Βρίσκεστε εδώ:  / ΣΠΟΡ / Πρωτοπόρες υποδομές για τον Παραολυμπιακό αθλητισμό από την Περιφέρεια Θεσσαλίας
Πρωτοπόρες υποδομές για τον Παραολυμπιακό αθλητισμό από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Πρωτοπόρες υποδομές για τον Παραολυμπιακό αθλητισμό από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Συνάντηση του προέδρου της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Χρ. Καλούδη με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Χρήστο Καλούδη είχε ο Θεσσαλίας Κώστας στα γραφεία της Περιφέρειας στη Λάρισα.

Στη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα ανάπτυξης του Παραολυμπιακού Αθλητισμού στην , προκειμένου να καταστεί προσβάσιμο σε θεατές και αθλητές με αναπηρία τόσο το γήπεδο Αλκαζάρ όσο και το νέο βοηθητικό γήπεδο που θα κατασκευαστεί.

Στόχος είναι να συμπεριληφθούν όλες οι κατασκευές στον προγραμματισμένο σχεδιασμό για την ανακατασκευή του γηπέδου, σύμφωνα με τις ειδικές προδιαγραφές που απαιτούνται.

Η προχωρά στη δημιουργία προσβάσιμου σε εμποδιζόμενα άτομα βοηθητικού γηπέδου, κλειστού προπονητήριου δρόμων 10×100μέτρων για να μπορούν να προπονούνται οι αθλητές και τον χειμώνα, ενώ σε με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή και την ΕΑΟΜ-ΑΜΕΑ πρόκειται να διοργανώσει κολύμβησης για αθλητές με αναπηρίες.

«Συνεργαζόμαστε με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, στηρίζουμε το έργο της για την ανάπτυξη και διάδοση του παραολυμπιακού κινήματος στην και τιμούμε στην πράξη, τους αθλητές που αποτελούν πηγή έμπνευσης και θετικό πρότυπο δύναμης ζωής μέσα από τις υψηλές αξίες και τα ιδεώδη του αθλητισμού» δήλωσε ο Θεσσαλίας Κώστας . «Η  Περιφέρεια Θεσσαλίας  είναι πρώτη Αθλητική Περιφέρεια στη χώρα, χάρη στις σύγχρονες αθλητικές ,  την  κομβική γεωγραφική της θέση και την εμπειρία της σε διεθνή και παγκόσμια πρωταθλήματα. Αναβαθμίζουμε και εξοπλίζουμε τις αθλητικές μας  ώστε να είναι προσβάσιμες και χρηστικές για άτομα με αναπηρίες και προχωράμε στη διοργάνωση κολυμβητικών αγώνων» πρόσθεσε ο περιφερειάρχης. 

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Χρ. Καλούδης υπογράμμισε ότι υπάρχει πολύ καλή με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και από κοινού θα εργαστούν ώστε η Περιφέρεια Θεσσαλίας να δημιουργήσει πρωτοπόρες για τον Παραολυμπιακό αθλητισμό. «Βρισκόμαστε μαζί με τον Περιφερειάρχη στο πλευρό των αθλητών και αθλητριών με αναπηρία ώστε να δώσουμε κίνητρα σε όλα τα παιδιά με αναπηρία να μπορέσουν να βγουν από τα σπίτια τους και να κάνουν αθλητισμό» πρόσθεσε ο κ. Καλούδης.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας Ηλίας Καφφές, ο ομοσπονδιακός της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑΜΕΑ) Δημήτρης Τσιφτσόγλου, ο αθλητής στίβου της Προ-Παραολυμπιακής ομάδας Αναστάσιος Κουρδής  και ο εντεταλμένος σύμβουλος Υποδομών Περιφέρειας Θεσσαλίας και μέλος Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ Στέλιος Δημότσιος.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύσκεψη Κ. Αγοιραστού με Χρ. Τριαντόπουλο και δημάρχους για τον #Ιανό #Ιανό - https://t.co/NftnNBgPa4 -

  • Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα 22χρονος στον Ριζόμυλο   #οδήγησηχωρίςδίπλωμα - https://t.co/S1QuRZ2l9c -

  • To 2ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πηλίου αρχές Οκτωβρίου  #ΓαστρονομικόΦεστιβάλΠηλίου - https://t.co/N5WUB6Royl -

"Αλιεύοντας" την είδηση