Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Σπουδαία νίκη του Ολυμπιακού απόντος του Σπανούλη
Σπουδαία νίκη του Ολυμπιακού απόντος του Σπανούλη

Σπουδαία νίκη του Ολυμπιακού απόντος του Σπανούλη

«Μπορούμε και χωρίς τον ηγέτη μας», φώναξαν οι παίκτες του Ολυμπιακού στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» της Βαρκελώνης, και ακούστηκε μέχρι την Αθήνα και στα αυτιά του απόντος Βασίλη Σπανούλη, για τη σπουδαία νίκη επί της Μπαρτσελόνα (67-69) και την εδραίωση της ομάδας στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας.

Η «μηχανή» του Ολυμπιακού δεν απορρυθμίστηκε από την απουσία του αρχηγού του και η δουλειά του Σφαιρόπουλου κέρδισε ακόμα ένα «παράσημο» για τη διαχείριση του αγώνα.

Μπορεί η Μπαρτσελόνα να είχε προβάδισμα πέντε πόντων (33-28) στη λήξη του α΄ ημιχρόνου, αλλά ο έπαιξε πιο ισορροπημένα σε άμυνα και επίθεση. Αφενός, οι «» έλεγξαν τον ρυθμό από την προσπάθεια των παικτών τους στα… μετόπισθεν και δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να εφαρμόσουν το γνώριμο τρανζίσιον (μετάβαση από άμυνα σε επίθεση), αφετέρου, στην επίθεση «διάβασαν», χωρίς να βιάζονται, τις αδυναμίες της αντίπαλης άμυνας.

Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα δεν ολοκλήρωσαν στις οποίες η μπάλα έφτασε κάτω από το «ερυθρόλευκο» καλάθι, εξαιτίας και της άμυνας που τους αντιμετώπισε, όπως χαρακτηριστικά συνέβη στην τελευταία επίθεση του ημιχρόνου, με το «κόψιμο» της μπάλας από τον Πρίντεζη σε λέι απ του Κόπονεν.

Απόντος του Σπανούλη, ο κριν πήρε τις αναμενόμενες επιθετικές πρωτοβουλίες και οι 8 πόντοι στο πρώτο 20λεπτο ήταν σημαντικοί, καθώς συγκριτικά οι 4 ψηλοί παίκτες του πρόσφεραν ισάριθμους πόντους.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο έκανε επιθετική υπέρβαση με τους 27 πόντους που σημείωσε, ενώ παρά την άσχημη αρχή που είχε στα πρώτα έξι λεπτά της 4ης περιόδου (10-2 με ένα καλάθι του Μπιρτς), «σφράγισε» τη νίκη από την άμυνα, όπως συνέβη με το άστοχο, υπό ασφυκτική πίεση, λέι απ του Ράις. Είχαν προηγηθεί 7 καθοριστικοί πόντοι των Μιλουντίνοφ (64-65 στο 1΄ 54΄΄), Λοτζέσκι (64-67 στα 34΄΄) και Μάντζαρη (67-67 στα 7΄΄).

MΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Ράις 15 (1), Ντόελμαν 5 (1), Ντόρσεϊ 7, Κλαβέρ 4. Ναβάρο 3 (1), Βεζένκοφ 2, Ολεσον, Κόπονεν  16 (2), Ρένφροε 3 (1), Τόμιτς 12.
ΟΛΥΜΠΙ: κριν 8 (2), Μπιρτς 2, Γιανγκ 1, Παπαπέτρου 2, Ουότερς 8, Μιλουντίνοφ 6, Πρίντεζης 16 (1), Παπανικολάου 8 (2), Μάντζαρης 6 (1), Λοτζέσκι 11 (1), Αθηναίου 1.

• Χαρακτηρισμό «τελικού», λόγω των δύο συνεχόμενων εκτός έδρας ηττών (Ούνικς και Ολυμπιακός), καθώς και της «οπισθοχώρησης» στην 6η θέση της βαθμολογίας (9 νίκες – 7 ήττες), δίνουν στον Παναθηναϊκό Superfoods για το παιχνίδι με την Εφές Ανατόλου (21.45) στη 17η αγωνιστική της ς. «Είναι ώρα για να κάνουμε το καλύτερο. Γνωρίζουμε ότι η Εφές είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη στο επιθετικό ριμπάουντ και μια εξαιρετική ομάδα στα πρώτα δευτερόλεπτα των επιθέσεων», υποστήριξε ο Τσάβι Πασκουάλ για την αντιμετώπιση της τουρκικής ομάδας (10 νίκες – 6 ήττες) από την οποία είχε ηττηθεί (91-83 ) στην Κωνσταντινούπολη. Το ζητούμενο για τους «πράσι» είναι η βελτίωση που επιχειρούν να παρουσιάσουν στην ομοιογένεια του παιχνιδιού τους και την αύξηση διάρκειας της καλής απόδοσης σε άμυνα και επίθεση.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση