Βρίσκεστε εδώ:  / ΣΠΟΡ / Σε διασυλλογικό αγώνα στο Μεγαλόβρυσο Αγιάς η ποδηλασία της Νίκης Βόλου
Σε διασυλλογικό αγώνα στο Μεγαλόβρυσο Αγιάς η ποδηλασία της Νίκης Βόλου

Σε διασυλλογικό αγώνα στο Μεγαλόβρυσο Αγιάς η ποδηλασία της Νίκης Βόλου

 

 

Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, το τμήμα ποδηλασίας του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ» θα συμμετέχει στο διασυλλογικό αγώνα mountain bike Ολυμπιακής μορφής cross country στο του Δ. Αγιάς με επτά στις κατηγορίες εφήβων, κορασίδων, elit ανδρών, ανδρών 30-39 ετών, ανδρών 40-49 ετών και ανδρών 50-59 ετών.

Ο αγώνας προβλέπεται συναρπαστικός, μιας και μάλλον οι μας θα έχουν να αντιμετωπίσουνε χιονισμένο τερέν, ανηφόρες με κλίσεις 25%+, τεχνικά μονοπάτια, περάσματα από  καλντερίμια και γέφυρες. Θα διανυθούν περίπου 25 χιλιόμετρα και θα περάσουνε μέσα από το χωριό τέσσερις φορές ανεβαίνοντας συνολικά υψόμετρο 600 μέτρων.

Ευελπιστούμε να φέρουμε στην νεοσύστατη ομάδα μας και στην πόλη μας μετάλλια στον δεύτερο αγώνα της χρονιάς που διοργανώνεται από τον Ποδηλατικό Γυμναστικό Σύλλογο Λάρισας.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 11:00 για τις μικρές κατηγορίες και θα τελειώσει περίπου στις 15:00.

 

Λίγα λόγια για το χωριό

Στα 600μ, σε πλάτωμα του Κισσάβου βρίσκεται το (Νιβόλιανη= ουράνια πόλη). Χαρακτηρίζεται ως παραδοσιακός οικισμός, ακόμη και τα του χαρακτηρίζονται από ομοιομορφία ως προς το χρώμα τους. Χτισμένο πάνω σε δυο λοφοσειρές στις πλαγιές της Όσσας, 7χλμ από την και 43χλμ από την Λάρισα.

Οι κάτοικοι ασχολούνται με την , την δενδροκομία και την . Η βρύση “Μεσοχώρι” κοσμεί το χωριό, ενώ η πηγή “Μεγάλη Βρύση” που το υδρεύει και το αρδεύει, θα αποζημιώσει τον επισκέπτη που έχει πρόσβαση τόσο με τα πόδια όσο και με το αυτοκίνητο.

Η θέα από τη θέση “Καραούλι, 200μ έξω από το χωριό προσφέρει επαφή με παρθένα κυριολεκτικά φύση. Από το χωριό έχετε θέα στο Αιγαίο, τον κάμπο της Αγιάς, το Μαυροβούνι, το Πήλιο, τον Θεσσαλικό κάμπο, τις και με καθαρή ατμόσφαιρα την Χερσόνησο του Άθω.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αντικατάσταση παλαιών υδρομετρητών με νέα «έξυπνα υδρόμετρα» στον Δήμο Ρήγα Φεραίου - https://t.co/91ijCbd0RW… -

  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «#Αγγλικά στο #Νηπιαγωγείο: Προς μια Πολυγλωσσική Εκπαίδευση» - https://t.co/7re6IZCmGM… -

  • Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο τουρνουά βόλεϊ γυναικών του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 - https://t.co/05RmD4w1fr… -

"Αλιεύοντας" την είδηση