Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Ρεκόρ με 102 συμμετοχές στο 9ο Ιστορικό Ράλλυ Ολύμπου 2020
Ρεκόρ με 102 συμμετοχές στο 9ο Ιστορικό Ράλλυ Ολύμπου 2020

Ρεκόρ με 102 συμμετοχές στο 9ο Ιστορικό Ράλλυ Ολύμπου 2020

Τη σημαία της εκκίνησης σήκωσε ο

Ο Όλυμπος ,η Ελασσόνα, η Λάρισα, ο Βόλος, το Πήλιο και η Λίμνη Κάρλα οι φετινοί μαγικοί του προορισμοί

Όλα ήταν μαγικά στο Ιστορικό Ράλλυ Ολύμπου (The Historic Rally of Olympian Gods ) που επέστρεψε ,μετά από πολλά χρόνια, στην πόλη που το «γέννησε» το έτος 2011 , στην όμορφη πόλη της Ελασσόνας, στους πρόποδες του Ολύμπου, σε στενή συνεργασία με τον Δήμο Ελασσόνας και τον δήμαρχο  Νίκο Γάτσα, σε μια διοργάνωση υψηλών προδιαγραφών, που έκλεψε τις καρδιές όλων και σημείωσε νέο ρεκόρ συμμετοχών. 

Όλη η Θεσσαλία «φόρεσε» τα γιορτινά της , για να υποδεχτεί τα  102 συνολικά πληρώματα, από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, που συμμετείχαν στη διοργάνωση του περίφημου και εντυπωσιακού 9ου Ιστορικού Ράλλυ Όλυμπου 2020 (The Historic Rally of Olympian Gods ) -25η Μακεδονική Πλοήγηση ,που πραγματοποιήθηκε φέτος στις 10 και 11 Οκτωβρίου 2020 στη Θεσσαλία, με την αυστηρή τήρηση όλων των προβλεπόμενων, από τον ΕΟΔΥ, μέτρων κατά της πανδημίας COVID-19, για τα πληρώματα και τους θεατές.

Η εκκίνηση του Ράλλυ Ολύμπου ,έγινε από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό , από τον Νικ Λιούπα. -θεματικό αντιπεριφερειάρχη, Αθλητισμού, Νεολαίας, Απασχόλησης και Δια Βίου Μάθησης και εκ μέρους του Δήμου Λαρισαίων από τον Μιχ. Αναστασίου-αντιδήμαρχο Αθλητισμού.

Τις εκκινήσεις της 2ης μέρας του Ράλλυ έκαναν τα υψηλόβαθμα στελέχη της Ε.Ο.-ΦΙΛ.Π.Α., ο πρόεδρος Δημ. Βερναρδάκης , ο αντιπρόεδρος  Αντ. Δημητρακόπουλος και ο πρ. γ.γ.  Γιώργος Μυλωνογιάννης , που βρέθηκαν στη Θεσσαλία για το μεγάλο αυτό και όχι μόνο, γεγονός .

Όμορφες νοσταλγικές εικόνες από το μακρινό παρελθόν, δημιούργησαν οι 102 «δεσποινιδούλες» , ηλικίας πολλών δεκαετιών ,που επί δύο μέρες διήνυσαν εκατοντάδες χιλιόμετρα, προκαλώντας τον θαυμασμό όλων, στα δεκάδες χωριά που πέρασαν , «ψάχνοντας» την τύχη τους στη Λάρισα ,στο Βόλο, στο Πήλιο, στη Λίμνη Κάρλα , στο μυθικό βουνό τον Όλυμπο και στην Ελασσόνα.

Το Ράλλυ διοργανώνεται από την πανίσχυρη Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας ( ΛΕΚΑΜ-Θεσσαλονίκη-πρόεδρος Γ. Τσάλιος) και το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” (Ελασσόνα –πρόεδρος ν. Σκριάπας), σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρειας Θεσσαλίας (Π.Ε. ΛΑΡΣ , Π.Ε. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ & ΣΠΟΡΑΔΩΝ), τον Δήμο Λαρισαίων και τον Δήμο Ελασσόνας, τον Σύλλογο Κλασσικών Αυτοκινήτων Λάρισας (ΣΚΑΛ-πρόεδρος Νικ. Γκανάκης) και τη Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων (ΛΕΚΟΒ-πρόεδρος Τέλης Δουλόπουλος) , με την υποστήριξη της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ και της FIVA.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Ελασσόνας οι μεγάλοι υποστηρικτές

Το σημαντικό αυτό γεγονός που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον πολλών Λεσχών του μηχανοκίνητου αθλητισμού και συμμετείχαν πληρώματα από όλη την Ελλάδα , υποστηρίχτηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας (Π.Ε. Λάρισας και ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων), τον Δήμο Λαρισαίων και τον Δήμο Ελασσόνας, που είναι η φυσική έδρα του Ράλλυ Ολύμπου από τη γέννησή του το 2011, μέχρι και σήμερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το γνωστό, σε όλο τον κόσμο, Ιστορικό Ράλλυ Ολύμπου (The Historic Rally of Olympian Gods ), είναι ενταγμένο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Ε.Ο. ΦΙΛ.Π.Α. και έχει σπάσει, κατά καιρούς, ρεκόρ συμμετοχών, ενώ χαρακτηρίζεται από την εξαιρετική διοργάνωση ,τις έντονες συγκινήσεις και τις υψηλές αδρεναλίνης.

Στην Ελασσόνα ο μεγάλος τερματισμός , μετά από πολλά χρόνια

Ο μεγάλος τερματισμός του Ράλλυ, αλλά και οι απονομές των κυπέλλων στους μεγάλους νικητές, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία Ελασσόνας, μετά από πολλά χρόνια και μετά από συνεργασία του δημάρχου Ελασσόνας  Νίκου Γάτσα και του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», που είχε ως αποτέλεσμα το Ράλλυ να επιστρέψει στη «γενέτειρα» πόλη του.

Η πλατεία κατακλύστηκε από 102 πανέμορφα κλασσικά αυτοκίνητα-αντίκα , που σπάνια συναντά κανείς στο δρόμο, η ηλικία των οποίων έφτανε σε πολλές δεκαετίες , στέλνοντας μαγικές εικόνες από τον Όλυμπο και την Ελασσόνα σε όλο τον κόσμο, προκαλώντας τον θαυμασμό των κατοίκων της περιοχής, αλλά και των επισκεπτών που ήλθαν από πολλά μέρη της Ελλάδος.

Ο Δήμος Ελασσόνας αποδείχτηκε εξαιρετικός οικοδεσπότης , παρείχε κάθε δυνατή διευκόλυνση στα πληρώματα και όλοι οι επισκέπτες έμειναν ενθουσιασμένοι από τη θερμή υποδοχή και τη φιλοξενία καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στην πόλη και στην περιοχή.

Ένας θεσμός -διαφήμιση για τη Θεσσαλία και την Ελλάδα

Τα Ράλλυ Κλασσικών αυτοκινήτων -αντίκα, έχουν εκατομμύρια φίλους σε όλο τον κόσμο και συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον του κοινού και των ΜΜΕ , όπου αυτά πραγματοποιούνται , αναδεικνύοντας τους προορισμούς.

Το Ιστορικό Ράλλυ Ολύμπου αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους θεσμούς στο χώρο της κλασσικής αυτοκίνησης στην Ελλάδα, έχει χιλιάδες φίλους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θεσμοθετήθηκε το 2011 , ενώ, παράλληλα, διαφημίζει την Ελλάδα και τη Θεσσαλία ,αλλά κυρίως το μυθικό βουνό, τον Όλυμπο, από τον οποίο πήρε  το όνομά του.

Για τον λόγο αυτό το Ιστορικό Ράλλυ Ολύμπου (The Historic Rally of Olympian Gods ),που έχει ως κέντρο και σημείο αναφοράς την Ελασσόνα (έδρα του Δικτύου «Περραιβία») , τον μυθικό Όλυμπο και τη Θεσσαλία, , αλλάζει κάθε χρόνο τις διαδρομές του ,έτσι ώστε όλη η Θεσσαλία ,αλλά και οι όμορες Περιφέρειες να εντάσσονται στις διαδρομές του , με αποτέλεσμα οι φανατικοί του ,πλέον, φίλοι ,να γνωρίζουν τους πανέμορφους προορισμούς της Θεσσαλίας και της Ελλάδας ,τον πολιτισμό τους ,τους αρχαιολογικούς χώρους ,τα μοναδικά τοπικά προϊόντα και τους φιλόξε κατοίκους της Ελληνικής υπαίθρου ,που κάθε χρόνο υποδέχονται τα ελληνικά και ξένα πληρώματα με ιδιαίτερη αγάπη.

Όλα αυτά τα χρόνια επισκέφτηκε σημαντικούς προορισμούς ,όπως το ΝΔ Όλυμπο, την Ελασσόνα, τα Τρίκαλα, την Καλαμπάκα, τα Μετέωρα, την Καρδίτσα, τη Λίμνη Πλαστήρα, τον Βόλο, δεκάδες χωριά του Πηλίου , τα παράλια του Ν. Λάρισας, την Αγιά , τη Δεσκάτη , εκατοντάδες χωριά σε όλους του νομούς της Θεσσαλίας, αρχαιολογικά και βυζαντινά μνημεία, πολλές μονάδες παρς τοπικών προϊόντων ,γυναικείους συνεταιρισμούς κ.ά. , κάνοντας γνωστή την «άγνωστη» ,πλην όμως πανέμορφη, Θεσσαλία στο εξωτερικό ,αφού υπάρχουν πολλές διεθνείς συμμετοχές από διάφορες χώρες της Ευρώπης και το γεγονός έχει μεγάλη διεθνή δημοσιότητα.

Διαφήμιση της χώρας μέσα από το κλασσικό όχημα

Οι διοργανώσεις που αφορούν στο κλασσικό όχημα, αποτελούν όχι μόνο ένα σπάνιο γεγονός ,αλλά ,κυρίως, ένα κοινωνικό, πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και μεγάλης τουριστικής προβολής γεγονός, αφού εικόνες της χώρας μας ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο, στα εκατομμύρια φίλους της κλασσικής αυτοκίνησης και σε όλες τις χώρες του κόσμου, που παρακολουθούν στενά τέτοια γεγονότα, ιδιαίτερα ,δε, το Ράλλυ Ολύμπου, που δύσκολα αντιγράφεται, αφού την ποιότητά του εγγυώνται η ΛΕΚΑΜ (Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας-Θεσσαλονίκη) και το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»-Ελασσόνα, που έχουν τεράστια εμπειρία σε διοργανώσεις τέτοιου βεληνεκούς.

Οι πρόεδροι της ΛΕΚΑΜ  Γεώργιος Τσάλιος και Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»   ν. Σκριάπας εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους σε όλους όσοι βοήθησαν να γίνει πραγματικότητα αυτό το δύσκολο και διεθνούς εμβέλειας γεγονός και συγκεκριμένα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, στους Δήμους Λάρισας και Ελασσόνας, στα υψηλόβαθμα στελέχη της Ε.Ο.-ΦΙΛ.Π.Α. που τίμησαν τον αγώνα και ιδιαίτερα στον πρόεδρό της  Δημ. Βερναρδάκη, στον εμπειρότατο αλυτάρχη  Νίκο Μπιμπλιτζή, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκαναν στο γιγάντιο έργο των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, που φρόντισαν , καθ' όλο το 24ωρο, την ασφαλή μετακίνηση των πληρωμάτων στους Νομού Μαγνησίας και Λάρισας.

Στο Ράλλυ Ολύμπου την υγειονομική υποστήριξη είχαν ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός-Π.Τ. Ελασσόνας.

Χαιρετισμούς έστειλαν ο υπουργός Δικαιοσύνης  Κώστας Τσιάρας και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων  Δημ . Παπαστεργίου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση