Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Σούπερ Λίγκα: Ποδαρικό με ρεκόρ και αναβολές
Σούπερ Λίγκα: Ποδαρικό με ρεκόρ και αναβολές

Σούπερ Λίγκα: Ποδαρικό με ρεκόρ και αναβολές

Στην ανατολή του 2016, ο Ολυμπιακός διεύρυνε το σερί των επιτυχιών του στη Σούπερ Λίγκα. Χάρη στη νίκη που πήρε από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη με 3-1, έφθασε τις 16 στη σειρά και ισοφάρισε ένα δικό του ρεκόρ, το οποίο κρατούσε από την περίοδο 2005-06. Παρεμπιπτόντως, στην τεχνική ηγεσία ήταν ο Τροντ Σόλιντ. Μόνο που τότε οι «» δεν είχαν το απόλυτο από την αρχή της περιόδου, αλλά έκαναν ανάλογο σερί στη διάρκειά της.

Με μία ακόμη επί του Λεβαδειακού την στο Καραϊσκάκη, η ομάδα του Πειραιά θα φθάσει τις 17 συνεχόμενες νίκες και θα «σπάσει» ένα ακόμη ρεκόρ. Με τα επιτεύγματα του Ολυμπιακού ασχολήθηκε χθες το έγκυρο βρετανικό δίκτυο BBC. Με ανάρτηση στην επίσημη σελίδα του σε μέσο κοινωνική δικτύωσης, αναρωτήθηκε: «Υπάρχει πιο “καυτή” ομάδα στην Ευρώπη;», αναδεικνύοντας τις 16 νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές.

Αναμφίβολα, η επόμενη πρόκληση για το σύνολο του Μάρκο Σίλβα είναι το αήττητο πρωτάθλημα. Στα χρόνια της Α΄ ς μόνο ο Παναθηναϊκός έχει καταφέρει να κατακτήσει τον τίτλο χωρίς να χάσει ούτε ένα παιχνίδι. Ηταν την περίοδο 1963-64, όταν πέτυχε 24 νίκες και έφερε 6 ισοπαλίες.

Σε απόσταση 18 βαθμών βρίσκεται η δεύτερη του βαθμολογικού πίνακα, ΑΕΚ. Το ρεκόρ διαφοράς βαθμών το κατέχουν οι «Πειραιώτες» από την περίοδο 2013-14. Τότε πήραν τον τίτλο με διαφορά βαθμών 17 από τον Κ (Ολυμπιακός 86, Κ 69). Στην αφετηρία της νέας χρονιάς, η ομάδα του κουστάβο Πογέτ πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και επικράτησε του Πλατανιά με 3-0 στα Χανιά. Η εικόνα της ΑΕΚ δημιούργησε προσδοκίες για τη συνέχεια της περιόδου, όπου φιλοδοξεί να τερματίσει στη 2η θέση και να κατακτήσει το κύπελλο Ελλάδας.

Από κει και έπειτα, οι δυσμενέστατες καιρικές συνθήκες των προηγούμενων ημερών δεν επέτρεψαν τη διεξαγωγή δύο αναμετρήσεων. Στα «α», το γήπεδο της Ξάνθης είχε καλυφθεί από πυκνό , με αποτέλεσμα να αναβληθεί ο αγώνας της ομάδας της Θράκης με τον ΠΑΟΚ. Επίσης, στη οι ισχυρότατοι άνεμοι και η δυνατή βροχή κατέστησαν ανέφικτη τη διεξαγωγή της αναμέτρησης του Λεβαδειακού με τον Ατρόμητο.

Εξαιτίας των πρώτων αγώνων του Κυπέλλου που θα γίνονται από σήμερα έως και την Πέμπτη, και σε συνδυασμό με το γεγονός πως οι ρεβάνς είναι προγραμματισμένες για την επόμενη εβδομάδα, πιθανότατα τα δύο ματς της Λιβαδειάς και της Ξάνθης να οριστούν για την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση