Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Σε ισχύ η υπηρεσία μαρτύρων της IAAF κατά του ντόπινγκ
Σε ισχύ η υπηρεσία μαρτύρων της IAAF κατά του ντόπινγκ

Σε ισχύ η υπηρεσία μαρτύρων της IAAF κατά του ντόπινγκ

Τις δυνατότητες της τεχνολογίας αποφάσισε να χρησιμοποιήσει η Διεθνής Ομοσπονδία Κλασικού Αθλητισμού στη μάχη κατά των απαγορευμένων ουσιών.

Η εγκαινίασε χθες μια υπηρεσία όπου όσοι ενδιαφέρονται να συμβάλουν στην καταπολέμηση του ντόπινγκ και γνωρίζουν πληροφορίες που θα ήταν χρήσιμες για την πάταξή του, θα μπορούν να τις καταθέσουν στη διαδικτυακή της πύλη, ενώ θα προστατεύεται η ανωνυμία του πληροφοριοδότη.

Το… κάλεσμα είναι ξεκάθαρο: «Εάν γνωρίζεις κάτι για το ντόπινγκ στον στίβο, η θέλει να λάβει πληροφορίες», αναφέρεται στην ιστοσελίδα της. Οι πληροφορίες που ενδιαφέρουν τους ιθύνοντες του κλασικού αθλητισμού είναι για χρήση απαγορευμένων ουσιών από αθλητές, ονόματα προπονητών, γιατρών και παραγόντων που ενθαρρύνουν τους αθλητές να… παρανομήσουν, τρόποι διακίνησης απαγορευμένων ουσιών αλλά και νέες ουσίες που έχουν βγει στο παράνομο εμπόριο και είναι άγνωστες στους πολέμιους του ντόπινγκ.

«Στόχος μας είναι να στηρίξουμε τους αθλητές που δεν καταφεύγουν σε αυτές τις μεθόδους. Εάν συνεργαστεί όλη η οικογένεια του στίβου, θα μπορέσουμε να ανακαλύψουμε τους παραβάτες και θα βοηθήσουμε το μέλλον του αθλήματός μας», δήλωσε Σεμπάστιαν Κόου, πρόεδρος της IAAF.

Ολες οι πληροφορίες θα φυλάσσονται σε ασφαλές δίκτυο και σε αυτό θα έχει πρόσβαση μόνο το εξειδικευμένο προσωπικό που θα τις αξιολογεί και θα τις αξιοποιεί. Στο πρόγραμμα αντιντόπινγκ της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου συμμετέχουν περισσότερες από 80 χώρες. Η νέα υπηρεσία της IAAF, για όσους θέλουν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της μάστιγας του αθλητισμού, είναι σε έξι γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, ρωσικά, κινεζικά και αραβικά.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση