπου και έκαναν μια πανέμορφη πεζοπορική διαδρομή 13,4 χιλιομέτρων στους πρόποδες του Όρους. Πιο συγκεκριμένα, το φαράγγι του Ενιπέα διέσχισαν οι Χρήστος Βαργιαμίδης, Μιχάλης Ζιούρκας, Χρήστος Μπάντης.

Παράλληλα άρχισε η οργάνωση για το 2ο Ηρακλής ορίτσα Trail που θα διεξαχθεί στις 10 Οκτωβρίου, και έγινε από μέλη του ΣΔΥ Βόλου το πρώτο test event από αθλητές του ΣΔΥΒ. Τις επόμενες ημέρες θα ανοίξουν οι εγγραφές, ενώ θα γίνουν αρκετά ακόμη test στις διαδρομές των αγώνων και θα υπάρχουν οι ανάλογες ανακοινώσεις ώστε να μετέχει σε αυτά κάθε ενδιαφερόμενος.

Στον Βόλο και στη Σπάρτη ο Κώστας Ρέππος


Ο Κώστας Ρέππος, ο κορυφαίος αθλητής όλων των εποχών του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου, δύο φορές νικητής του Σπάρταθλου το 1997 και 1998, που πλέον ζει στο εξωτερικό, επισκέφθηκε σε μία ανάπαυλα την χώρα και την πόλη μας τις προηγούμενες ημέρες. Στη συνέχεια σε μία συγκινητική κίνηση, 23 χρόνια μετά τις αξέχαστες εκείνες πρωτιές, ο Κώστας Ρέππος πήγε στην Σπάρτη και στο άγαλμα του Λεωνίδα, στο μέρος όπου έγραψε ιστορία, με το όνομά του να έχει χαραχθεί από τον Δήμο Σπάρτης για πάντα στο μνημείο των νικητών.

Στον Άθλο του Νίκου Μαγγίτση

Λιτόχωρο – Όλυμπος – Κίσαβος – Πήλιο – Αγριά. Την εντυπωσιακή αυτή διαδρομή για την οικονομική ενίσχυση του και την ευαισθητοποίηση όλο και περισσότερου κόσμου γύρω από το ίδρυμα ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης ο Νίκος Μαγγίτσης, μαζί με τον Κώστα Παναγιώτου και τον αθλητή του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου Δημήτρη Ρούση. Στην εκκίνηση, την ομάδα συνάντησε και ευχήθηκε κάνοντας μερικά χιλιόμετρα μαζί τους εκ μέρους του ΔΣ του ΣΔΥ Βόλου ο Στάθης Καραδημητρίου.

Οι αγώνες θα συνεχίσουν να γίνονται σε όλη την Ελλάδα και τον Αύγουστο, και ξεχωρίζει το Ultra Pelion Trail που θα γίνει στις 28 και 29 του μήνα. Στα 80 χιλιόμετρα θα αγωνιστούν οι Φιλάρετος Μπούκης, Θωμάς Μαλιαχόβας, Απόστολος Μπαρμπούλης, Κώστας Παλάντζας, Χρήστος Παρασκευάς, Κώστας Τσουράπας, ενώ στα 23χλμ θα τρέξουν οι Νίκος Βαούτης, Λίνος Βίγκλας, Νίκος Γαλλιμίδης, Πέτρος Γεωργούλας, Γιώργος Ζήκος, Γιάννης Καρανάσιος, Απόστολος Κουβλάκης, Άρτεμις Λιόλιου, Ζήνωνας Λουλούδης, Άσπα Μανταλιανού, Μπάμπης Μαντζίρης, Στέφανος Μουρογιάννης, Δημήτρης Μπιντάκας, Γιάννης Μυλωνάς, Απόστολος Νέος.

Με περισσότερους από 100 δρομείς, αριθμός πάντως μειωμένος από το και 2019 λόγω των μέτρων που θέτει η Πολιτεία, θα τρέξει ο ΣΔΥ Βόλου τον Νοέμβριο στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας, και σε λίγες ημέρες ο σύλλογος θα ανακοινώσει τον τρόπο εγγραφής για τα μέλη του, κατόπιν επικοινωνίας που έχει με τη διοργάνωση.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση