Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Ρίο: Εκτός Ολυμπιακών ελληνίδα κολυμβήτρια, βρέθηκε θετική σε απαγορευμένες ουσίες
Ρίο: Εκτός Ολυμπιακών ελληνίδα κολυμβήτρια, βρέθηκε θετική σε απαγορευμένες ουσίες

Ρίο: Εκτός Ολυμπιακών ελληνίδα κολυμβήτρια, βρέθηκε θετική σε απαγορευμένες ουσίες

Η κατάρα του πρωταθλητισμού, η χρήση απαγορευμένων ουσιών, σκίασε τη χαρά των μελών της ελληνικής ς στο .

Αθλήτρια της κολύμβησης δεν κατάφερε να περάσει από έλεγχο που έκανε το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ.

Η κολυμβήτρια βρίσκεται, ήδη, στο Ρίο και ενημερώθηκε από το αρχηγείο της Ελληνικής Αποστολής να μαζέψει τα πράγματα της και να επιστρέψει στην Ελλάδα, χωρίς, φυσικά, να πάρει μέρος στην μεγάλη αθλητική γιορτή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδέχεται να υπάρχει και θετικό δείγμα σε αθλητή της Παραολυμπιακής Ομάδας, η οποία, φυσικά, δεν έχει αναχωρήσει ακόμη για τη Βραζιλία καθώς οι Αγώνες διεξάγονται τον Σεπτέμβριο.

Για τον ίδιο λόγο, η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή απέσυρε και τον αρσιβαρίστα, Αντώνη Μαρτασίδη. Ο , στο παρελθόν, εκπροσωπούσε την Ελλάδα αλλά ύστερα από αρραβώνα με Κύπρια απέκτησε κυπριακή υπηκοότητα.

Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε από την Κυπριακή Ομοσπονδία και η Ολυμπιακή Επιτροπή της χς ανακοίνωσε τον αποκλεισμό του:«Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (), ανακοινώνει ότι έλαβε σήμερα από την Κυπριακή Αρχή Αντι-Ντόπινγκ (CyADA) ότι, το αποτέλεσμα ελέγχου ντόπινγκ στον οποίο υποβλήθηκε ο της Άρσης Βαρών Αντώνης Μαρτασίδης στις 25 Ιουλίου 2016, εκτός αγώνα, στην Αθήνα, έδωσε αντικανονικό αναλυτικό αποτέλεσμα αφού στο δείγμα ούρων του εν λόγω αθλητή βρέθηκε ουσία που περιλαμβάνεται στον κατ απαγορευμένων ουσιών και μεθόδων. Η είναι σε συνεχή επαφή με την κυπριακή αρχή αντι-ντόπινγκ για το θέμα και έχουν κινηθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την άμεση ανάκληση της διαπίστευσης του αθλητή από τους Ολυμπιακούς Αγώνες ΡΙΟ 2016, και την επιστροφή του στην Κύπρο».

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση