Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » “Ασημένια” η Στεφανίδη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου
“Ασημένια” η Στεφανίδη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου

“Ασημένια” η Στεφανίδη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου

Στις κορυφαίες αθλήτριες της Ευρώπης βρέθηκε για ακόμη μία φορά η Κατερίνα Στεφανίδη. Η πρωταθλήτριά μας, ύστερα από έναν αγώνα-θρίλερ, ήρθε δεύτερη στο επί κοντώ, στο του Μονάχου, με στα 4,75. Ηταν το 3ο μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα στη διοργάνωση της Γερμανίας.

Η 32χρονη πρωταθλήτριά μας πέρασε με την πρώτη τα 4,40, τα 4,55, τα 4,65, τα 4,70 και τα 4,75. Και εκεί άρχισαν τα… δύσκολα. Απέτυχε στα 4,80 και η 24χρονη Βίλμα Μούρτο από τη Φινλανδία πέρασε πάνω από αυτό το ύψος και εξασφάλισε το χρυσό αφήνοντας 2η την Ελληνίδα. Η Φινλανδή, μάλιστα, υπερέβη και τα 4,85, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ Φινλανδίας. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Τίνα Σούτεϊ (Σλοβενία) με 4,75.

Με ένα στα 13,71 η Σπυριδούλα Καρύδη προκρίθηκε στον αυριανό τελικό στο . Η 21χρονη, η οποία αυτή τη χρονιά έχει επικεντρωθεί στις σπουδές της, δήλωσε ότι στον τελικό θα προσπαθήσει να ευχαριστηθεί τον αγώνα της ανάμεσα στις κορυφαίες αθλήτριες της Ευρώπης. Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης θα αγωνιστεί σήμερα (21.10) στον σημερινό τελικό της σφυροβολίας. Προκρίθηκε με βολή στα 76,33. Αντίθετα, ο Μιχάλης Αναστασάκης ολοκλήρωσε την παρουσία του στη διοργάνωση με 70,84 μ. Στους ημιτελικούς των 400 μ. εμπ. θα αγωνιστεί σήμερα η Δήμητρα Γναφάκη. Προκρίθηκε με χρόνο 56.45 (ατομικό ρεκόρ). Η Ελίνα Τζένγκο αγωνίζεται στον ακοντισμό (10.00), ο Εμμανουήλ Καραλής στο επί κοντώ (11.50), ο Παναγιώτης Τριβυζάς στα 200 μ. (13.30) και η Αρτεμις Αναστασίου στα 200 μ. Η Αναΐς Καραγιάννη τραυματίστηκε.

 «Ασημένιος» Χρήστου, «χάλκινος» Γκολομέεβ στην κολύμβηση

Το πανέμορφο αθλητικό κέντρο Foro Italico αποτέλεσε την ιδανική σκηνή για μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της ελληνικής κολύμβησης. Ο πρόσθεσε στο παλμαρέ του και ένα ασημένιο μετάλλιο από τα μ. ύπτιο και ο Κριστιάν Γκολομέεβ ανέβηκε στην 3η θέση του βάθρου στα 50 μ. ελεύθερο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Ρώμης. Ετσι, η συγκομιδή των πρωταθλητών μας έφτασε τα τρία μετάλλια, ενώ η χώρα μας έφτασε τα 26 στην ιστορία του θεσμού.

Το χρώμα του μεταλλίου που έλειπε από τη συλλογή του κατέκτησε ο . Μετά το χρυσό στα 50 μ. ύπτιο ήρθε 2ος στα μ. του ίδιου στυλ, μία διάκριση που αποτελεί το 4ο διαδοχικό μετάλλιό του, μετά τα χάλκινα που είχε κερδίσει σε Λονδίνο (2016), Γλασκώβη (2018) και Βουδαπέστη (2021). Ο Χρήστου έδωσε μεγάλο αγώνα απέναντι στον Ιταλό Τόμας Τσεκόν, ο οποίος είναι κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ. Τελικά ο Ιταλός νίκησε με 52.21, ακολούθησε ο Χρήστου με 52.24 και 3ος ήρθε ο Γάλλος Μπρουάρ με 52.92. «Ολα κρίθηκαν σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Κολύμβηση: «Ασημένιος» Χρήστου, «χάλκινος» Γκολομέεβ-1
[A.P. Photo / Gregorio Borgia]

Ο Ιταλός έπαιζε στην έδρα του και είχε ένα κίνητρο παραπάνω. Κράτησα δυνάμεις για το τέλος αλλά δεν πρόλαβα. Τώρα θα ετοιμαστώ για το παγκόσμιο του 2023. Μεγάλος μου στόχος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024», δήλωσε ο Ελληνας πρωταθλητής.

Τεράστιες διακρίσεις από τους δύο Ελληνες κολυμβητές στο ευρωπαϊκό της Ρώμης.

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ διεκσε με όλες του τις δυνάμεις μια θέση στο βάθρο και τα κατάφερε. Με 21.75 ήρθε 3ος και πρόσθεσε στη συλλογή του το τρίτο συνεχόμενο μετάλλιο από το αγώνισμα. «Σήμερα πετάξαμε, με μόλις πέντε μήνες προπόνηση ήταν πολύ καλό το αποτέλεσμα. Το πίστευα πάρα πολύ», τόνισε. Πρώτος ήρθε ο Πράουντ (Μ. ) με 21.58 και δεύτερος ο Ντεμπλάνο (Ιταλία) με 21.60.

Στην 6η θέση του τελικού των 200μ. μεικτής τερμάτισε ο Ανδρέας Βαζαίος.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση