Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Συλλέκτης… διασυρμών η Εθνική ποδοσφαίρου
Συλλέκτης… διασυρμών η Εθνική ποδοσφαίρου

Συλλέκτης… διασυρμών η Εθνική ποδοσφαίρου

Εφιάλτης χωρίς τέλος για την Εθνική μας στην προκριματική φάση του 2016, που χθες το βράδυ ηττήθηκε από τη Βόρειο με 3-1 στο Μπέλφαστ. Θα τερματίσει έτσι στην τελευταία θέση του 6ου ομίλου, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στον αγώνα της στη διοργάνωση με αντίπαλο την Ουγγαρία, που θα διεξαχθεί την Κυριακή στις 19.00 στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Μάλιστα, συμπλήρωσε 12 χωρίς νίκη, κάτι που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία της ελληνικής ομάδας.

Στα άλλα δύο παιχνίδια του 6ου ομίλου, η ήρθε ισόπαλη εντός έδρας με τη με σκορ 1-1, ενώ η Ουγγαρία επικράτησε των Νήσων Φερόε με 2-1 στη Βουδαπέστη. Η Βόρειος έγινε η πρώτη ομάδα του ομίλου που εξασφάλισε την πρόκρισή στην τελική φάση της Γαλλίας.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Τσάνας αποφάσισε να κρατήσει στον πάγκο τον Κώστα Φορτούνη, ξεκινώντας με τους Καρνέζη, Τοροσίδη, Χολέμπας, Παπασταθόπουλο, Μόρα, Τζιόλη, Σάμαρη, Αραβίδη, Κονέ,Μήτρογλου, Καρέλη.

Με τη σέντρα οι Βορειοϊρλανδοί άσκησαν πίεση, αναζητώντας ένα γρήγορο γκολ. Οσο κυλούσε ο χρόνος, οι διεθνείς μας προσπάθησαν να ισορροπήσουν τον αγώνα, έχοντας ωστόσο πολλά προτα στο ανασταλτικό σκέλος του παιχνιδιού. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με του Ντέιβις στο 35΄.

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Μήτρογλου έφθασε κοντά στην ισοφάριση, ενώ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου είχε σουτ στο δοκάρι. Το γκολ του Μαγκίνις στο τρίτο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου «εξαφάνισε» τις ελπίδες της ελληνικής ομάδας για θετικό αποτέλεσμα. Στο 58΄ ο Ντέιβις έκανε με κεφαλιά το 3-0, ενώ στο 87΄ ο Αραβίδης διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Η βαθμολογία μετά από εννέα αγωνιστικές: 1. Βόρειος Ιρλανδία 20, 2. 17, 3. Ουγγαρία 16, 4. 11, 5. Νήσοι Φερόε 6, 6. Ελλάδα 3. Η τελευταία αγωνιστική: Ελλάδα – Ουγγαρία, Νήσοι Φερόε – Ρουμανία, Φινλανδία – Βόρειος Ιρλανδία.

ΒΟΡΕΙΟΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑ: ΜακΓκόβερν, ΜακΑλεϊ, ΜαΝέιρ (85΄ ΜακΑλοχ), Κάθκαρτ, Ντέιβις, Μπραντ, Εβανς, Ντάλας, Νόργουντ, Γουόρντ (81΄ ΜακΓκιν), Μαγκίνις (78΄ Μπόις).
ΕΛΛΑΣ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Μόρας, Παπασταθόπουλος, Τζιόλης, Σάμαρης, Καρέλης (64΄ Μάνταλος), Αραβίδης, Κονέ (70΄ Πέλκας), Μήτρογλου (76΄ Αθανασιάδης).

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση