Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Στον Ολυμπιακό Βόλου παρέμεινε η κορυφαία Ελληνίδα ριμπάουντερ Νίκη Ζέρβα
Στον Ολυμπιακό Βόλου παρέμεινε η κορυφαία Ελληνίδα ριμπάουντερ Νίκη Ζέρβα

Στον Ολυμπιακό Βόλου παρέμεινε η κορυφαία Ελληνίδα ριμπάουντερ Νίκη Ζέρβα

Σε ανανέωση της συνεργασίας με την αρχηγό προχώρησε ο Ολυμπιακός Βόλου.

Στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο υπήρχε κοινή επιθυμία μεταξύ διοίκησης-προπονητή και αθλήτριας να συνεχιστεί η συνεργασία καθώς υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση και έτσι μετά από συντονισμένες ενέργειες της διοικούσας επιτροπής (Μεταφτσής, Παπαχρήστος, Κουσιαρής,Έξαρχος) οι δυο πλευρές ήρθαν σε .

Έτσι, η ικανή σέντερ θα ενισχύσει και φέτος τη βολιώτικη ομάδα στην προσπάθεια που θα κάνει να διακριθεί στο της Α2 Εθνικής κατηγορίας.

Ο Ολυμπιακός Bόλου φέτος κάνει μια μεγάλη προσπάθεια να “χτίσει” τη νέα ομάδα που θα αποτελείται κυρίως από νεαρές Bολιώτισσες καλαθοσφαιρίστριες.

Έτσι, με βάση την ικανή σέντερ , πρώτη Ελληνίδα ριμπάουντερ στην περσινή χρονιά στην Εθνική κατηγορία, τα πράγματα γίνονται σαφώς καλύτερα ενώ ο ρόλος της θα είναι διπλός καθώς λόγω χαρακτηριστικών (αθλητικών και ποιοτικών) θα αποτελεί και ένα λαμπρό πρότυπο για τα νέα κορίτσια της ομάδας παλαιά και νεότερα.

Η Νίκη Ζέρβα κατάγεται από την Αύρα ς, έχει γεννηθεί το 1980, αγωνίζεται στη θέση ‘5', έχει ύψος 1.82 και διακρίνεται για το δυναμικό της παιχνίδι, για τις αμυντικές τις ικανότητες αλλά και στον δημιουργικό τομέα.

Πρώτο δελτίο έβγαλε στον Δαναό Τρικάλων σε ηλικία 12 ετών ενώ στα 18 της χρόνια πήρε μεταγραφή για τον Πρωτέα Κορδελιού, με τον οποίον πέτυχε δυο ανόδους φτάνοντας μέχρι την Α1.

Μετέπειτα πήρε μεταγραφή στην όπου αγωνίστηκε για 4 χρόνια στην Α1, ενώ το 2008 αγωνίστηκε με τα χρώματα του πρωταθλητή Ευρώπης Αθηναϊκού, με τον οποίο πανηγύρισε το Ελλάδος.

Εκείνη την χρονιά ήταν και μέλος της Εθνικής Ελλάδος, παίρνοντας μέρος στο Παν.

Το 2009 ήρθε για πρώτη φορά στο Βόλο όπου έμεινε 1 χρόνο, πήγε στα για 2 σεζόν ενώ το 2013 επέστρεψε στον Βόλο για να μείνει.

Φέτος θα βρίσκεται για τέταρτη σερί χρονιά στο ρόστερ του Ολυμπιακού.

Τη σεζόν 12-13 αναδείχθηκε πρώτη Ελληνίδα σκόρερ και ριμπάουντερ στην Α1, τη σεζόν 13-14 αναδείχθηκε πάλι πρώτη σκόρερ και ριμπάουντερ στην Α2, ενώ ψηφίστηκε και κορυφαία αθλήτρια στην Α2.

Πέρυσι πάλι ήταν πρώτη ριμπάουντερ αλλά και 1η στα κερδισμένα φάουλ, αποδεικνύοντας με τη σταθερή της υψηλή απόδοση ότι είναι μια από τις κορυφαίες Ελληνίδες σέντερ.

"Αλιεύοντας" την είδηση