Βρίσκεστε εδώ:  / ΣΠΟΡ / Στο Βόλο το ατομικό και ομαδικό μαθητικό πρωτάθλημα σκάκι Θεσσαλίας 2017
Στο Βόλο το ατομικό και ομαδικό μαθητικό πρωτάθλημα σκάκι Θεσσαλίας 2017

Στο Βόλο το ατομικό και ομαδικό μαθητικό πρωτάθλημα σκάκι Θεσσαλίας 2017

 

Στην  πόλη του Βόλου ανατέθηκε για φέτος η πολύ σημαντική διοργάνωση του Πανθεσσαλικού Ομαδικού και Ατομικού Μαθητικού Πρωταθλήματος Σκάκι, στο οποίο συμμετέχουν κάθε χρόνο πάνω από 250 μαθήτριες και μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλες τις περιοχές της Θεσσαλίας.

Οι συγκεκριμένοι Πανθεσσαλικοί αγώνες,  που συνδιοργανώνουν ο Α.Σ. Φοίνικας Βόλου, ο ΑΣΚ Αλμυρού «Τιτάνες», η Τοπική Επιτροπή Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλίας, ο Δήμος Βόλου και ο Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 11-3-2017 (το ομαδικό πρωτάθλημα) και την Κυριακή 12-3-2017 (το ατομικό πρωτάθλημα) στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου (Παγασών & Αναλήψεως, Βόλος) και  αποτελούν την προκριματική φάση, η οποία θα δώσει τις προκρίσεις στις μαθήτριες και στους μαθητές της Θεσσαλίας για τη συμμετοχή τους στην τελική φάση των, 15ου Ομαδικού και  29ου Ατομικού, Πανελληνίων Μαθητικών Πρωταθλημάτων Σκάκι που θα διεξαχθούν στις 8-10 Απριλίου και διοργανώνει η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (Ε.Σ.Ο.).

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές, -τριες και ομάδες Σχολείων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία-Δημοτικά-Γυμνάσια-Λύκεια) της Θεσσαλίας.

Οι δηλώσεις συμμετοχής για το ατομικό και για το ομαδικό πρωτάθλημα θα πρέπει υποχρεωτικά να αποσταλλούν στον Α.Σ. Φοίνικα Βόλου ή στον ΑΣΚ Αλμυρού «Τιτάνες» ή στην Τ.Ε.Σ.Σ.Θ. στα e-mail sraftop70@gmail.com ή zgouletaspan@yahoo.gr ή tessthchess@gmail.com αντίστοιχα έως και την Παρασκευή 10/3/2017.

Για το ομαδικό πρωτάθλημα, όλα τα θα πρέπει να αποστείλουν συμπληρωμένο το έντυπο για τη δήλωση συμμετοχής που βρίσκεται στην ιστοσελίδα της ΤΕΣΣΘ στη διεύθυνση http://tessth.gr. Επιβεβαιώσεις συμμετοχών με προσωπική παρουσία το Σάββατο 11-3-2017 από 14:30’ έως 15:10’. Ώρα έναρξης αγώνων 15:30’.

Η βασική σύνθεση των ομάδων θα είναι τετραμελής με υποχρεωτική συμμετοχή ενός 1 τουλάχιστον κοριτσιού στην 4η σκακιέρα. Οι ομάδες πριν την έναρξη των αγώνων θα δηλώσουν τη βασική σύνθεση τους (αποτελούμενη από 6 το πολύ μέλη ) με τη σειρά που θα αγωνίζονται στις 3 γενικές σκακιέρες και θα ισχύει για όλο το πρωτάθλημα. Όλες οι ομάδες πρέπει να προσκομίσουν πριν την έναρξη των αγώνων, στον Επικεφαλής Διαιτητή, βεβαίωση του σχολείου ότι όλα τα μέλη της είναι μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου. Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή μαθητών που δεν συμπεριλαμβάνονται στην βεβαίωση του σχολείου από το οποίο προέρχονται.

Το σύστημα που θα παιχθεί θα είναι το Ελβετικό ή Πουλ 5 γύρων. Χρόνος σκέψης 15΄ για τον κάθε παίκτη για όλη την παρτίδα και προστιθέμενος χρόνος 10’’ για κάθε κίνηση από την πρώτη κίνηση. Ισχύουν οι κανονισμοί της FIDE και ειδικότερα οι κανονισμοί για το ΓΡΗΓΟΡΟ ΣΚΑΚΙ (RAPID).

Για το ατομικό πρωτάθλημα οι μαθητές θα πρέπει να αναγράψουν στο email της δήλωσής τους το ονοματεπώνυμο του μαθητή, τάξη και σχολείο που φοιτεί. Επιβεβαιώσεις συμμετοχών με προσωπική παρουσία την Κυριακή 12-3-2017 από 09:30’ έως 10:40’. Ώρα έναρξης αγώνων 11:00’. Η μη έγκαιρη προσέλευση και επιβεβαίωση συμμετοχής συνεπάγεται τη μη συμμετοχή στον πρώτο γύρο των αγώνων.

Το σύστημα των αγώνων είναι το Ελβετικό 5-7 γύρων (αναλόγως των συμμετοχών, 5 γύροι από 7-16 συμμετοχές, 6 γύροι από 17-32 συμμετοχές και 7 γύροι από 33 και άνω συμμετοχές) ή Κυκλικό Σύστημα (2 έως 6 συμμετοχές). Χρόνος σκέψης 15΄ για τον κάθε παίκτη για όλη την παρτίδα και προστιθέμενος χρόνος 10’’ για κάθε κίνηση από την πρώτη κίνηση.  Ισχύουν οι κανονισμοί της FIDE και ειδικότερα οι κανονισμοί για το ΓΡΗΓΟΡΟ ΣΚΑΚΙ (RAPID).

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με τους κ.κ. Ραφτόπουλο Στέφανο στα τηλέφωνα 6932619368 και 2421041218 (μετά τις 8 μ.μ.) και Ζγουλέτα Παναγιώτη στο τηλέφωνο 6972325980.

Ολόκληρες τις προκηρύξεις μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της ΤΕΣΣΘ http://tessth.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Γ. Καλτσογιάννης: Άμεση παρέμβαση για το υψηλό κόστος ενέργειας #υψηλόκόστοςενέργειας - https://t.co/n1KoTZ27Rj -

  • Κορωνοϊός – Μελέτη: Τι ισχύει για αυτοάνοσες αντιδράσεις και αυτοαντισώματα σε ασθενείς Covid… - https://t.co/Wjm4U1Dbso -

  • #καιρός: Βροχές και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας τη Δευτέρα #καιρός - https://t.co/fbxBvZEMnm -

"Αλιεύοντας" την είδηση