Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Σε Όλυμπο, Καρδίτσα, Κρήτη, Κοζάνη, Ελβετία έτρεξαν οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου
Σε Όλυμπο, Καρδίτσα, Κρήτη, Κοζάνη, Ελβετία έτρεξαν οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου

Σε Όλυμπο, Καρδίτσα, Κρήτη, Κοζάνη, Ελβετία έτρεξαν οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου

Με νέες επιτυχίες, και με πολλές συμμετοχές σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο κινήθηκαν οι δρομείς του υ και το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου.

Έτσι, στην πρώτη και στη δεύτερη θέση του βάθρου στη γενική κατάταξη του 52ου Καραϊσκάκειου Δρόμου ανέβηκαν οι αθλητές του συλλόγου, στον αγώνα που έγινε το πρωί της Κυριακής στο Μαυρομάτι ς σε απόσταση 21 χιλιομέτρων.

Ο Αχιλλέας Γιαννούλας πήρε τη νίκη με χρόνο 1.20.19, ενώ σε 1.25.16 ακολούθησε ο Ζήσης Τσουρέλης. 12ος με 1.41.50 και πρώτος στην κατηγορία τερμάτισε ο Κώστας Μαγαλιός που όμως ήταν ιδιαίτερα άτυχος καθώς έτρεξε επιπλέον δυόμισι χιλιόμετρα λόγω απώλειας της διαδρομής λίγο πριν τον τερματισμό και ενώ βρισκόταν σε πολύ καλύτερη θέση.

Την αποστολή του υ ακολούθησαν και υποστήριξαν η Χριστίνα Χατζηγιαννίδου και η Χρυσούλα Μπαλάφα.

Ο διασημότερος διεθνής ορεινός αγώνας της χώρας μας, ο Olympus Marathon έγινε το πρωί του Σαββάτου με τη συμμετοχή 720 εγγεγραμμένων trail runners από όλο τον κόσμο εκ των οποίων τερμάτισαν οι 564 (εντός του χρονικού ορίου των 10 ωρών οι 507).

Ανάμεσά τους ο του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου Απόστολος Μπαρμπούλης που κατέλαβε την 298η θέση με χρόνο 8.13.52.

Η απόσταση του αγώνα είναι 43,8 χιλιόμετρα με συνολική υψομετρική ανάβαση 3.200 μέτρα. Ξεκινά από Δίον σε επίπεδο 3 μέτρα πάνω από τη θάλασσα, σε λίγες ώρες οι δρομείς φτάνουν στον Θρόνο του Δία, ελάχιστα χαμηλότερα από την υψηλότερη κορυφή της Ελλάδας, και ακολουθεί ο δρόμος της επιστροφής από την άλλη πλευρά για το Λιτόχωρο όπου είναι ο τερματισμός.

Την επόμενη μέρα, «Στην Κόψη των Αετών», τον αγώνα 13,1 χιλιομέτρων της διοργάνωσης του Olympus Marathon από τα Πριόνια στο Λιτόχωρο έτρεξαν 500 δρομείς, ανάμεσά τους και έξι από τον ΣΔΥ Βόλου. Η «Κόψη των Αετών» είναι η ομορφότερη περιπατητική διαδρομή μέσα στο φαράγγι του Ενιπέα, αφού διασχίζει όλη την κορυφογραμμή της Ζηλνιάς, όπου ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει τη μοναδική θέα της χαράδρας του Ενιπέα και το πέταγμα των αετών που συχνά εμφανίζονται εκεί. Από τον ΣΔΥΒ συμμετείχαν οι εξής δρομείς:

142 Γιάννης Καρανάσιος 1.49.39
195 Γιώργος Παπαϊωάννου 1.59.10
198 Στέφανος Μουρογιάννης 1.59.11
220 Μιχάλης Άκερμαν 2.01.44
221 Σάκης Κράβαρης 2.01.45
355 Χρήστος Γεωργουλόπουλος 2.29.26

Στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στον Δήμο Αποκορώνου Χανίων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή ο αγώνας 13,5 χιλιομέτρων “Τρέχουμε με τον Κοιλιάρη”.

Η συμμετοχή του Νίκου Μόσιου συνοδεύτηκε με αξιόλογη διάκριση καθώς ο δρομέας του ΣΔΥΒ κατέλαβε την 3η θέση στην ηλικιακή κατηγορία.

Για 5η χρονιά πραγματοποιήθηκε ο Αγώνας Δρόμου Νεάπολης Κοζάνης, ένας από τους γρηγορότερους της Ελλάδας λόγω της ελαφρά κατηφορικής διαδρομής. Ο ΣΔΥΒ έτρεξε με ένα δρομέα σε κάθε απόσταση του αγώνα, έτσι 14ος στα 5 χιλιόμετρα τερμάτισε ο Στέργιος Κουσκουρίδας με 19'51, ενώ 88η στο σύνολο και 2η στην κατηγορία της αναδείχθηκε στα 10 χιλιόμετρα η Βάσω Τασιώνη με 55'33.

Το Σάββατο έγινε στην Ελβετία το Xterra Switzerland, αγώνας τριάθλου με 1.500 μέτρα κολύμβηση, 30 χιλιόμετρα , 10 χιλιόμετρα trail running. Ο Γιάννης Κλόκας εκπροσώπησε τον ΣΔΥ Βόλου και τερμάτισε με χρόνο 3.29.20 στην 178η θέση. 288 ήταν οι τερματισμοί.

Σε μία πολύ όμορφη εκδήλωση το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου έκλεισε την Πέμπτη τη χρονιά με την παρουσίαση του έργου 2018 – 2019, την προβολή δύο ταινιών μικρού μήκους που δημιούργησε το Σχολείο μέσα στο έτος, την απονομή επαίνων και των απολυτηρίων. Ο ΣΔΥΒ ευχαριστεί το Σ.Δ.Ε. για την τιμή της πρόσκλησης, συγχαίρει όλους, τους εκπαιδευτικούς, δύο από τους οποίους είναι και δρομείς – μέλη του συλλόγου, και τους μαθητές για το εξαιρετικό τους έργο που όλοι είχαν την ευκαιρία να δούνε μέσα από την παρουσίαση.

Ακολουθεί εβδομάδα εθνικών εκλογών, ωστόσο ούτε αυτό το Σάββατο θα λείψει η εκπροσώπηση σε αγώνα καθώς στη Βερδικούσια Λάρισας στο Mamali Trail Run 2019 θα τρέξουν οι Παντελής Ζήσης, Τόλης Κουτσουμπές, Ευμορφία Ντόβα, Σπύρος Τρύφωνος, Ζήσης Τσουρέλης, Χριστίνα Χατζηγιαννίδου, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες εγγραφές αθλητών του ΣΔΥΒ.

Ολοκληρώθηκαν οι εγγραφές για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας

Περισσότεροι από 140 δρομείς θα εκπροσωπήσουν τον ΣΔΥ Βόλου τον Νοέμβριο στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας. Οι εγγραφές που εξασφαλίστηκαν μέσω της Ομοσπονδίας των συλλόγων δρομέων ΕΟΣΛΜΑ-Υ εξαντλήθηκαν, και έγιναν και ατομικές δηλώσεις. Ο ΣΔΥΒ θέλοντας να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για να μη χάσει κανένα μέλος τη συμμετοχή στη μεγάλη γιορτή, θα τηρήσει λίστα αναμονής για όσους δεν γράφτηκαν και θα δηλώσουν ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα, και με σειρά προτεραιότητας θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να βρει διαθέσιμες θέσεις. Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει αφιέρωμα από τον ΣΔΥΒ για τη συμμετοχή των 140 δρομέων στον Αυθεντικό Μαραθώνιο.

Στην τελική ευθεία για την εκδρομή στη Στυλίδα

Οι οργανωμένες εκδρομές και αποστολές του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου θα συνεχιστούν και στη Στυλίδα. Το απόγευμα του Σαββάτου 13 Ιουλίου θα γίνει το 1ο Stylida City Race με αποστάσεις 10 και 3 χιλιόμετρα, και ποσό συμμετοχής 10 και 5 ευρώ αντίστοιχα (παιδικός αγώνας δωρεάν). Λήξη εγγραφών στις 9 Ιουλίου. Οι εγγραφές γίνονται στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160, όπως και η κράτηση για το λεωφορείο (ποσό 10 ευρώ ανά άτομο). Την αποστολή μπορούν να ακολουθήσουν και συγγενείς – φίλοι που δεν θα τρέξουν.

Τέλος, οι εγγραφές συνεχίζονται και για τους εξής αγώνες:

8o Skiathos Trail Run 2019 Στα μονοπάτια του Παπαδιαμάντη 22 Σεπτεμβρίου. Ημιμαραθώνιος και 10 χιλιόμετρα (ποσό συμμετοχής 10 ευρώ για κάθε αγώνα), παιδικοί αγώνες δωρεάν. Λήξη εγγραφών 17/9. Θα οργανωθεί εκδρομή από τον ΣΔΥ Βόλου.

13ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων 21-22 Σεπτεμβρίου. Διήμερη εκδρομή με λεωφορείο. Αποστάσεις 30, 10 και 5 χιλιόμετρα με ποσό συμμετοχής αντίστοιχα 12, 10 και 8 ευρώ.

 

Με 150 αθλητές ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου  στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας 2019

Οι ομαδικές εγγραφές για τον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας ολοκληρώθηκαν, όπως πάντα 4 μήνες πριν διεξαχθεί το μεγαλύτερο γεγονός μαζικού αθλητισμού που θα προσελκύσει περισσότερους από 60.000 δρομείς από όλο τον κόσμο. Χαρακτηριστικό της τεράστιας ζήτησης που υπάρχει είναι ότι ο αγώνας των 10 χιλιομέτρων από φέτος μεταφέρεται για το Σάββατο (9 Νοεμβρίου) απόγευμα προκειμένου να είναι δυνατό οι αγώνες των 10 και των 5 χιλιομέτρων να αυξήσουν κατά πολλές χιλιάδες τον αριθμό των δρομέων που θα μπορούν να συμμετέχουν.

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου μετέχει στη διοργάνωση από την ίδρυσή του, το 1989, και φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια επίσημης και ανελλιπούς παρουσίας στον αγώνα, ενώ και πριν οι Βολιώτες δρομείς δημιουργήσουν τον σύλλογο μετείχαν στον Μαραθώνιο Αθήνας με συνέπεια η συμμετοχή να είναι ουσιαστικά η 37η στις ισάριθμες διοργανώσεις του αγώνα. Η κατάθεση των δηλώσεων συμπίπτει χρονικά με την ημερομηνία 4 Ιουλίου, όπου το 2017 ο Δημήτρης Κοντογιάννης, ένα από τα πρώτα, ιδρυτικά στελέχη του ΣΔΥΒ έφυγε από τη ζωή. Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου τιμώντας τον Δημήτρη Κοντογιάννη αποφάσισε όπως ο 5ος που θα γίνει στις 25 Απριλίου 2020 με περισσότερες από 2.000 συμμετοχές θα είναι αφιερωμένος στη μνήμη του. Στη μνήμη του προέδρου και δρομέα του ΣΔΥ Βόλου που τίμησε το άθλημα και τον σύλλογο μέχρι την τελευταία ημέρα της ζωής του.

Στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας στις 9 και 10 Νοεμβρίου περίπου 150 δρομείς θα τρέξουν με τον ΣΔΥ Βόλου. Οι εγγραφές που εξασφαλίστηκαν μέσω της Ομοσπονδίας των συλλόγων δρομέων ΕΟΣΛΜΑ-Υ εξαντλήθηκαν, και έγιναν και ατομικές δηλώσεις.

Ο ΣΔΥΒ με αίσθημα ευθύνης και θέλοντας να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για να μη χάσει κανένα μέλος τη συμμετοχή στη μεγάλη γιορτή, θα τηρήσει λίστα αναμονής για όσους δεν γράφτηκαν και θα δηλώσουν ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα, έτσι με σειρά προτεραιότητας θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να βρει διαθέσιμες θέσεις.

Η λίστα αναμονής κρατείται στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160. 144 δρομείς, αριθμός ρεκόρ, έτρεξαν στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας το 2018 με τον ΣΔΥΒ, και ακριβώς 144 γράφτηκαν ως τώρα επίσημα και φέτος. Όλοι αναφέρονται παρακάτω. Ως τον Νοέμβριο όπου θα δημοσιευθεί η τελική λίστα με τις ενδεχόμενες προσθαφαιρέσεις, ο αριθμός θα προσεγγίσει τους 150.

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ 42.195 μέτρα (60 συμμετοχές)
Αϊβαζόγλου Θεόφιλος
Αντωνίου Γιώργος
Βέργας Κώστας
Γάκης Αντώνης
Γεωργουλόπουλος Χρήστος
Γιακάκογλου Ευάγγελος
Γιαννούλας Αχιλλέας
Γκαβαρδίνας Γιώργος
Γκανάτσιος Γεώργιος
Διαμαντόπουλου Μαρία
Ζαμπέτογλου Γεώργιος
Ζαφειρίου Βασίλης
Ιωάννου – Κουλουριώτη Τζώρτζια
Καλαμάκης Αχιλλέας
Καρανάσιος Ιωάννης
Κοντογιάννης Θανάσης
Κοτρώνης Κώστας
Κουβλάκης Απόστολος
Κουκλουμπάκος Ισίδωρος
Κράβαρης Σάκης
Κριστιάν Θάνος
Μακεδόνα Παρασκευή
Μαλιαχόβας Θωμάς
Μαργαρίτης Αθανάσιος
Μητρογώγος νσταντίνος
Μιχαλόπουλος Μάριος
Μόσιος Νικόλαος
Μουρογιάννης Στέφανος
Μπάρδας Βασίλης
Μπάρδας Τριαντάφυλλος
Μπάρδας Χαράλαμπος
Μπέκας νσταντίνος
Μπιντάκας Δημήτρης
Ξηροφώτου Μάρθα
Οικονόμου Δημήτριος
Παλάντζας Κώστας
Παπαδόπουλος Ιωάννης
Παπαϊωάννου Γιώργος
Πατρώνης
Πατσαρούχας Ηλίας
Πολίτης Κωνσταντίνος
Πραγματευτή Νεραντζούλα
Ρούστα Ρίτσα
Σαββίδης Δημήτριος
Σάμιος Παντελής
Σπύρου Βάνα
Σταθούρος Γεώργιος
Σταθούρος Δημήτριος
Στόρτος Θεόδωρος
Τασιώνη Βασιλική
Τζίντζιος Αναστάσιος
Τουρτούρης Παντελής
Τρύφωνος Σπύρος
Τσαγγάρη Κατερίνα
Τσαμασιώτης Σεραφείμ
Τσαμασιώτης Χρήστος
Τσεκερίδης Κώστας
Τσιτσιγιάννης Χρήστος
Φιλίππου Ιωάννης
Φραγκάκης Δημήτρης

10 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ (60 συμμετοχές)
Αγγουράς Θύμιος
Αδαμόπουλου Ελένη
Αδάμου Γιάννης
Ακρίβος Αλέξανδρος
Αλεξανδρίδης Χρήστος
Αλμπανούδης Γεώργιος
Αντωνίου Ιωάννης – Νικόλαος
Βαλιάντζας Χρήστος
Βελιζιώτη Μπέσσυ
Βίγκλας Λίνος
Βλιώρας Ιωάννης
Βουρουνίκου Κατερίνα
Γιώτας Χαράλαμπος
Γκαβαρδίνας Ιωάννης
Ζήβερτ Ελεάννα
Ζήσης Παντελής
Καβαρατζής Γιώργος
Καζανίδης Ιωάννης
Καλλιγάς Γρηγόρης
Καραντζιά Αικατερίνη
Κεραμάρη Παναγιώτα
Κεραμάρη Τασούλα
Κλόκας Ιωάννης
Κοκκονάκη Άννα
Κοκκονάκη Βασιλική
Κοντογεωργάκη Νάντια
Κόπανος Αντώνιος
Κοτσίλιος Δημήτριος
Κούντρα Πέρσα
Κουρτίδης Δημήτρης
Κουσκουρίδας Στέργιος
Κουτσαυτίκης Ιωάννης
Κωστή Δήμητρα
Μαργαρίτης Σωτήρης
Μερεντίτης Γεώργιος
Μορφογιάννη Σταυρούλα
Μότσιος
Μπαλατσούκας Βασίλειος
Μυλωνά Ευδοξία
Νέος Απόστολος
Ντόβα Ευμορφία
Παπαλεξάνδρου Αλεξάνδρα
Παπαλεξάνδρου Γιάννης
Παπαλεξάνδρου Ελπίδα
Πατρώνης Γιώργος
Putz Κατερίνα
Πριτσάς Λουκάς
Σαλαμούρας Αποστόλης
Σαράφη Κάλλη
Σαρηγιάννης Ηλίας
Σταματόπουλου Αλεξάνδρα
Στάνιος Πασχάλης
Στιβαχτής Χαράλαμπος
Τσιώλης Φώτης
Τσοκάνης Γεώργιος
Φαραζί Ελπίδα
Χαδίνη Μάρω
Χαραλαμπίδης Αναστάσιος
Χαραλαμπίδου Μαρία
Χριστοδούλου Ζωή

5 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ (23 συμμετοχές)
Άκερμαν Μιχαήλ
Ανδρουτσόπουλος Αθανάσιος
Αντωνούλης Μίλτος
Βαϊτσαρά Χριστίνα
Γεωργοσοπούλου Σοφία
Δεληστάθης Νικόλαος
Καραβά Σένια
Κουσκουρίδας Στέργιος
Κουτσουμπές Απόστολος
Μακρής Αριστομένης
Μαμμή Ελένη
Μανούσου Εμμανουέλα
Μουρτζάνου Πηνελόπη
Μπατζιώρας Γιώργος
Πολύζου Μαριλένα
Σακαβάρα Χρυσούλα
Σακελαρίου Ιωάννης
Σιαφάς Αθανάσιος
Στάθη Χαριτώ
Σφέτσος Κωνσταντίνος
Χαχούδης Ιωάννης
Χριστοπούλου Χριστίνα
Χρυσοβελίδης Αλέξανδρος

3 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ Τελικός Run Greece
Συμεωνίδης Στράτος

Το πρόγραμμα της ομαδικής αποστολής το διήμερο 9-10 Νοεμβρίου θα είναι αντίστοιχο του 2018 με αναχώρηση το πρωί του Σαββάτου και επιστροφή από την Αθήνα την Κυριακή το απόγευμα μετά τον τερματισμό όλων των δρομέων. Οι συμμετέχοντες στον αγώνα 10 χιλιομέτρων το Σάββατο (ώρα εκκίνησης του πρώτου μπλοκ στις 17.00) θα έχουν άνεση χρόνου καθώς η άφιξη στην Αθήνα θα γίνει ώρες πριν την έναρξη του αγώνα. Αναλυτικότερη ανακοίνωση του προγράμματος θα υπάρξει την τελευταία βδομάδα πριν τον αγώνα. Η παραλαβή των πακέτων θα γίνει όπως και πέρυσι ομαδικά, και το υλικό θα μοιραστεί στα μέλη στον Βόλο μερικές μέρες πριν τον αγώνα όπως θα ανακοινωθεί σχετικά. Το ξενοδοχείο (Golden Age Athens Hotel, Μιχαλακοπούλου 57) στο οποίο θα μείνει φέτος η αποστολή είναι σε κεντρική περιοχή, αρκετά κοντά στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, και δεν θα χρειάζεται καν συγκοινωνία για τη μετακίνηση των δρομέων. Πολύ κοντά βρίσκονται επίσης φημισμένες περιοχές της Αθήνας, και τα μέλη θα μπορούν το διήμερο να τις επισκεφθούν. Η μετάβαση θα γίνει με δύο ή τρία λεωφορεία. Όσοι δεν έχουν κάνει κράτηση για το ξενοδοχείο ή/και το λεωφορείο μπορούν να την κάνουν μέχρι την εξάντληση των θέσεων, στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση