Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » «Στόχος μου, η μεταλαμπάδευση τεχνογνωσίας στον σύλλογο»
«Στόχος μου, η μεταλαμπάδευση τεχνογνωσίας στον σύλλογο»

«Στόχος μου, η μεταλαμπάδευση τεχνογνωσίας στον σύλλογο»

Ο νέος ειδικός σύμβουλος του τμήματος μπάσκετ της Νίκης , Ανδρέας Μαύρος, μιλάει στο pagasitikosnews για την υφισταμένη κατάσταση στο τμήμα μπάσκετ των «κυανόλευκων», τις προσωπικές του επιδιώξεις για το σύλλογο, αλλά και τη μεγάλη του αγάπη για τη μπλε φανέλα.

 
Παιδί της Νέας Ιωνίας. Ο παππούς του, Ανδρέας Μαύρος, παράγοντας επί σειρά ετών στην ομάδα της Νίκης και ιδρυτικό μέλος του τμήματος μπάσκετ της Νίκης. Ο θείος του, Κώστας Μαύρος, αγωνιζόταν στη Νίκη της Α' Εθνικής, ως ποδοσφαιριστής. Νονός του, η μεγάλη δόξα των «κυανόλευκων», . Αλλά κι εκείνος, δεν έχει πετύχει και… λίγα πράγματα.
Καλαθοσφαιριστής στην ομάδα της Νίκης, ασχολήθηκε αργότερα με τα τμήματα υποδομής του συλλόγου. Θεωρείται ο «πλάστης» και «δημιουργός» της «χρυσής φουρνιάς» παιδιών, όπως ο Μαυρογιάννης, ο Παπούλιας, ο Στούκας, ο Φρουσκλιάς, κ.α. , που έφερε πολλές συμμετοχές και διακρίσεις στα παιδικοεφηβικά τμήματα του συλλόγου. Η προπονητική του συνεχίζεται στη Σύρο, στον τοπικό Α.Ο. Ερμούπολης. Γνωρίζει το μπάσκετ στους νέους του νησιού και, στην , έρχονται σημαντικές επιτυχίες, πρωτόγνωρες για την τοπική κοινωνία. Η καταξίωση έρχεται, με τη του με τον Κώστα Μίσσα, στις μικρές Εθνικές ομάδες, ανδρών και γυναικών, αποτελώντας, ουσιαστικά, το «δεξί χέρι» του, στις μεγάλες επιτυχίες της «γαλανόλευκης» στις ηλικίες αυτές.
Η μοίρα του τον φέρνει, πάλι, κοντά στην ομάδα της καρδιάς του, αυτήν τη φορά από το πόστο του ειδικού συμβούλου. Δεν το σκέφτηκε, δεν αμφέβαλε. Μπορούσε να βοηθήσει, έστω από μακριά, και αυτό θα κάνει. Η καλύτερη μεταγραφή του τμήματος, μέχρι στιγμής; Το μέλλον θα κρίνει.

 

Μετά από αρκετό καιρό επιστρέφεις στην ομάδα, από την οποία ξεκίνησες την μπασκετική σου σταδιοδρομία, ως παίκτης, αλλά και ως προπονητής. Πώς αισθάνεσαι;
Σίγουρα, νιώθω πολύ χαρούμενος που βοηθάω την ομάδα να κάνει μία νέα αρχή. Δεν πρόκειται για επιστροφή, η δουλειά μου είναι στη Σύρο κι εκεί θα συνεχίσω να μένω. Προσωπικός μου στόχος, όσον αφορά την ομάδα της Νίκης, είναι να μεταλαμπαδεύσω τις γνώσεις μου, στους νέους ανθρώπους που αναλαμβάνουν το τμήμα μπάσκετ. Εύχομαι να έχουμε μία καλή αρχή και, μελλοντικά, να βρει η Νίκη τη χαμένη της αίγλη.


 

Το τμήμα μπάσκετ, πλέον, αλλάζει χέρια, με νέους ανθρώπους να μπαίνουν μπροστά και να αλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας ένα δύσκολο έργο, την αναγέννηση του τμήματος. Πώς βλέπεις εσύ αυτό το εγχείρημα;
Το θεωρώ πολύ σημαντικό και ενθαρρυντικό το γεγονός ότι υπάρχει ενδιαφέρον από νέα παιδιά να βοηθήσουν, όσο μπορούν το σύλλογο. Πρόκειται για νέους με όρεξη και θέληση και, γι' αυτό εξάλλου, δέχτηκα να τους βοηθήσω, χωρίς δεύτερη . Επιβάλλεται, όμως, ο κόσμος της Νίκης, που όλοι γνωρίζουμε τη δυναμική του, να συσπειρωθεί και να αγκαλιάσει αυτήν τη νέα προσπάθεια. Με τη βοήθειά του, μπορούμε όλοι μαζί, να τα καταφέρουμε.


 

Ποιες ακριβώς θα είναι οι αρμοδιότητές σας, ως ειδικός σύμβουλος του τμήματος μπάσκετ της Νίκης;
Η δική μου αρμοδιότητα είναι μία και συγκεκριμένη: να μεταλαμπαδεύσω την απαραίτητη τεχνογνωσία στο σύλλογο, όσον αφορά το κομμάτι των υποδομών. Εκεί εντοπίζεται το βασικό πρόβλημα, κι εκεί εγγυώμαι ότι θα βοηθήσω. Από ‘κει και πέρα, θα υπάρξει μέριμνα και για την οργάνωση κάποιων ή προπονητικών καμπ, σε και με το σύλλογο, τον οποίο εργάζομαι, τον Α.Ο. Ερμούπολης. Οι συνεργασίες και η διεύρυνση των σχέσεων με ομάδες από όλη την Ελλάδα συνιστούν, εξάλλου, έναν πολύ σημαντικό παράγοντα για την γενικότερη βελτίωση της ς ενός σωματείου.


 

Ασχολείσαι χρόνια με τις μικρές ηλικίες και με τα τμήματα υποδομών. Έχεις ενημερωθεί για την κατάσταση που βρίσκεται αυτήν τη στιγμή, το τμήμα υποδομών μπάσκετ της ομάδας. Πού νομίζεις ότι οφείλεται το συγκεκριμένο φαινόμενο; Ποια είναι η λύση στο σημαντικό αυτό πρόβλημα;
Είμαι της άποψης πως «ό,τι αφήνεις, σε αφήνει». Ο τρόπος λειτουργίας του τμήματος ήταν κακός, καθώς όλο το βάρος έπεσε στην οργάνωση του ανδρικού τμήματος. Δεν δίνω άδικο στους παλιούς διοικούντες, η ανδρική ομάδα αποτελεί τη «βιτρίνα» του συλλόγου, αλλά η κορωνίδα θα πρέπει να θεωρείται πάντα το κομμάτι των υποδομών. Όσον αφορά το κομμάτι των λύσεων, θεωρώ ότι θα πρέπει να υπάρχει υπομονή και σχέδιο. Συγκεκριμένα, επιβάλλεται, πρωτίστως, να δοθεί βάρος στην τητα, στην προσέλκυση αρκετών παιδιών και στη συνέχεια, να επικεντρωθούμε στην ποιότητα. Για το δεύτερο, υπάρχουν άνθρωποι στην ομάδα, όπως ο Χρήστος Αθανασιάδης, που μπορούν να μεριμνήσουν. Ελπίζω όλα να πάνε καλά.


 

Πώς βλέπετε την πορεία της ανδρικής ομάδας της Νίκης; Θα μπορέσει τελικά να παραμείνει στη Γ' Εθνική;
Παρακολουθώ την πορεία της ομάδας κι ομολογώ ότι αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη της κατηγορίας. Μιλάμε για μία ομάδα, που το καλοκαίρι υπήρχαν ενδοιασμοί για το αν θα αγωνιστεί στην Γ΄ Εθνική ή στις τοπικές κατηγορίες. Παρ' όλα αυτά, έκανε τις απαραίτητες νίκες κι είναι ακόμα ζωντανή στη διεκδίκηση της παραμονής. Θεωρώ ότι έχει και το ειδικό βάρος φανέλας και τη δυνατότητα να πετύχει το στόχο της, παρά την τιμωρία της έδρας της, μετά το ματς με το Αγρίνιο. Όλα θα κριθούν στην αυλαία του πρωταθλήματος, στη Σιάτιστα.


Υπάρχει κάποιο μήνυμα για τον κόσμο της Νίκης; Τι μπορεί να περιμένει από τον Ανδρέα Μαύρο;
Καταρχάς, να τονίσω ότι είμαι Νικιώτης γέννημα – θρέμμα. Παιδί της Νέας Ιωνίας, μεγαλώνοντας σε μία εποχή με την ομάδα να βρίσκεται στην Α' Εθνική, οι εικόνες και τα πρότυπά μου είναι αξιομνημόνευτα. Θεωρώ χρέος μου να βοηθώ την ομάδα, όποτε και όσο μπορώ και τη δεδομένη χρονική στιγμή, είμαι διατεθειμένος να πλαισιώσω την προσπάθεια των παιδιών που αναλαμβάνουν το τμήμα. Ο κόσμος οφείλει να είναι κοντά σε αυτήν τη νέα προσπάθεια. Με τη βοήθειά του, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Κανένας δεν περισσεύει, να μην το σκέφτονται κάποιοι, η Νίκη τους χρειάζεται.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση