Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Στο Wimbledon για 22η χρονιά ο Βολιώτης Πέτρος Μπίρης!
Στο Wimbledon για 22η χρονιά ο Βολιώτης Πέτρος Μπίρης!

Στο Wimbledon για 22η χρονιά ο Βολιώτης Πέτρος Μπίρης!

Ένας Βολιώτης είναι ο stringer με τις περισσότερες συμμετοχές στο πιο ιστορικό τουρνουά τένις του κόσμου. Για 22η συνεχόμενη χρονιά, ο Πέτρος Μπίρης δεψε στο της Αγγλίας και θα ενισχύσει την ελληνική παρουσία στο σπουδαίο Grand Slam του Λονδίνου.

Ο Πέτρος Μπίρης ζει και αναπνέει για το τένις. Ο 48χρονος Βολιώτης είναι πτυχιούχος τένις, με προπονητική καριέρα δυο δεκαετιών. Παράλληλα, είναι κι ένας από τους πιο έμπειρους stringer σε διεθνές επίπεδο, ενώ θα είναι ο πιο έμπειρος στο φετινό , καθώς θα συνεργαστεί με το κορυφαίο τουρνουά τένις για 22η διαδοχική χρονιά!

Biris wimbledon18 4

Από το 1997 μέχρι σήμερα, ο Έλληνας stringer δεν έχει χάσει Wimbledon, χάρη στη συνσία του με την βρετανική εταιρεία Apollo Leisure, που ασχολείται με stringing service. Στη φετινή διοργάνωση, θα είναι το παλαιότερο ενεργό μέλος της Official Wimbledon Stringing Team.

Θα ενισχύσει την ελληνική παρουσία στο μακροβιότερο τουρνουά του κόσμου, που μετράει 150 χρόνια ιστορίας. Στο Wimbledon βρίσκονται βέβαια ακόμα ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία , που θα αγωνιστούν στο κυρίως ταμπλό των μονών ανδρών και γυναικών αντίστοιχα.

“Θυμάμαι τον εαυτό μου, νεότατο τότε (ο 2ος νεότερος της ομάδας ηλικιακά), να βλέπει με θαυμασμό 3 stringers να βραβεύονται για τα 10 χρόνια προσφοράς μέσα από τη συμμετοχή τους στην Official Wimbledon Stringing Team. «Πώς άραγε να αισθάνονται αυτοί οι «γκουρού» του πλεξίματος μετά από 10 ολόκληρα χρόνια σε ένα Grand Slam; Και μάλιστα στο Grand Slam των Grand Slam όπως έχει χαρακτηριστεί από πολλούς για την αρτιότητα της οργάνωσης του» σκεφτόμουν αντικρίζοντας τους με θαυμασμό”, διηγείται ο Πέτρος Μπίρης.

Biris wimbledon
“Τα πρώτα χρόνια πολλοί-πολλές με περνούσαν για παίκτη και μου ζητούσαν αυτόγραφα. Ήταν βλέπετε το μελαμψό χρωμα και το καλογυμνασμένο σώμα που τους ξεγελούσε. Θυμάμαι χαρακτηριστικά 3 κοπέλες που υπέγραψα στην μπλούζα τους!

Όταν υπάρχει χρόνος το μυαλό ταξιδεύει με άλλες ταχύτητες και σε διαφορετικούς κόσμους. Αυτό το ξεχνάω πάντα και το θυμάμαι κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού στο Λονδίνο. Τότε συνειδητοποιώ το πόσο τυχερος είμαι που έχω ταξιδέψει με αεροπλάνο αρκετές δεκάδες φορές, κάτι όχι ιδιαίτερα συνηθισμένο για το μέσο Έλληνα. Είμαι τυχερός που έχω διεθνείς φίλους που μου έκαναν την τιμή ακόμα και να παρεβρεθούν στο γάμο μου. Είμαι τυχερος που έχω μιλήσει, γνωρίσει, πλέξει τις ρακέτες, φάει στο ίδιο εστιατόριο και συναναστραφεί με επαγγελματίες τενίστες που διαφορετικά θα έβλεπα μόνο στην . Που γνώρισα ξένες κουλτούρες εξασκώντας παράλληλα τη γλώσσα.

Είναι τιμή που συμβάλλω, στο ελάχιστο ποσοστό που μου αναλογεί, στην ιστορία του αθλήματος και στην καριέρα αθλητών μέσα από όλα αυτά τα χρόνια. Τελικά, μερικές φορές τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα και να που βρίσκομα (γκριζομάλλης πλέον και με 2 ), με 22 χρόνια συμμετοχών στην πλατη;, ναι είμαι μάλιστα το αρχαιότερο ενεργό μέλος της Official Wimbledon Stringing Team. Δυσκολεύομαι να συνειδητοποιήσω ότι ένας νεαρός της ομάδας που βοηθάει στο βάψιμο των χορδών ήταν μωρό ενός έτους την πρώτη φορά που κλήθηκα στο Wimbledon”.

Racket Specialist

O Μπίρης, ο οποίος εκπροσωπεί την RacketSpecialist.com σε Ελλάδα και εξωτερικό, κλήθηκε σε ένα Grand Slam για 30ή φορά στην καριέρα του, αφού εκτός από τις 22 παρουσίες στο Wimbledon, του οποίου πλέον έχει γίνει ένα κομμάτι, έχει λάβει μέρος και 8 φορές στο Roland Garros, αλλά και άλλα σημαντικά τουρνουά όπως το Indian Wells, Pacific Life Open, έχοντας πλέξει τις ρακέτες των καλυτέρων παικτών του κόσμου.

Συνολικά, θα είναι το 58ο μεγάλο τουρνουά στο οποίο θα λάβει μέρος, συμπεριλαμβάνων και των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004. Η ομάδα της RacketSpecialist.com είναι διαπιστευμένη από την USRSA και ERSA και συγκαταλέγεται στην 11μελή ελίτ ομάδα των MASTER Pro Tour Stringer της ERSA.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Wimbledon (από 30/6 έως 12/7) δέχεται κανονικά κλήσεις στο κινητό, skype, viber, messenger, messenger και emails στο info@racketspecialist.com.

Το σέρβις των ρακετών στο εργαστήριό του θα είναι διαθέσιμο και πάλι από τις 13 Ιουλίου, με σειρά προτεραιότητας. Παραγγελίες προϊόντων θα γίνονται κανονικά και με επικοινωνία στα παραπάνω και στο 24210 83083.

Πηγή: tennisnews.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση