Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Ρεκόρ συμμετοχών και…ταχύτητας από τον ΣΔ Βόλου στον Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης και τον Ρήγειο Δρόμο
Ρεκόρ συμμετοχών και…ταχύτητας από τον ΣΔ Βόλου στον Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης και τον Ρήγειο Δρόμο

Ρεκόρ συμμετοχών και…ταχύτητας από τον ΣΔ Βόλου στον Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης και τον Ρήγειο Δρόμο

Tη μεγαλύτερη και πιο…γρήγορη συμμετοχή που έχει πραγματοποιήσει στον Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης στα 7 χρόνια ιστορίας του αγώνα, πραγματοποίησε ο Σ. το Σάββατο. Οι 32 συμμετοχές του συλλόγου αποτελούν ρεκόρ παρουσίας, ενώ οι χρόνοι και ατομικά ρεκόρ που πέτυχαν πολλοί δρομείς, κάνουν τον μέσο όρο των επιδόσεων που επιτεύχθηκαν, ως τον καλύτερο από κάθε άλλη φορά. 

-16ος στη γενική κατάταξη μεταξύ Ελλήνων και ξένων τερμάτισε με ατομικό ρεκόρ 1.16.55 ο Δημήτρης Φράγκος.

-11η μεταξύ των Ελληνίδων και ξένων αθλητριών αναδείχθηκε με 1.26.59 η Χριστίνα Κατζουράκη από τη Νίκη Βόλου, η οποία λίγες ημέρες πριν γράφτηκε παράλληλα και στον ΣΔ Βόλου. Σε ηλικία 19 ετών η Χριστίνα Κατζουράκη έχοντας και συμμετοχή πριν μερικούς μήνες με τον ΣΕΓΑΣ σε μίτιγκ στίβου στην Ιταλία, υπόσχεται ακόμη μεγαλύτερες επιδόσεις και διακρίσεις στο μέλλον.

-Κατά μισό λεπτό βελτίωσε ο Αλέξης Παπαλεξίου τον χρόνο του στα 5 χιλιόμετρα, και με το 16.27 που σημείωσε κατέλαβε τη 13η θέση, ενώ ήταν 1ος άνω των 40 ετών.

Σημαντικά ατομικά ρεκόρ πέτυχαν οι Ζήσης Τσουρέλης, Αχιλλέας Καλαμάκης, Χρήστος Τσαμασιώτης, Γιάννης Παπαδόπουλος, Κατερίνα Τσάγγαρη, Στέφανος Μουρογιάννης, Χριστίνα Χατζηγιαννίδου, Ηρώ Καρασμάνογλου, Σπύρος Βλαχόπουλος, Αριστομένης Μακρής.

Ο Ημιμαραθώνιος και ο Δρόμος 5 χιλιομέτρων είχαν συνολικά 18.000 συμμετοχές από όλο τον κόσμο και όλοι οι δρομείς θαύμασαν τη Θεσσαλονίκη από μια άγνωστη πλευρά καθώς ήταν άδεια από αυτοκίνητα, αλλά γεμάτη από κόσμο που ενώθηκε και ενθάρρυνε τους δρομείς υπό τους ήχους της μουσικής.

O απολογισμός των 32 δρομέων του ΣΔΥΒ

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Φράγκος Δημήτρης 1.16.55 ατομικό ρεκόρ
Τσουρέλης Ζήσης 1.22.12 ατομικό ρεκόρ
Καλαμάκης Αχιλλέας 1.26.00 ατομικό ρεκόρ
Κατζουράκη Χριστίνα 1.26.59 ατομικό ρεκόρ
Τσαμασιώτης Χρήστος 1.28.50 ατομικό ρεκόρ
Παλάντζας Κώστας 1.31.49
Παπαδόπουλος Γιάννης 1.34.40 ατομικό ρεκόρ
Μαλιαχόβας Θωμάς 1.39.37
Κατσαρός Μιχάλης 1.39.59
Τσάγγαρη Κατερίνα 1.43.45 ατομικό ρεκόρ
Μουρογιάννης Στέφανος 1.44.51 ατομικό ρεκόρ
Χατζηγιαννίδου Χριστίνα 1.46.25 ατομικό ρεκόρ
Ρούστα Ρίτσα 1.49.25
Κράβαρης Σάκης 1.52.06
Βλαχόπουλος Σπύρος 1.53.17 ατομικό ρεκόρ
Ζήσης Παντελής 1.56.16
Γκινίδης Γιάννης 1.57.44
Χατζηκυριάκου Κώστας 2.05.28
Μπάρδας Μπάμπης 2.17.51
Καρασμάνογλου Ηρώ 2.28.36 ατομικό ρεκόρ
Γκανάτσιος Αποστόλης 2.31.16
Πραγματευτή Νεραντζούλα 2.34.28

5 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ

Παπαλεξίου Αλέξης 16.27 ατομικό ρεκόρ
Μακρής Αριστομένη 25.08 ατομικό ρεκόρ
Τσούκας Δημήτρης 25.43
Γκινίδης Κωστής 27.49
Μπατζιώρας Γιώργος 30.14
Τσούκα Αγγελική 32.14
Κοτσίλιος Δημήτρης 32.32
Αντωνίου Γιάννης 32.34 ατομικό ρεκόρ
Γκινίδη Γιούλα 53.02
Νικολοπούλου Μαρία 1.25.50

 

Την αποστολή ακολούθησε ο Γιώργος Λίταινας, προπονητής του ΑΟ Μαγνησίας και δρομέας του ΣΔ Βόλου, και πολλοί από τους του πέτυχαν ρεκόρ.

Ο Σ. ευχαριστεί το αθλητή-μέλος του ΣΔΥΒ Γιάννη Αντωνίου που βοήθησε επί ώρες στη παράδοση των πακέτων συμμετοχών τους . Ευχαριστεί επίσης το αδελφό σωματείο ΣΜΝ Λάρισας για την εξυπηρέτηση στη μετακίνηση αθλητών του Σ.Δ. Βόλου με το λεωφορείο που ναύλωσε.

 

Εκατοντάδες δρομείς από όλη τη Μαγνησία και πολλά μέρη της Ελλάδας, μικροί, μεγάλοι και παιδιά έτρεξαν τη στον 18ο Ρήγειο Δρόμο στο Βελεστίνο.

Ο αγώνας αναβαθμίστηκε με την ένταξη της διαδρομής 10 χιλιομέτρων σε δρόμο χωρίς μεγάλες κλίσεις, και του χρόνου θα περάσει σε ακόμη ανώτερα επίπεδα, καθώς θα περιλαμβάνει όλες τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου αγώνα  και θα προστεθεί και δρόμος 5,5 χιλιομέτρων από τον Άγιο Γεώργιο στο Βελεστίνο. Καταγράφηκαν όλες οι ατέλειες που χρειάζονται διόρθωση ώστε ο Ρήγειος Δρόμος να αποτελεί σημείο αναφοράς.

Ο Σ.Δ. Βόλου ήταν παρών με δεκάδες συμμετοχές στον αγώνα, επίσης προσέφερε βοήθεια και υποστήριξη στη διοργάνωση, ενώ ακόμη και τα παιδιά των δρομέων έτρεξαν στις παιδικές διαδρομές. Το αποκορύφωμα αποτέλεσε η συμμετοχή δρομέων του ΣΔΥΒ στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων, που 14 ώρες πριν βρίσκονταν και έτρεξαν στον Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης. Πολύτιμη ήταν η υποστήριξη της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Ν.Μαγνησίας, ενώ σημαντικό αρχείο αποτελούν τα βίντεο που κατέγραψαν στη διαδρομή ο Χρήστος Γούσης και ο Κώστας Γούσης.

Ο Μιχάλης Σαράντης από το Βελεστίνο αναδείχθηκε νικητής του αγώνα.

-2ος με διαφορά ενός δευτερολέπτου τερμάτισε ο Σταύρος Τσάτσης.

-3ος ακολούθησε ο Γιώργος Καλαντζής.

-4ος ο Γιάννης Χαχούδης.

-5ος ο Τόλης Κουτσουμπές.

-6ος ο Γιάννος Ακρίβος.

Νικήτρια στις γυναίκες ήταν η Βίκυ Ελευθερίου, με 2η τη Κατερίνα Καραντζιά και 3η την Εύη Μυλωνά.

-3ος στο Nestos Trail απόστασης 10 χιλιομέτρων, τερμάτισε ο δρομέας του Σ.Δ. Βόλου Αμβρόσιος Δημητρίαδης πραγματοποιώντας μία ακόμη εξαιρετική εμφάνιση. Ο αγώνας έγινε στo πλαίσιo του «VFUT 2018 Αγώνες Παρθένου Δάσους Παρανεστίου Δράμας«.

Οι συμμετοχές στο εξωτερικό συνεχίστηκαν από τους δρομείς του Σ.Δ. Βόλου και στη Λισαβώνα, με τη Βάσω Τασιώνη να τερματίζει τη σε 4.44.06 τον Μαραθώνιο της πόλης.

Skiathos Trail Run και Historic Run τη Κυριακή

Στις 21 Οκτωβρίου θα γίνει ο Ορεινός Ημιμαραθώνιος Σκιάθου, το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός των Σποράδων, εξ αναβολής λόγω κακοκαιρίας από τις 30/9.

Οι εγγραφές γίνονται στο λινκ bit.ly/sktrail2018 Θα γίνουν αγώνες 21 και 10 χιλιομέτρων καθώς και παιδικοί αγώνες, ενώ συμφωνήθηκε με την ακτοπλοϊκή εταιρεία εκπτωτική τιμή για τη μετάβαση-επιστροφή για τους αθλητές και τους συνοδούς.

Επίσης η διαμονή προσφέρεται σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές, ενώ μια μέρα πριν τον αγώνα θα γίνει pasta party δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες και τους συνοδούς.

Για διευκόλυνση όσοι βρίσκονται στον Βόλο μπορούν να πληρώνουν το ποσό στο Aspirina Δημητριάδος 160 με Γκλαβάνη, τηλ.2421023523.

Ένας νέος αγώνας, ο Historic Run θα γίνει σε συνεργασία με το Μουσείο στις 21 Οκτωβρίου (εξ αναβολής λόγω κακοκαιρίας από τις 30/9). Η προκήρυξη και οι εγγραφές, στο www.sdyvolou.gr .

Το Street Relays Λάρισας θα γίνει τη Κυριακή στη γειτονική πόλη, και στη σκυτάλη 2 Χ 5.000 μέτρα θα αγωνιστούν από τον Σ.Δ. Βόλου οι Τόλης Κουτσουμπές, Γιάννης Κλόκας.

Η προκήρυξη για τον 17ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου Μνήμης και Θυσίας Αγριά-Δράκεια δημοσιεύθηκε, και ο αγώνας ορίστηκε να γίνει στις 16 Δεκεμβρίου με δωρεάν συμμετοχή.

Οι δρομείς του Σ.Δ. Βόλου προαιρετικά μπορούν να γράφονται επίσης στο Aspirina ώστε ο σύλλογος να σταλεί ομαδική συμμετοχή.

Οργάνωση για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος πλησιάζει, και μαζί η οργάνωση για την αποστολή του ΣΔΥ Βόλου.

Όλοι όσοι θα μεταβούν με τα λεωφορεία του συλλόγου ή/και θα μείνουν στο , καλούνται να περάσουν από το κατάστημα Aspirina για επιβεβαίωση της κράτησης που έχουν κάνει, τόσο για τους ίδιους, όσο και για τους τυχόν συνοδούς.

Μπορούν όλοι να πάνε για την επιβεβαίωση μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου.

Επίσης θα γίνονται και νέες κρατήσεις για όσους δεν έχουν γραφτεί ως τώρα για λεωφορείο/ξενοδοχείο.

Μπορούν ελεύθερα να συμμετέχουν και ανεξάρτητοι, ή αθλητές άλλων συλλόγων.

Παρακαλούνται επίσης όσοι τελικά δεν θα τρέξουν στους αγώνες να ενημερώσουν το Δ.Σ., ώστε η θέση να παραχωρηθεί σε άλλον αθλητή από τη λίστα αναμονής που κρατά ο σύλλογος.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση