Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Πρώτη ιστορική νίκη της Ακαδημίας Σκακιστών Βόλου στο πρωτάθλημα Θεσσαλίας
Πρώτη ιστορική νίκη της Ακαδημίας Σκακιστών Βόλου στο πρωτάθλημα Θεσσαλίας

Πρώτη ιστορική νίκη της Ακαδημίας Σκακιστών Βόλου στο πρωτάθλημα Θεσσαλίας

Ξεκίνησε την Κυρική 12-1-2020 το τοπικό ομδικό πρωτάθλημα Θεσσαλίας 2020 με τη συμμετοχή 5 ομάδων με 8μελή σύνθεση (4 γενικές σκακιέρες, 1 γυναικεία, 1 νεανίδων Κ20, 1 νέων ανδρών-γυναικών Κ20 και 1 παίδων-κορασίδων Κ16).

Το τοπικό ομαδικό Θεσσαλίας είναι ένας θεσμός αγώνων που διεξάγεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλία και οι 2 πρώτες ομάδες της τελικής κατάταξης θα προκριθούν στα ΠΟΑ Θεσσαλίας 2020, όπου ήδη έχουν προκριθεί απευθείας οι 4 πρώτες ομάδες των περσινών ΠΟΑ, από τα οποία θα αναδειχθεί η ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη Θεσσαλία στην Α' Εθνική Κατηγορία.

Η νεοσύστατη Ακαδημία Σκακιστών ξεκίνησε στο πρωτάθλημα πολύ δυνατά και στην πρώτη της συμμετοχή, από την ίδρυσή της, σε ομαδικό πρωτάθλημα νίκησε το έτερο φαβορί αυτής της σειράς αγώνων την Α.Σ.Α. Λάρισας 5,5 – 2,5 ύστερα από πολύ δυνατές μονομαχίες.

Οι αγώνες έγιναν στο Βόλο, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πολιτισμού Επιστημών “Αριστοτέλειο”, που φιλοξενεί την Ακαδημία Σκακιστών .

Για την ομάδα της Ακαδημίας Σκακιστών Βόλου νίκες πέτυχαν οι Λαγάρας Στυλιανός, Μπουγάς Θεόδωρος, Κόφφας Γεώργιος στις γενικές σκακιέρες, Κάππα Ελισάβετ στη γυναικεία και Ραφτοπούλου Κωνσταντίνα στη νεανίδων Κ20, ισοπαλία έκανε ο Πατρίκος Δημήτριος στη νέων ανδρών-γυναικών Κ20 (μετά από έναν αμφίρροπο αγώνα όπου η νίκη άλλαζε συνεχώς χέρια) και ηττήθηκαν μετά από πολύ καλή εμφάνιση έναντι δυνατότερων θεωρητικά αντιπάλων οι Παπαπαναγιώτου Αχιλλέας στη 2η γενική και Μπουγάς Γεώργιος στην παίδων-κορασίδων Κ16.

Στον άλλο αγώνα του 1ου γύρου ο Α.Ο. ς «Άθλος» ηττήθηκε στην από τον Σ.Ο. Φαλάνης με σκορ 2 – 6.

Για την Αγριά νίκησαν οι Σουλικιάς Αντώνιος και Φώτου Χρήστος στις γενικές σκακιέρες, ενώ ακόμη αγωνίστηκαν οι ικόπουλος Ιωάννης, Μποτσιβάλης Γεώργιος, Μούλα Αγγελική, Γκιοτζέ Ειρήνη, Κοτίδης Ελευθέριος και Τίγκας Ιωάννης.

Η ομάδα του Φοίνικα Βόλου είχε ρεπό.

Την Κυριακή 19-1-2020 ώρα 11:00' για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος θα γίνουν οι συναντήσεις:

Σ.Ο. ΦΑΛΑΗΣ – ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΣΚΑΚΙΣΤΩΝ ΒΟΛΟΥ

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΒΟΛΟΥ – Α.Ο. ΑΓΡΙΑΣ «ΑΘΛΟΣ»

ΡΕΠΟ: Α.Σ.Α. ΛΑΡΙΣΑΣ

Στατιστικά και αποτελέσματα των αγώνων μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: http://chess-results.com/tnr503295.aspx?lan=1

Επίσημη ιστοσελίδα των αγώνων http://www.tessth.gr

Ενημέρωση για το σκάκι στην Ελλάδα καθώς και όλες τις προκηρύξεις των σκακιστικών αγώνων μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα https://chesswords.blogspot.gr.

"Αλιεύοντας" την είδηση