Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Στην κορυφή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ο Ανδρέας Κεχαγιάς
Στην κορυφή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ο Ανδρέας Κεχαγιάς

Στην κορυφή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ο Ανδρέας Κεχαγιάς

Την πρώτη θέση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Technical Striking-kick boxing k1 που διεξήχθη στην πόλη Ντουμπρόβνικ της Κροατίας στης 25-26-27/9/ κατέκτησε ο αθλητής στην κατηγορία έως 81 κιλά ανδρών.

Σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο με μεγάλη θέληση, αυτοπεποίθηση και πίστη στις ικανότητες του παρουσιάστηκε στους Ευρωπαϊκούς της διεθνής οργάνωσης I.O.T.S. k1 ο αθλητής Αν.Κεχαγιάς ,αποδεικνύοντας ότι δεν πήγε για να κάνει τουρισμό.

΄Ο Κεχαγιάς ξεκίνησε τους από την φάση των 32 αποκλείοντας στα σημεία τον Γάλλο Pol Zola, στους 16 τον Yan Clife από το Βέλγιο στα σημεία, στα προημιτελικά τον Ισπανό Chuan Penagios σε ένα εξαντλητικό και αγχώδη αγώνα που κρίθηκε μετά το τέλος της ισόπαλης ς και η νίκη δόθηκε με διαιτητών, στα ημιτελικά τον Αυστριακού Hans Ziber σε έναν αμφίρροπο αγώνα μέχρι το τέλος του τρίτου γύρου.

Στον μεγάλο τελικό αντιμετώπισε τον Λευκορώσο Victor Borodin που ήταν συνεχώς μπροστά στο σκόρ πότε 2 και 3 σημεία και φάνηκε να ελέγχει τον αγώνα, αλλά στο τέλος ο Έλληνας αθλητής έκανε υπέρβαση εαυτού και με ασφυκτική πίεση πέρασε με ένα σημείο διαφορά μπροστά στο σκόρ ”κλέβοντας” το χρυσό μετάλλιο.

Στον πρωταθλητή για την υπερπροσπάθεια που έκανε θα δοθεί διπλό πριμ για την κατάκτηση μεταλλίου από αυτό που είχε ανακοινωθεί πρίν τους αγώνες στους αθλητές.

Να σημειωθεί ότι το χρυσό μετάλλιο είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στον αδερφό του τον Αλέξη που έχασε την του πριν μερικούς μήνες από την επάρατη νόσο και γι' αυτό ο Αν. Κεχαγιάς το είχε κάνει τάμα να καταβάλλει τα μέγιστα για αυτήν την διάκριση.

Στους άλλους Έλληνες αθλητές πιό σημαντικές επιτυχίες έκανε στην κατηγορία έως75 κιλά ανδρών ο Νικόλαος Μηλιός (από ) με δύο νίκες απέναντι σε  Πολωνό, Σλοβένο και έχασε στα προημιτελικά από Πορτογάλο αθλητή στα σημεία.

Μία νίκη έκανε στην κατηγορία έως 90 κιλά ανδρών (από την ) ο Σπύρος Ιακώβου επί του Ιταλού αλλά αποκλείστηκε στη φάση των 16 από Γερμανό αντίπαλο στα σημεία.

Στις μία νίκη έκανε στην φάση των 16 στην κατηγορία έως 55 κιλά η Ιωάννα Αναγνώστου (από ) επί της Ρουμάνας αθλήτριας αλλά στην συνέχεια έχασε στα προημιτελικά από Πολωνή αντίπαλο στα σημεία.

Οι υπόλοιποι αθλητές της ελληνικής αποστολής δεν κατάφεραν να κάνουν κάποια νίκη παρά την σημαντική προσπάθεια που κατέβαλαν.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση