Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Στο Βόλο Παγκόσμιο τουρνουά Beach Water Polo με συνδιοργανωτή τη Νίκη Βόλου
Στο Βόλο Παγκόσμιο τουρνουά Beach Water Polo με συνδιοργανωτή τη Νίκη Βόλου

Στο Βόλο Παγκόσμιο τουρνουά Beach Water Polo με συνδιοργανωτή τη Νίκη Βόλου

Η International Beach Water Polo Association σε συνεργασία με τον και την Περιφέρεια ς, συνδιοργανώνουν από κοινού αγώνες Beach Water Polo και συγκεκριμένα την έβδομη φετινή στάση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Beach Water Polo.

Την Τρίτη 23 Απριλίου στα γραφεία του Ερασιτέχνη του , ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη της Νίκης Βόλου Στέργιος Φάτσης,  ο πρόεδρος της International Beach Water Polo Association Γιάννης Γαρύφαλλος, η Δωροθέα Κολυνδρίνη και ο τεχνικός διευθυντής στο τμήμα υδατοσφαίρισης της Νίκης Βόλου Σωτήρης Καλογήρου, συναντήθηκαν, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες για αυτή την μεγάλη διοργάνωση, που θα φιλοξενήσει η πόλη του Βόλου και να υπογράψουν το συνεργασίας.

H διοργάνωση στο Βόλο θα διεξαχθεί στην παραλία των Αλυκών στις 14 & 15 Σεπτεμβρίου, σε συνεργασία με επιχείρηση εστίασης της περιοχής που θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες, ενώ παράλληλα με τους αγώνες, θα πραγματοποιηθεί τουρνουά μικρών κατηγοριών με τους κανονισμούς της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας υγρού στίβου FINA.

Επίσης, από τον Ιούνιο μέχρι το Σεπτέμβριο θα διοργανωθεί camp από το Τμήμα Υδατοσφαίρισης της Νίκης Βόλου, με στόχο τη διάδοση και την ανάπτυξη του αθλήματος καθώς και την προσέλκυση νέων παιδιών στον αθλητισμό.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» Στέργιος Φάτσης, εξέφρασε την ικανοποίησή του γι αυτή την συνεργασία και συνδιοργάνωση, επισημαίνοντας ότι «Είμαστε διπλά υπερήφανοι που πέρα από τον αγώνα που δίνουμε ως ερασιτεχνικό σωματείο για την προάσπιση του αθλητικού ιδεώδους, μέσα από τις επιτυχίες που καταγράφουν οι αθλητές των τμημάτων μας, συμβάλλουμε και στην τοπική οικονομία της περιοχής μας, μέσα από συνεργασίες που μπορούν να προσδώσουν οικονομικά οφέλη στην περιοχή μας».

Ο πρόεδρος της  I.B.W.P.A Γιάννης Γαρύφαλλος, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι, το ταξίδι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Beach Water Polo, ξεκίνησε φέτος με πρώτο προορισμό το Ικίκε της Χιλής και συνέχισε στην Κέρκυρα, Ζαντάρ Κροατίας, Λεμεσός Κύπρου, Αθήνα, Χαλκιδική, Βόλος, ενώ η λήξη της φετινής Παγκόσμιας διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο του 2020 με το τουρνουά στη Μελβούρνη της Αυστραλίας.

Όπως είπε «το Beach Water Polo αποτελεί πόλο έλξης για Έλληνες και ξένους αθλητές, καθώς  περιμένουμε  συμ ομάδων από, Κροατία, Ρουμανία, Ιταλία, Αθήνα, Πειραιά, Λάρισα, Λαμία, Θεσσαλονίκη και . Θεωρούμε ότι μέσω του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, προάγεται ο αθλητικός τουρισμός όχι μόνο της Μαγνησίας και τού Βόλου, αλλά συνολικά της Ελλάδας. Στόχος μας είναι να καθιερωθεί ο Βόλος σαν μία από τις διοργανώτριες πόλεις, προσθέτοντας έτσι στη διοργάνωση έναν κορυφαίο προορισμό του Παγκόσμιου τουρισμού».

Από την πλευρά της, η , Δωροθέα Κολυνδρίνη, δήλωσε ότι «η Περιφέρεια ς, είναι αρωγός και στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες και διοργανώσεις που συμβάλουν στην ακόμη μεγαλύτερη προσέλκυση επισκεπτών και στην αύξηση του αθλητικού τουρισμού. Αυτή η αθλητική ανάδραση της περιοχής την αναγάγει στην πρώτη Αθλητική Περιφέρεια Θεσσαλίας».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση