Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Συνάντηση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας με τον γενικό γραμματέα αθλητισμού Ιούλιο Συναδινό
Συνάντηση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας με τον γενικό γραμματέα αθλητισμού Ιούλιο Συναδινό

Συνάντηση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας με τον γενικό γραμματέα αθλητισμού Ιούλιο Συναδινό

 

 

Εντυπωσιασμένος ο γενικός γραμματέας από τα έργα αθλητισμού και τις αθλητικές διοργανώσεις στη Θεσσαλία

Τα αθλητικά έργα, οι αθλητικές διοργανώσεις και οι δράσεις τις Περιφέρειας Θεσσαλίας κυριάρχησαν στη συνάντηση του γενικού γραμματέα αθλητισμού Ιούλιου Συναδινού με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό κατά την επίσκεψη του πρώτου στην έδρα της Περιφέρειας.

Ο κ. Αγοραστός παρουσίασε αναλυτικά τα αθλητικά έργα που υλοποιεί ή ολοκλήρωσε η αιρετή Περιφέρεια με ιδιαίτερη αναφορά σε όσα ήταν ημιτελή από το Ελλάδα 2004. Όπως ανέφερε:

«Στη Θεσσαλία χρηματοδοτήσαμε 20 αθλητικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 40 εκατ. ευρώ. Τα έργα αυτά λόγω της έλλειψης ς είτε προχωρούσαν πάρα πολύ αργά είτε είχαν απομείνει «κουφάρια» αποτελώντας εκτός των άλλων εστία περιβαλλοντικής μόλυνσης και αισθητικής υποβάθμισης. Με συντονισμένες προσπάθειες εξασφαλίστηκαν οι απαιτούμενοι πόροι κι έτσι χρηματοδοτήσαμε το μεγαλύτερο αθλητικών υποδομών στη Θεσσαλία τις τελευταίες δεκαετίες. Παράλληλα χρηματοδοτήσαμε και βελτιώσεις σε μια σειρά από αθλητικούς χώρους σε όλη τη Θεσσαλία».

Χαρακτηριστικά έργα είναι το ανοικτό κολυμβητήριο Νέας Πολιτείας Λάρισας, το Κλειστό γυμναστήριο Τρικάλων, το κλειστό γυμναστήριο Καρδίτσας – Αίθουσα Βαρέων Αθλημάτων, το κλειστό γυμναστήριο Αλοννήσου, το κλειστό γυμναστήριο Αγριάς, το κλειστό γυμναστήριο της Σκιάθου, το σκοπευτήριο Ρήγα Φεραίου, το ποδηλατοδρόμιο Τρικάλων, οι βελτιώσεις σε κλειστά γυμναστήρια όπως του Μουζακίου, της Ελασσόνας, της Αγιάς, του ΕΑΚ Λάρισας, τα γυμναστήρια στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ.α.

Ο Κ. Αγοραστός τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο είναι φιλοσοφία ζωής. Δίνει διέξοδο στα παιδιά και ιδιαίτερα στους νέους, δημιουργεί ισχυρούς χαρακτήρες, μαθαίνει στους ανθρώπους την ιεραρχία, την ομαδικότητα, να πέφτουν κάτω και να σηκώνονται. Με τις αθλητικές εκ και τα πρωταθλήματα που διοργανώσαμε (παγκόσμια, πανευρωπαϊκά, πανελλήνια, τουρνουά, open, πάνω από 50 στο σύνολο) δημιουργήσαμε ρεύμα αθλητικού τουρισμού στην Θεσσαλία. Το : Να δημιουργείται μόχλευση στην τοπική οικονομία και κοινωνία αλλά και οι επισκέπτες στην περιοχή μας να φεύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις, αποτελώντας την καλύτερη διαφήμιση για τον τόπο μας».

Ο Ι. Συναδινός, όντας ο ίδιος παλιός στίβου και προπονητής, δήλωσε εντυπωσιασμένος από την στη Θεσσαλία και χαρακτήρισε το γεγονός ιδιαίτερα ελπιδοφόρο, μέσα σ' αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνά η χ. Σημείωσε ότι γίνεται μια προσπάθεια έτσι ώστε να χρηματοδοτηθούν μικρά αθλητικά έργα σ όλους τους Δήμους της επικράτειας έτσι ώστε να υπάρχει διέξοδος για τους κατοίκους των περιοχών αυτών, ενώ ζήτησε τη συνεργασία και την τεχνογνωσία της αιρετής Περιφέρειας σε αθλητικά έργα.

Ο γεν. γραμματέας αθλητισμού ανέφερε ότι φέτος αυξήθηκαν οι προϋπολογισμοί των ΕΑΚ για να αντιμετωπίσουν τα αυξημένα έξοδά τους, ενώ σημείωσε ότι η Γ.Γ.Α δημιουργεί τμήμα αθλητικού τουρισμού σε συνεργασία και με το Υπουργείο Τουρισμού. Παράλληλα εξέφρασε την βούλησή του να βελτιώσει η Γ.Γ.Α το ταρτάν του γηπέδου Αλκαζάρ, ενώ ο κ. Αγοραστός του ζήτησε να γίνει το ίδιο και για το στάδιο των Τρικάλων.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η συνεργασία σε δρώμενα όπως η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού η οποία θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο καθώς και η προσπάθεια που γίνεται έτσι ώστε από τη νέα σχολική χρονιά, πιλοτικά σε κάποια σχολεία, οι μαθητές της 3ης και 4ης δημοτικού να πραγματοποιούν το μάθημα της γυμναστικής σε κολυμβητήρια όπου θα τους γίνονται μαθήματα κολύμβησης και τεχνικές μη πνιγμού.

Παρόντες ακόμη στη συνάντηση ήταν ο υπεύθυνος αυτοδιοίκησης της Γ.Γ.Α  Αλέξης Αδαμίδης και ο νομικός σύμβουλος   Τάσος Μπουντίνος, καθώς και ο πρόεδρος του ΕΑΚΛ και δημοτικός σύμβουλος   Γιώργος Κωσταρόπουλος.

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΓΓΑ

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση