Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » “Σάρκα και οστά” παίρνει το έργο του Ποδηλατοδρομίου  στον Βόλο
“Σάρκα και οστά” παίρνει το έργο του Ποδηλατοδρομίου  στον Βόλο

“Σάρκα και οστά” παίρνει το έργο του Ποδηλατοδρομίου  στον Βόλο

“Σάρκα και οστά” παίρνει σήμερα το του Ποδηλατοδρομίου  στον Βόλο.

Ο μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα ανακοίνωσαν την ένταξη της κατασκευής του Ποδηλατοδρομίου στο Βόλο στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα ” Αντώνης Τρίτσης”.

Ο Κ. Αγοραστός δήλωσε: “Πρόκειται για το πρώτο Ποδηλατοδρόμιο ολυμπιακών διαστάσεων στην ηπειρωτική χώρα εκτός Αθηνών, ένα που αλλάζει τα αθλητικά δεδομένα και το της ποδηλασίας στη Θεσσαλία, ενισχύει τον αθλητικό χαρακτήρα της περιοχής, όπου συγκεντρώνεται πλήθος αθλητικών εγκαταστάσεων όπως το Πανθεσσαλικό, το Κολυμβητήριο, το Κλειστό Γυμναστήριο και το γήπεδο τένις και αναδεικνύει την πόλη του Βόλου σε διεθνές κέντρο ποδηλασίας. Ένα δύσκολο και πρωτοπόρο εγχείρημα, συνέργειας και συνς, για το οποίο αναζητήσαμε τεχνογνωσία από το εξωτερικό. Με τα μας κινούμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας, δίνοντας πνοή στην τοπική οικονομία και πηγαίνουμε όλοι  μαζί μπροστά.

 Στον Δήμο Βόλου 

Η Κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα το Βόλο και μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών.
Σήμερα, ο αν. υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας επισκέφθηκε το Βόλο, που ανακοίνωσε προγράμματα και project με σημαντική θετική και αναπτυξιακή συνεισφορά στην πόλη του Βόλου, όπως αναλύθηκαν στη σύσκεψη που είχαν το πρωί στο Δημαρχείο.
Η στήριξη, όμως,  δεν σταματά εδώ, καθώς δρομολογούνται και νέα δομικά στήριξης της πόλης του Βόλου με μεγάλο περιβαλλοντικό και κοινωνικό αποτύπωμα. Και προς αυτή την κατεύθυνση συνεχίζεται η στενή συν με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
Στα έργα που έχουν ενταχθεί ή είναι υπό ένταξη στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» αναφέρθηκε
Επίσης ο αν. υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος παρέστη σήμερα, στην εκδήλωση παρουσίασης της μελέτης ενός από αυτά, και συγκεκριμένα της ανάπλασης του άλσους «Ανδρέας Βαλαχής», στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας.
Ο υπουργός τόνισε ότι το έργο της αστικής ανάπλασης περιλαμβάνει δύο στάδια: το ένα αφορά στην ανάπλαση του άλσους «Ανδρέας Βαλαχής», προϋπολογισμού 7 εκατ. ευρώ περίπου και το δεύτερο, στην ανάπλαση των Παλαιών στο Βόλο. Όπως είπε, ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων που έχουν ενταχθεί στο «Αντώνης Τρίτσης» είναι 10,2 εκ. ευρώ.
«Με τα έργα που γίνονται, δείχνουμε ότι είμαστε δίπλα στην πόλη, στηρίζουμε την ανάπλασή της, βελτιώνουμε την ποιότητα ς των πολιτών και θα είμαστε πάντα δίπλα για να πάμε την μας πιο ψηλά» επισήμανε ο κ. Πέτσας.

Η μελέτη της ανάπλασης του άλσους ανέρχεται σε 1εκ. ευρώ και το έργο θα ολοκληρωθεί σε χρονικό ορίζοντα 24 μηνών, ως το φθινόπωρο του 2023, όπως υποστήριξε ο κ. Πέτσας. Το πάρκο θα περιλαμβάνει χώρους άθλησης, ποδηλατοδρόμους, χώρους για βόλτα κατοικιδίων, για ποδήλατο bmx και skateboard, ενώ θα φυτευτούν περισσότερα από 600 δένδρα.

Ο ίδιος τόνισε ότι έχει ενταχθεί ακόμη ένα μεγάλο έργο,  5,3 εκ. ευρώ, που είναι η διαχείριση των λυμάτων στα Λεχώνια, ενώ επίκειται και η ένταξη του σχεδίου του Δήμου για τη διαχείριση των απορριμμάτων 1,2 εκ. ευρώ, στην επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής αξιολόγησης που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση