Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Στο Βόλο η διεξαγωγή των Βαλκανικών Αγώνων Κολύμβησης
Στο Βόλο η διεξαγωγή των Βαλκανικών Αγώνων Κολύμβησης

Στο Βόλο η διεξαγωγή των Βαλκανικών Αγώνων Κολύμβησης

Τη φιλοξενία των Βαλκανικών Αγώνων Κολύμβησης που επρόκειτο να διεξαχθούν τον Απρίλιο του 2016 στην Κωνσταντινούπολη αναλαμβάνει η πόλη του Βόλου.

Μετά τα τραγικά της πρόσφατης τρομοκρατικής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη, η διεθνής αγωνία και προβληματισμός οδήγησαν την παγκόσμια κολυμβητική ομοσπονδία στη λήψη απόφασης για μεταφορά των Αγώνων σε ασφαλές περιβάλλον και ο πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος πρότεινε ως ιδανική εναλλακτική λύση για τη διεξαγωγή των Αγώνων την πόλη του Βόλου, στην οποία τελικά θα πραγματοποιηθούν οι Αγώνες από τις 20 έως τις 24 Απριλίου 2016.

Το μικρότερο του ενός μήνα διάστημα που διατίθεται για την οργάνωση από πλευράς Βόλου και του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ ως του φορέα υλοποίησης, δεν ανησυχεί τη δημοτική αρχή, η οποία δηλώνει έτοιμη όχι απλά για την αξιοπρεπή διεξαγωγή των αγώνων, αλλά για μία μεγάλη οργανωτική επιτυχία.

Η Δημοτική Αρχή του Βόλου αποδέχθηκε άμεσα την τιμητική πρόκληση και δήλωσε ότι οι δομές του Δήμου Βόλου έχουν αποδείξει τη δυναμική τους στη διεξαγωγή αγώνων παγκοσμίου βεληνεκούς, όχι μόνο έχοντας οργανώσει με επιτυχία διεθνείς συναντήσεις, αλλά κυρίως με την αντίστοιχη πρόκληση του καλοκαιριού του 2015, όπου σε διάστημα 20 μόλις ημερών διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο μετά τη ματαίωση του πρωταθλήματος από τη χώρα του Μεξικού.

Το συγκεκριμένο πρωτάθλημα μάλιστα ακολούθησε προηγούμενη διοργάνωση διεθνών αγώνων καλαθοσφαίρισης τους οποίους ο Βόλος υλοποίησε με επιτυχία, ενώ η Ομάδα Νέων κέρδισε και το χρυσό μετάλλιο των αγώνων. Σύμφωνα με τον κ. Βλιώρα από σήμερα Τρίτη 22 Μαρτίου ξεκινούν οι προετοιμασίες των Βαλκανικών Αγώνων Κολύμβησης, τους οποίους θεωρεί τιμή της η πόλη του Βόλου να φιλοξενήσει.

Μέσα σε ένα δυσμενές κοινωνικοπολιτικό περιβάλλον και κάτω από συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης για την περιοχή των Βαλκανίων, η δυνατότητα της πόλης του Βόλου να προτείνεται και να αναλαμβάνει τη διεξαγωγή διεθνούς επιπέδου αγώνων σε διάστημα ενός μόλις μήνα, αποδεικνύει τη δυναμική της πόλης στο χώρο του αθλητισμού και την ετοιμότητα των δημοτικών υπηρεσιών να ανταποκριθούν άμεσα και στις πιο απαιτητικές διοργανώσεις. Και μόνο το γεγονός ότι ο Βόλος προτάθηκε ως η ιδανική εναλλακτική λύση για να αναλάβει διοργάνωση η οποία είχε ανατεθεί σε πόλη του μεγέθους και των δυνατοτήτων της Κωνσταντινούπολης, αποτελεί μέγιστο δείγμα εμπιστοσύνης ως προς τους δημότες, τις υπηρεσίες και τη δημοτική αρχή της πόλης.

Ο Δήμος Βόλου καλεί τους δημότες της πόλης να ανταποδώσουν την τιμή που γίνεται στην πόλη μας με θερμή φιλοξενία των 800 αθλητών και παραγόντων της κολύμβησης που θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση και με την παρουσία τους στα κολυμβητήρια κατά τη διεξαγωγή των Αγώνων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση