Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Σε Πηγή Τρικάλων, Νάπολι, Λευκωσία ο Σύλλογος Δρομέων Βόλου
Σε Πηγή Τρικάλων, Νάπολι, Λευκωσία ο Σύλλογος Δρομέων Βόλου

Σε Πηγή Τρικάλων, Νάπολι, Λευκωσία ο Σύλλογος Δρομέων Βόλου

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε ανώμαλο δρόμο διοργανώθηκε την Κυριακή από τον ΣΕΓΑΣ στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα στην Πηγή Τρικάλων. Η περιοχή ήταν καλυμμένη από το χιόνι και οι αθλητές από όλους τους νομούς της Ελλάδας που αγωνίστηκαν στις 8 κατηγορίες, από παίδων, κορασίδων ως και ανδρών, γυναικών, υπερέβαλαν εαυτό για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Στους άνδρες αγωνίστηκαν 77 από τους κορυφαίους δρομείς της χώρας μας.

Ο Δημήτρης Φράγκος τερμάτισε 32ος με χρόνο 34'18. Την 61η θέση κατέλαβε με 36'28 ο Αχιλλέας Γιαννούλας.

Η πρώτη συμμετοχή στο εξωτερικό για το 2019 από τον Σύλλογο Δρομέων Βόλου εξαιρούμενης της Κύπρου, καταγράφηκε την Κυριακή από την Βάσω Τασιώνη, η οποία έτρεξε στην Ιταλία και τον Ημιμαραθώνιο της Νάπολι στη σκιά του Βεζούβιου. Κατέλαβε τη θέση 4.186 με χρόνο 2.04.09 (μικτός 2.06.20). Στη διοργάνωση έτρεξαν 5.531 δρομείς.

Στον αγώνα 7 χιλιομέτρων Run for seeds στο Καλό Χωριό στη Λευκωσία έτρεξε η Ελένη Πρατσή την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου. Τερμάτισε νικήτρια στην κατάταξη των γυναικών, ενώ συμπεριλαμβανομένων των ανδρών κατέλαβε συνολικά τη 2η θέση.

Αντίθετα η πρώτη μεγάλη εκδρομή του 2019 που θα έκανε ο ΣΔΒ την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου στην Σπερχειάδα αναβλήθηκε.

Το χιόνι που σκέπασε την περιοχή οδήγησε τους διοργανωτές στην απόφαση να αναβάλλουν τον αγώνα για τις 31 Μαρτίου.

Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί τότε, και όσοι δρομείς δεν θα μπορέσουν να συμμετέχουν θα έχουν επιστροφή των χρημάτων. Επίσης οι εγγραφές για τον αγώνα άνοιξαν ξανά, έτσι όσοι δεν είχαν γραφτεί και θέλουν να συμμετέχουν, μπορούν να κάνουν εγγραφή στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160.

Έτσι η πρώτη εκδρομή με λεωφορείο του έτους θα γίνει αυτήν την Κυριακή 3 Μαρτίου στο Katerini Run 2019. Ημιμαραθώνιος δρόμος, δρόμος Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μέτρων, καθώς και 1000 μέτρων για παιδιά κάτω των 12 ετών. Ο είναι επετειακός καθώς γίνεται για 10η χρονιά και αντικαθιστά τον Ημιμαραθώνιο Δίον. Οι εγγραφές ολοκληρώνονται σήμερα Τρίτη 26 Φεβρουαρίου στις 9.00 το βράδυ στο κατάστημα Aspirina. Η αναχώρηση της αποστολής για την Κατερίνη θα γίνει την Κυριακή 3 Μαρτίου έξω από το Δημαρχείο Βόλου στις 7.45 το πρωί.

Οι εγγραφές από τον ΣΔΒ συνεχίζονται για τους εξής αγώνες:

12ος Ημιμαραθώνιος Καλαμπάκα-Τρίκαλα 17 Μαρτίου: 12 ευρώ τα 21χλμ, 12 ευρώ τα 5χλμ. (λήξη εγγραφών 10/3). Θα γίνει εκδρομή με λεωφορείο.
4ος Ημιμαραθώνιος Σπερχειού 31 Μαρτίου: 7 ευρώ τα 21χλμ. επίσης 7 ευρώ τα 5 χλμ. (λήξη εγγραφών 26/3). Θα γίνει εκδρομή με λεωφορείο.
Run Greece Λάρισα 31 Μαρτίου: 10 και 5 χιλιόμετρα, 5 ευρώ κάθε αγώνας (λήξη εγγραφών 19/3)
2ος Ορεινός Αγώνας Δρόμου Φλόγα του Ησαΐα Δεσφίνα 31 Μαρτίου: 20 και 10,7. χιλιόμετρα. 7 ευρώ κάθε αγώνας (λήξη εγγραφών 26/3)

4ος Πλαστήριος Δρόμος Καρδίτσα 14 Απριλίου 10 και 5 χιλιόμετρα, ν συμμετοχή (λήξη εγγραφών 7/4)

Πολύ ευχάριστα τα νέα από τον Ημιμαραθώνιο Βόλου

Η διοργάνωση του 5ου Ημιμαραθωνίου Βόλου είναι στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ήδη είναι ιδιαίτερα σημαντικό το που έχει συγκεντρωθεί και θα δοθεί στην Κιβωτό του Κόσμου, παράρτημα Βόλου από τις συμ των αγώνων που έχουν καταχωρηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι ένα ευρώ από κάθε συμμετοχή θα δοθεί στην Κιβωτό του Κόσμου, παράρτημα Βόλου και μάλιστα ως κατώτερο όριο συμμετοχών στους αγώνες του Ημιμαραθωνίου και των 5 χιλιομέτρων τέθηκε ο αριθμός των 2.000 δρομέων, και αυτό σημαίνει ότι αν οι συμ θα είναι λιγότερες θα δοθούν στη Κιβωτό οπωσδήποτε 2.000 ευρώ, ενώ αν είναι περισσότερες θα δοθεί και το επιπλέον .

Διοργανωτές είναι ο Σύλλογος Δρομέων Βόλου, ο ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ και η Θεσσαλίας. Πολύτιμη βοήθεια προσφέρει η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας. Η διοργάνωση ευχαριστεί όλους όσοι διαθέτουν τον πολύτιμο χρόνο τους και ετοιμάζουν έναν αγώνα που θα είναι καλύτερος από ποτέ, που θα μείνει σε όλους αξέχαστος!

Ο 5ος Ημιμαραθώνιος Βόλου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Απριλίου το απόγευμα. Παράλληλα θα γίνει ο 26ος Δρόμος 5 χιλιομέτρων, ενώ οι μικροί μας φίλοι θα τρέξουν και θα διασκεδάσουν στη δική τους διαδρομή απόστασης 500 μέτρων. Οι εγγραφές γίνονται στο σάιτ του αγώνα voloshalfmarathon.gr, ενώ προς διευκόλυνση όσων βρίσκονται στον Βόλο, οι πληρωμές μπορούν να γίνονται και στο κατάστημα Aspirina, Δημητριάδος 160.

Η διοργάνωση παρουσίασε το τεχνικό t-shirt dri-fit βάρους 90 μόλις γραμμαρίων, διαφορετικό ανδρικό, διαφορετικό γυναικείο, που λάβει κάθε συμμετέχοντας στον Ημιμαραθώνιο και τον Δρόμο 5 χιλιομέτρων. Τις επόμενες ημέρες επίσης θα παρουσιαστούν τα ειδικά συλλεκτικά μετάλλια των δύο αγώνων που επέλεξε η Οργανωτική Επιτροπή του Ημιμαραθωνίου Βόλου για τον φετινό αγώνα. Σύντομα θα ανακοινωθούν οι διαφοροποιημένες διαδρομές των αγώνων που θα ισχύουν από φέτος και θα έχουν τις απαραίτητες ώστε να πάρουν πιστο από την IAAF και την AIMS.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση