Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Σε δύο νησιά και σε 4 ακόμη περιοχές έτρεξε το Σαββατοκύριακο ο ΣΔΥ Βόλου
Σε δύο νησιά και σε 4 ακόμη περιοχές έτρεξε το Σαββατοκύριακο ο ΣΔΥ Βόλου

Σε δύο νησιά και σε 4 ακόμη περιοχές έτρεξε το Σαββατοκύριακο ο ΣΔΥ Βόλου

Μέσω θέρους οι δρόμου σε όλη την Ελλάδα συνεχίζονται, μαζί και η ακούραστη προσπάθεια των αθλητών του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου, οι οποίοι έτρεξαν το Σαββατοκύριακο σε έξι ακόμη διοργανώσεις.

Νίκες σε δύο ορεινούς αγώνες πραγματοποίησαν το Σάββατο οι δρομείς του 30χρονου σωματείου.

Στη νήσο Ηρακλειά και τον αγώνα “Τρέχω/Ανακαλύπτω την Ηρακλειά” ο Νίκος Σκούταρης τερμάτισε πρώτος τον trail αγώνα 10 χιλιομέτρων με χρόνο 46.41. Ο αγώνας έγινε για πρώτη φορά, έτσι και αυτό το νησί μπήκε στον “δρομικό χάρτη”.

Στο Φλάμπουρο Φλώρινας ο Αμβρόσιος Δημητριάδης με 20'34 ήταν νικητής στα 5 χιλιόμετρα του Flampouro Race. Η διοργάνωση έγινε για 4η φορά, έχοντας καθιερωθεί και αυτή στο καλεντάρι των καλοκαιρινών αγώνων βουνού.

Οι νησιώτικες εξορμήσεις των δρομέων του ΣΔΥ Βόλου συνεχίστηκαν και στη Σκύρο. Ο Βασίλης Ζαφειρίου έτρεξε το Σάββατο στον παράλληλο αγώνα 10 χιλιομέτρων του Ημιμαραθωνίου Σκύρου και τερμάτισε 30ος με χρόνο 1.01.07. Οι νέες ειδυλλιακές διαδρομές που σχεδιάστηκαν από τη διοργάνωση έδωσαν την ευκαιρία στους δρομείς να γνωρίσουν τη Σκύρο από μέρη που δεν θα περίμεναν.

Όσον αφορά τις συμμετοχές της Κυριακής, στα Ιωάννινα έγινε το απόγευμα αυτής της ημέρας το “3ο Syrrako Trail Run «Race to Freedom» (Δρόμος για την Ελευθερία)”, ένας ορεινός αγώνας 11.380 μέτρων με συνολική υψομετρική διαφορά +746 μέτρα.

Η ημερομηνία διεξς της εκδήλωσης συνδυάζεται με την ημέρα μνήμης για την καταστροφή του Συρράκου και τον βίαιο ξεριζωμό των χιλιάδων κατοίκων του από τις πατρογονικές εστίες κατά την εξέγερση ενάντια στον Τουρκικό ζυγό στις αρχές του Ιουλίου 1821.

Ο αγώνας γίνεται στα της χαράδρας του Χρούσια, μεταξύ των δύο ιστορικών κοινοτήτων Συρράκου και Καλαρρυτών και διέρχεται το δάσος της «Πάντζας», εκεί ακριβώς που οι πρόγονοί μας αγωνίσθηκαν, πολέμησαν και στην συνέχεια προφυλάχθηκαν και έσωσαν τελικά το γένος μας, το καλοκαίρι του 1821. Δύο δρομείς του ΣΔΥ Βόλου, ο Γιώργος Αλμπανούδης, και ο Γιώτας, εκπροσώπησαν τον σύλλογο στον αγώνα παίρνοντας τις θέσεις 78 και 83 με χρόνους αντίστοιχα 1.53.31 και 1.58.43.

Το 5o Yedi Kule Conquest έγινε το απόγευμα της 23ης Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη. Ο αγώνας είναι απόστασης 5.600 μέτρων και έχει την ιδιαιτερότητα της ανάδειξης οκτώ μνημείων της πόλης: Φρούριο του Επταπυργίου, Μονή Βλατάδων, Όσιος Δαβίδ, τα Βυζαντινά Λουτρά, Άγιος Νικόλαος των Ορφανών, Ισλαχανέ, Κήποι του Πασά, Πύργος της Αλύσεως (Τριγωνίου), Φρούριο του Επταπυργίου. 256 δρομείς έτρεξαν στον αγώνα, και τη 13η θέση κατέλαβε ο Αμβρόσιος Δημητριάδης (μία μέρα μετά τη νίκη στο Φλάμπουρο) με 28'21, ενώ ήταν πρώτος στην ηλικιακή κατηγορία. Ο Στέργιος Κουσκουρίδας ακολούθησε 25ος με 30'58.

Όπως κάθε χρόνο, ο αθλητισμός έχει κεντρικό ρόλο στο του Summer Nostos Festival, με κορυφαία διοργάνωση τον βραδινό αγώνα δρόμου “SNF RUN: Τρέχοντας προς το Μέλλον” να λαμβάνει χώρα την Ημέρα στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος και το Καλλιμάρμαρο την Κυριακή με ώρα έναρξης στις 9.00μμ. 10.000 δρομείς μετείχαν στη δρομική γιορτή που περιλάμβανε διαδρομές 10 και 6 χιλιομέτρων. Ο Βασίλης Ζαφειρίου μια μέρα μετά τη συμμετοχή του στη Σκύρο έτρεξε στα 10 χιλιόμετρα του SNF Run και τερμάτισε σε 55.42. Στα 6 χιλιόμετρα έτρεξαν και τερμάτισαν μαζί σε 35.01 ο Θύμιος Αγγουράς και η Ελπίδα Φαραζί.

Η συνέχεια

Η μέρα για τον διασημότερο ορεινό διεθνή αγώνα της χώρας μας φτάνει, και το Σάββατο ο Απόστολος Μπαρμπούλης θα τρέξει στον 16ο Olympus Marathon απόστασης 44 χιλιομέτρων. Την Κυριακή θα γίνει “Η κόψη των Αετών”, παράλληλος αγώνας της διοργάνωσης (14χλμ), και οι Χρήστος Γεωργουλόπουλος, Γιάννης Καρανάσιος, Σάκης Κράβαρης, Στέφανος Μουρογιάννης, Γιώργος Παπαϊωάννου θα τρέξουν από τον ΣΔΥΒ.

Την ίδια ημέρα στον 52ο Καραϊσκάκειο Ημιμαραθώνιο Δρόμο στην θα τρέξουν ο Αχιλλέας Γιαννούλας, ο Κώστας Μαγαλιός, ο Ζήσης Τσουρέλης, ενώ τις επόμενες μέρες θα γραφτούν στον αγώνα και άλλα μέλη του συλλόγου. Ο ΣΔΥΒ την Κυριακή θα τρέξει και στον 5ο Αγώνα Δρόμου Νεάπολης Κοζάνης. Για την Ελβετία αναχωρεί ο Γιάννης Κλόκας, και το Σάββατο θα συμμετέχει στον αγώνα τριάθλου της χώρας Χterra.

Την εγγραφή σε έναν από τους σημαντικότερους Μαραθωνίους του πλανήτη, αυτόν της Φρανκφούρτης πραγματοποίησαν ο Κώστας Μαγαλιός και ο Νίκος Κρητικός. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 27 Οκτωβρίου.

Λήξη εγγραφών από τον ΣΔΥ Βόλου για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας

Ελάχιστος χρόνος μένει για τη λήξη των εγγραφών από τον ΣΔΥ Βόλου για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας. Οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν οριστικά και αμετάκλητα την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019. Μετά από αυτή την ημερομηνία, οριστικά θα είναι αδύνατη οποιαδήποτε νέα εγγραφή καθώς ως γνωστόν το σύστημα για τη συμμετοχή στους αγώνες της διοργάνωσης είναι πολύ αυστηρό. Είναι ο μοναδικός αγώνας που οι εγγραφές κλείνουν 5 μήνες πριν γίνει, και δεν δίνονται για κανένα λόγο άλλες θέσεις από τη διοργάνωση. Σάββατο απόγευμα (9 Νοεμβρίου) θα γίνουν τα 10χλμ και Κυριακή πρωί (10 Νοεμβρίου) θα γίνουν ο Μαραθώνιος και τα 5χλμ.

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160.

Στη σελίδα του συλλόγου στο facebook δημοσιεύονται οι αναλυτικές πληροφορίες για τον τρόπο εγγραφής και για όλα τα δια θέματα.

Οι οργανωμένες εκδρομές και αποστολές του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου θα συνεχιστούν και στη Στυλίδα. Το απόγευμα του Σαββάτου 13 Ιουλίου θα γίνει το 1ο Stylida City Race με αποστάσεις 10 και 3 χιλιόμετρα, και ποσό συμμετοχής 10 και 5 ευρώ αντίστοιχα (παιδικός αγώνας δωρεάν). Λήξη εγγραφών στις 9 Ιουλίου.

Οι εγγραφές γίνονται στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160, όπως και η κράτηση για το λεωφορείο (ποσό 10 ευρώ ανά άτομο). Την αποστολή μπορούν να ακολουθήσουν και συγγενείς – φίλοι που δεν θα τρέξουν.

Τέλος, οι εγγραφές συνεχίζονται και για τους εξής αγώνες: 8o 2019 Στα του Παπαδιαμάντη 22 Σεπτεμβρίου. Ημιμαραθώνιος και 10 χιλιόμετρα (ποσό συμμετοχής 10 ευρώ για κάθε αγώνα), παιδικοί αγώνες δωρεάν. Λήξη εγγραφών 17/9. Θα οργανωθεί εκδρομή από τον ΣΔΥ Βόλου.

13ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων 21-22 Σεπτεμβρίου. Διήμερη εκδρομή με λεωφορείο. Αποστάσεις 30, 10 και 5 χιλιόμετρα με ποσό συμμετοχής αντίστοιχα 12, 10 και 8 ευρώ.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση