Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Σε διαφορετική κατεύθυνση η Εθνική..
Σε διαφορετική κατεύθυνση η Εθνική..

Σε διαφορετική κατεύθυνση η Εθνική..

Κοντεύουν 12 χρόνια από το ταξίδι στο όνειρο. Οταν η εθνική μας ομάδα ξεκινούσε την προσπάθειά της στα γήπεδα της Πορτογαλίας, στην τελική φάση του Euro.

Ποιος να μας το έλεγε τότε, εκείνο το καλοκαίρι του 2004, ότι τα όνειρα μπορεί να γίνουν πραγματικότητα. Βεβαίως, αν είμαστε απολύτως ειλικρινείς, ούτε που είχαμε τολμήσει να σκεφθούμε την Εθνική μας . Αλλά το κατάφερε.

Και έκτοτε ήταν διαρκώς παρούσα στις μεγάλες διοργανώσεις, αν εξαιρέσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 που είχε διεξαχθεί στη Γερμανία, την πατρίδα του αναμορφωτή της Εθνικής μας, του Οτο Ρεχάγκελ.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έπαιξε στο Euro του 2008, όπως και του 2012, καθώς και στα Παγκόσμια Κύπελλα της Νοτίου Αφρικής το 2010 και της Βραζιλίας το 2014, όπου βρέθηκε ένα πέναλτι μακριά από τον προημιτελικό γύρο!

Το καμάρι του ελληνικού ποδοσφαίρου έμελλε να καταρρεύσει και να γίνει «σάκος του μποξ» στην προκριματική φάση του . Ανάμεσα σε άλλα, κατάφερε να χάσει δύο φορές από τα Νησιά Φερόε, πραγματοποιώντας τη χειρότερη πορεία σε προκριματική φάση Euro ή Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ετσι, θα μείνουμε θεατές του ποδοσφαιρικού φεστιβάλ της Γαλλίας που αρχίζει την Παρασκευή.

Λίγο πριν πάρουν οι διεθνείς τις θέσεις τους μπροστά από τις τηλεοράσεις για να παρακολουθήσουν τις αναμετρήσεις του , θα δώσουν δύο φιλικά παιχνίδια με την Αυστραλία, σήμερα στο (η σέντρα θα γίνει στις 13.00 ώρα Ελλάδος) και την Τρίτη στη Μελβούρνη. Φιλικά, τα οποία θα βοηθήσουν τον νέο ομοσπονδιακό τεχνικό, Μίχαελ Σκίμπε, να μάθει ακόμα καλύτερα την ελληνική ομάδα ενόψει της έναρξης των υποχρεώσεών της στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, το ερχόμενο φθινόπωρο.

Σίγουρα, με τόσα επιτεύγματα είναι δύσκολο να μένεις θεατής του Euro. Κάτι που είχε παραδεχθεί ο Σκίμπε όταν έπιασε δουλειά στην Εθνική: «Μια νέα αρχή σημαίνει για τον καθένα ότι μπορεί να δείξει ένα άλλο πρόσωπο από αυτό που έδειξε μέχρι σήμερα. Είναι άσχημο να βλέπεις το Euro από την . Κανείς δεν χαίρεται που κάθεται του και είναι υποχρεωμένος να δει το τουρνουά από την τηλεόραση. Στόχος μας είναι να προκριθούμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας».

Ο τελευταίος αγώνας της Εθνικής μας στην Αυστραλία διεξήχθη πριν από δέκα χρόνια, τον Μάιο του 2006 στη Μελβούρνη, όπου οι γηπεδούχοι είχαν επικρατήσει 1-0 ενώπιον 95.000 θεατών.

Τώρα, στην Ωκεανία βρίσκονται οι Καπίνο, Καρνέζης, Μόρας, Μπουκουβάλας, , Σιόβας, Σταφυλίδης, Τζαβέλλας, Τοροσίδης, , Γιαννιώτας, Μανιάτης, Μάνταλος, Μπακασέτας, Σάμαρης, Ταχτσίδης, Τζιόλης, Χριστοδουλόπουλος, Αραβίδης, Βέλλιος, Διαμαντάκος, Καρέλης, .

Μετά τα ματς με τους Αυστραλούς, οι διεθνείς θα συγκεντρωθούν ξανά στα Αυγούστου, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την Ολλανδία σε φιλικό παιχνίδι που θα γίνει στο Αϊντχόφεν την 1η Σεπτεμβρίου. Θα είναι ένα δυνατό τεστ για το σύνολο του Σκίμπε πριν μπει στην περιπέτεια των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση