Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Σπουδαίο «διπλό» με ανατροπή για την ΑΕΚ μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης»
Σπουδαίο «διπλό» με ανατροπή για την ΑΕΚ μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Σπουδαίο «διπλό» με ανατροπή για την ΑΕΚ μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Σε μάχη «δικεφάλων» εξελίσσεται το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας μετά την εντυπωσιακή και επεισοδιακή νίκη-ανατροπή της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού με 2-1 στο «. » και το άνετο πέρασμα του ΠΑΟΚ με 3-1 από τα ιάννενα. Οι Θεσσαλονικείς οδηγούν την κούρσα με διαφορά δύο βαθμών από την «Ένωση» και τεσσάρων από τους «ερυθρόλευκους», με πρόσθετο πλεονέκτημα ότι τους υποδέχονται και τους δύο στην απόρθητη μέχρι τ Τούμπα, όπου μετρούν μόνο νίκες σε εννέα παιχνίδια.

Το ντέρμπι στο Φάληρο είχε δραματικό χαρακτήρα και κρίθηκε με δύο γκολ των φιλοξενούμενων στο 88' και στο 93', όταν ο Ολυμπιακός είχε φτάσει μισό βήμα πριν τη νίκη με το γκολ που πέτυχε στο 81' ο Ανσαριφάρντ. Είναι η δεύτερη φορά στο εφετινό πρωτάθλημα που οι «ερυθρόλευκοι» έμοιαζαν να επικρατούν επί της ΑΕΚ, αλλά όπως συνέβη στον α' γύρο στο ΟΑΚΑ όπου το υπέρ τους 0-2 μετατράπηκε σε ένα ημίχρονο σε 3-2 υπέρ της ΑΕΚ, έτσι και τ, το υπέρ τους 1-0 έγινε στα τελευταία λεπτά 1-2, αλλάζοντας θεαματικά τις ισορροπίες και τα .

Το παιχνίδι είχε και επεισοδιακό χαρακτήρα πριν την έναρξη και μετά το τέλος του. Καθ' οδόν για το «Γ. » το πούλμαν της αποστολής της ΑΕΚ λιθοβολήθηκε από αγνώστους, με αποτέλεσμα να σπάσει ένα μεγάλο τζάμι χωρίς να τραυματιστεί κανείς, ενώ μετά το τέλος του αγώνα μερικές δεκάδες οπαδών του Ολυμπιακού εισέβαλλαν στον αγωνιστικό χώρο και επιχείρησαν να μπουν στ' αποδυτήρια. Απωθήθηκαν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, όπως και πριν την έναρξη του αγώνα όταν μια ομάδα οπαδών των γηπεδούχων επιχείρησε να προσεγγίσει τον χώρο όπου θα έφτανε το πούλμαν της αποστολής της ΑΕΚ. Λόγω της εισβολής των οπαδών τους στον αγωνιστικό χώρο στο τέλος του αγώνα, οι «ερυθρόλευκοι» κινδυνεύουν ακόμα και με αφαίρεση 3 βαθμών.

Η των οπαδών του Ολυμπιακού δεν προήλθε μόνο από το σοκ από την ήττα-ανατροπή στα τελευταία λεπτά του αγώνα, αλλά και από την του διαιτητή Παπαπέτρου να κατακυρώσει το νικητήριο γκολ του Γιακουμάκη στο 93' παρότι στη διεκση της μπάλας οι γηπεδούχοι ζήτησαν έντονα επιθετικό φάουλ στον Μποτία, ο οποίος, διαμαρτυρόμενος, απώθησε εν συνεχεία τον διαιτητή και αποβλήθηκε.

Το δραματικό φινάλε ήλθε ανυποψίαστα μετά από ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, με ελάχιστες καλές στιγμές έως το 80' και πολλά φάουλ που δεν επέτρεψαν την επιβολή ενός πιο γρήγορου ρυθμού. Ο Ολυμπιακός ήταν πιο επιθετικός στο α' ημίχρονο και είχε δύο καλές στιγμές με σουτ του Πάρντο στο 25' και στο 40' (απέκρουσε και τα δύο ο Τσιντώτας), αλλά η ΑΕΚ απάντησε με το ίδιο νόμισμα στο β' μέρος, όταν έγινε πιο επιθετική και απείλησε με κεφαλιές του Αραούχο στο 57' (απέκρουσε ο Προτό) και του Μασούντ (έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Σισέ) στο 69'.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση