Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Ρεάλ – Ολυμπιακός 78-59: Υποκλίθηκε στη βασίλισσα
Ρεάλ – Ολυμπιακός 78-59: Υποκλίθηκε στη βασίλισσα

Ρεάλ – Ολυμπιακός 78-59: Υποκλίθηκε στη βασίλισσα

Δύσκολο αποδείχθηκε το του Ολυμπιακού απέναντι στην , αφού οι ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν στον τελικό της ς που διεξήχθη στην πρωτεύουσα της Ισπανίας με 78-59 και είδαν τους Ισπανούς να στέφονται πρωτ ς για 9η φορά στην ιστορία τους.

Ο μέχρι την τέταρτη περίοδο κατάφερε να κρατήσει τους οικοδεσπότες σε χαμηλό σκορ, όμως η επιθετική του παρουσία κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα, οπότε μοιραία σε έναν τελικό τέτοιας διοργάνωσης η πλάστιγγα έγειρε προς τους Μαδριλέ που ευτύχησαν να έχουν εκτός από την συμ του κόσμου τους και αρκετούς παίκτες σε καλή βραδιά.

Οι δύο ομάδες πάντως απέδειξαν πως δίκαια βρέθηκαν σε αυτό το παιχνίδι, όπως και να εξελίχθηκε αυτό στο τέλος του. Αν οι παίκτες του Σφαιρόπουλου είχαν καλύτερα ποσοστά στην ίσως το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό, ωστόσο η καλή άμυνα πάνω στον Σπανούλη ανάγκαζε τον αρχηγό των ερυθρολεύκων να μοιράζει την μπάλα στους συμπαίκτες του, οι οποίοι στην τέταρτη περίοδο δεν είχαν καθαρό μυαλό με αποτέλεσμα να μην βρίσκουν τους πόντους για να παραμείνουν στο παιχνίδι. Πέραν τούτου, καθοριστικό ρόλο έπαιξαν και τα τραγικά ποσοστά στις βολές, εκεί όπου οι ερυθρόλευκοι αποδείχθηκαν ανίκανοι να πάρουν πόντους και να κρατιούνται κοντά στο σκορ.

Την ίδια ώρα η είχε την ψυχολογία με το μέρος της και έτσι ενώ είχε δει τον Ολυμπιακό να επιστρέφει στον αγώνα δύο φορές ενώ βρισκόταν πίσω στο σκορ με διαφορά που έφτασε μέχρι και τους 12 πόντους, κατάφερε τελικά να μην κάνει το ίδιο λάθος ξανά και να στεφθεί πρωταθλήτρια μπροστά στο κοινό της.

Τα δεκάλεπτα: 15-19, 35-28, 53-46, 78-59

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση