Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Σε αγώνες μέχρι και 50 μιλίων έτρεξαν το Σαββατοκύριακο οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου
Σε αγώνες μέχρι και 50 μιλίων έτρεξαν το Σαββατοκύριακο οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου

Σε αγώνες μέχρι και 50 μιλίων έτρεξαν το Σαββατοκύριακο οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου

Την πράστση έκλεψε το 1ο Volos Αλυκές by Night που διοργάνωσε ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας το βράδυ της Κυριακής 23 Αυγούστου, οι δράσεις όμως από τα μέλη του συλλόγου συνεχίστηκαν και σε όσες ακόμη διοργανώσεις έγιναν ανά την Ελλάδα, αλλά και στην πεζοπορία του ΣΔΥΒ με επίκεντρο τον Μυλοπόταμο το Σάββατο.

Στον σκληροτράχηλο ορεινό αγώνα 50 μιλίων, εξ αναβολής από τον Απρίλιο Rodopi Advendurun 2020 που έγινε το Σάββατο με 175 συμμετοχές, 125 δρομείς ολοκλήρωσαν τον αγώνα, ενώ 50 εγκατέλειψαν κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Απόλυτα πετυχημένη ήταν η παρουσία των 3 δρομέων μελών του υ που αγωνίστηκαν. Ο Μπάμπης Δοδοντζίδης, αθλητής και του Great, τερμάτισε 36ος με χρόνο 14 ώρες 25'16, ο Αντώνης Νικολόπουλος 41ος με 14.43.46, ο Κώστας Πολίτης 54ος με 15.58.08. Σημειώνουμε ότι συμμετείχε ακόμη ένας Βολιώτης δρομέας, ο Κώστας Μάρος που τερμάτισε 51ος με15 ώρες 45'40.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας έγινε επίσης για πρώτη φορά στη Μεσσήνη ο 20 χιλιομέτρων “Στα χνάρια της Ιστορίας”, και ο Νίκος Σκούταρης κατέλαβε την 6η θέση με χρόνο 1 ώρα 17'31. Συμμετείχαν 103 δρομείς.

Η συνέχεια δόθηκε την Κυριακή με το 1ο Foloi Trail Run. Ένας νέος ορεινός στο Δρυο της Φολόης του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους δρομείς, και στον Βασίλη Ζαφειρίου που εκπροσώπησε τον υ και τερμάτισε τον αγώνα των 10 χιλιομέτρων σε 1 ώρα και 41 λεπτά.

Στην ποδηλατική δράση, ο Criterium- Olympic village πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο Ολυμπιακό Χωριό σε 12 γύρους των 2.700 μέτρων και συνολικά 209 συμμετοχές. Την 5η θέση κατέλαβε ο Γιάννης Κλόκας.

Μετά το διάλειμμα του Δεκαπενταύγουστου, άρχισαν το Σάββατο ξανά και οι πεζοπορίες, με τη διαδρομή Λαμπινού – Λιμνιώνας – Μυλοπόταμος με επιστροφή και συνολική απόσταση 7 χιλιομέτρων, να είναι αυτή που επιλέχθηκε. Οι συμμετέχοντες γνώρισαν και νέα άγνωστα μονοπάτια του Πηλίου, και χάρηκαν το μπάνιο στις πασίγνωστες παραλίες από όπου περνούσε η πορεία.

Στο Μέτσοβο θα γίνει το Σαββατοκύριακο ένας από τους πιο ενδιαφέροντες ορεινούς αγώνες της χώρας, ο Ultra Ursa Trail 2020. Το παρόν θα δώσουν αρκετοί δρομείς του ΣΔΥ και ξεχωρίζει η συμμετοχή του Απόστολου Μπαρμπούλη στα 100 χιλιόμετρα. Στην ίδια απόσταση θα τρέξει ο νικητής του Καραμάνειου Ορεινού Αγώνας Χανίων Πηλίου Φιλάρετος Μπούκης (Tihio Race Team). Στα 21 χιλιόμετρα θα αγωνιστούν οι Ευριπίδης Μπουμπουζιώτης, Μαρία Μακροθανάση, Χρήστος Παρασκευάς, ενώ στα 11 χιλιόμετρα οι Δημήτρης Κοτσίλιος, Γιώργος Τσοκάνης.

Στους αγώνες που έχουν ανακοινωθεί και πρόκειται να συμμετέχει ο ΣΔΥ Βόλου με αποστολές, προστίθεται ακόμη ένας, ο 8ος Αχίλλειος Άθλος στα Φάρσαλα που θα γίνει στις 27 Σεπτεμβρίου με αποστάσεις 21.200 και 5.200 μέτρων, όλες με δωρεάν συμμετοχή.

Ο ΣΔΥ Βόλου απέστειλε στη διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας τις 96 συμμετοχές που εξασφάλισε για φέτος για τους αγώνες της 7 και 8 Νοεμβρίου  και που εξαντλήθηκαν σε ένα 24ωρο. Η διοργάνωση θα στείλει τις επόμενες ημέρες στο μέιλ κάθε συμμετέχοντα την επιβεβαίωση της εγγραφής, και κάθε μέλος θα πρέπει να ελέγξει τα στοιχεία για την περίπτωση που υπάρχει κάποιο λάθος.

Η επόμενη διοργάνωση που θα πραγματοποιήσει ο ΣΔΥ Βόλου είναι το 1ο Γορίτσα Trail Run & MTB την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020. Την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί long run στην πανέμορφη παραλιακή διαδρομή Βόλος – απόστασης περίπου 25 χιλιομέτρων, με εκκίνηση από τις Πλάκες στις 7.30 το πρωί. Κάθε Τρίτη και Παρασκευή γίνεται επίσης με πρωτοβουλία μελών του συλλόγου προπόνηση 10 χιλιομέτρων με εκκίνηση από τις Πλάκες στις 19.00. Σύντομα θα οριστεί και trail προπόνηση στα Χάνια, στη διαδρομή του Καραμάνειου.

 

Αιμοδοσία

Υπενθυμίζεται ότι ο αριθμός μητρώου του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου στις Κεντρικές Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Διαχείρισης Εθνικού Μητρώου Εθελοντών Αιμοδοτών, είναι ο 15211. Τα μέλη του συλλόγου και οι οικογένειές τους προσφέρουν αίμα ανά τακτά διαστήματα καθώς λόγω των γεγονότων υπάρχει έλλειψη.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση