Βρίσκεστε εδώ:  / ΣΠΟΡ / Σκληρή μάχη για τα 470 στη Βουλγαρία
Σκληρή μάχη για τα 470 στη Βουλγαρία

Σκληρή μάχη για τα 470 στη Βουλγαρία

Δύο ελληνικά πληρώματα «φιγουράρουν» ανάμεσα στα κορυφαία των όπεν ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων ιστιοπλοΐας για την κατηγορία των που βρίσκονται σε εξέλιξη στο της Βουλγαρίας.

Οι «χάλκινοι» Ολυμπιονίκες του Ρίο, οι Τάκης Μάντης – Παύλος Καγιαλής, ύστερα από εννέα κούρσες, είναι δεύτεροι και έχουν ελάχιστη διαφορά με την κορυφή, και στον γυναικείο στόλο οι Μαρία Μπόζη – Ραφαηλίνα Κλωναρίδου βρίσκονται στην πέμπτη θέση.

Το επίπεδο στη διοργάνωση του είναι ιδιαίτερα υψηλό, καθώς όλοι οι ιστιοπλόοι βρίσκονται σε άριστη αγωνιστική κατάσταση, διότι τον Αύγουστο θα διεξαχθεί στο Ορχους (Δανία) το αντίστοιχο παγκόσμιο πρωτάθλημα, όπου θα κριθούν οι πρώτες προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο. Οι στη Βουλγαρία είναι όπεν και θυμίζουν παγκόσμιο πρωτάθλημα, οπότε οι, μέχρι τώρα, καλές εμφανίσεις των Ελλήνων αθλητών μάς γεμίζουν ελπίδες για το μεγάλο ραντεβού του καλοκαιριού.

Οι χθεσινές κούρσες διεξήχθησαν με ανέμους εντάσεως έως και 17 .μ., με τον ανταγωνισμό να είναι υψηλός και οι κούρσες να κρίνονται πλώρη με πλώρη. Οι Τάκης Μάντης – Παύλος Καγιαλής έφεραν δύο πέμπτες και μία 10η θέση και είναι δεύτεροι στη γενική κατάταξη με 39 β.π. Στην πρώτη θέση πέρασαν οι Σουηδοί πρωταθλητές Νταλχμπέργκ και Μπέργκστρομ, με 29 β.π. Εχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν 11 ιστιοδρομίες και, στη συνέχεια, η κούρσα μεταλλίων.

Καλή είναι η προσπάθεια και της νεότερης γενιάς των 470. Οι Βασίλης Παπουτσόγλου – Ιωάννης Ορφανός πλασαρίστηκαν στη 14η θέση της γενικής με 98 β.π., οι Γιώργος Καραδήμας – Νικόλαος Γεωργακόπουλος στην 28η και οι Κωνσταντίνος Καζαντζής – Μιχάλης Μιχαηλίδης στην 34η με 236 β.π. Στον ανδρικό στόλο παίρνουν μέρος 44 σκάφη.

Σταθερές πλεύσεις έχουν οι νεαρές πρωταθλήτριες των 470. Υστερα από εννέα κούρσες έχουν συγκεντρώσει 51 β.π. και χαρακτηριστικό της πολύ καλής πορείας τους είναι ότι απέχουν μόνο 14 βαθμούς από τις τριταθλήτριες κόσμου του 2017, τις Τίνα Μρακ και Βερόνικα Μακαρόλ από τη Σλοβενία, που είναι πρώτες. Τρέχουν 29 πληρώματα.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Λαμπρή η πανήγυρις του Αγίου Νικολάου στον Βόλο #ΜητροπολιτικόΙερόςΝαόςΑγίουΝικολάου - https://t.co/QMHmVhv4vW -

  • Ευρωβαρόμετρο: οι Ευρωπαίες και οι Ευρωπαίοι στηρίζουν τις ψηφιακές αρχές #ψηφιακέςαρχές - https://t.co/u6DKwDIOaC -

  • #Alzheimer παρουσιάζει και η καρδιά - https://t.co/Q0OrUI80N3 -

"Αλιεύοντας" την είδηση