Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Πρωταθλήτρια η Αργώ Βόλου στη Β΄ Εθνική Γυναικών
Πρωταθλήτρια  η Αργώ Βόλου στη Β΄ Εθνική Γυναικών

Πρωταθλήτρια η Αργώ Βόλου στη Β΄ Εθνική Γυναικών

Άνοδος στην Α2

Η γυναικεία ομάδα της Αργούς αναδείχτηκε πρωταθλήτρια στη Β΄ Εθνική Κατηγορία της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Κεντρικής Ελλάδας και θα συμμετέχει στη νέα χρονιά για πρώτη χρονιά στην ιστορία της, στην Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της ΕΟΠΕ, για την τελική κατάταξη των ομάδων στα Πρωταθλήματα ευθύνης της και για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020 (Volleyleague Γυναικών, Pre League Γυναικών, Α2 Εθνική κατηγόρια Ανδρών και Γυναικών, Β' Εθνική/Περιφερειακό Πρωτάθλημα), ελήφθη υπόψη ο βαθμολογικός πίνακας την στιγμή της απόφασης διακοπής του κάθε Πρωταθλήματος (07/05/2020) και Πρωταθλήτριες ομάδες ανακηρύχθηκαν αυτές που καταλαμβάνουν την 1η θέση στην κατάταξη των Πρωταθλημάτων την ημερομηνία εκείνη. Έτσι, στη Β' Εθνική, η γυναικεία ομάδα της Αργούς Βόλου ως πρώτη, με 42 βαθμούς και 10 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Σ.Π.Α.ΚΑΡΔΙΤΑΣ (έναντι 32) και χωρίς τη διεξαγωγή όπως προβλεπόταν από την αρχική του πρωταθλήματος παίρνει επίσημα το της ανόδου.

Οι άνθρωποι της ομάδας εκφράζουν την απόλυτη ικανοποίησή τους για την άνοδο στην Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών, τονίζοντας ότι εξ αρχής ο στόχος ήταν αυτός. Η υπεροχή της Αργούς φάνηκε από τα πρώτα παιχνίδια του πρώτου γύρου και η σταθερή της πορεία την έφερε δικαιωματικά στην πρώτη θέση. Αναλυτικότερα η ομάδα μας σε 17 αγώνες είχε 15 Νίκες, και 2 Ήττες.

Η Βαθμολογία της κατηγορίας έχει ως εξής:

Θέση Ομάδα Βαθ ΑΓ Ν Η
1 Α.Σ. ΑΡΓΩ ΒΟΛΟΥ 42 17 15 2
2 Σ.Π.Α. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 32 16 13 3
3 Α.Ε.ΛΑΡΙΣΑΣ 29 16 10 6
4 ΑΘΛΕΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ 26 16 9 7
5 Γ.Σ.Ε. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ 26 16 9 7
6 Γ.Σ. ΝΙΑΣ 25 16 8 8
7 Α.Σ. ΔΑΦΝΗΣΙΑΚΟΣ 20 16 7 9
8 Γ.Σ. ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 17 16 5 11
9 ΦΙΛ/ΚΟΣ ΑΛΩΝΑ 13 16 3 13
10 ΑΠΣ ΛΑΜIΑΣ ΦΘΙΑ 10 17 4 13

Η συμμετοχή της Αργούς στην Α2 Εθνική κατηγορία θεωρείται σημαντική και για την πόλη του Βόλου, καθώς θα φιλοξενήσει ομάδες υψηλού επιπέδου από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Πιθανών από την νέα σαιζόν θα συμμετέχουν 16 ομάδες στον Βόρειο Όμιλο της Α2 Εθνικής κατηγορίας που θα προέρχονται από την Αλεξανδρούπολη, Δράμα, , Θεσσαλονίκη, Έδεσσα, Πρέβεζα, Ιωάννινα, Τρίκαλα, και Βόλο.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. ευχαριστούν όλους όσους συνέβαλλαν σε αυτήν την τεράστια επιτυχία και ειδικότερα:
• Τον έφορο του γυναικείου τμήματος Κάστανο Δημήτριο
• Τους Προπονητές: κο Σταθόπουλο Ευάγγελο Τιρτιράκη Ελευθέριο.
• Τον στατιστικολόγο Φουρκιώτη Κων/νο.
•Τον γυμναστή Ζαφειρίου Χάρη
• Τις Παίκτριες της ομάδας: Τάσσου Αθηνά, Γιανετάκη Ηλιάνα, Νικολάου Ειρήνη, Χαρχαρή Νάνσυ, Παπούλια Μαρία, Γιαλόγλου Νικολέτα, Ράντζου Έρρικα, Μερκονιάν Ελένη, Γκορίλα Μάρθα, Χειμάρα , Αμυγδαλοπούλου Κατερίνα, Κασιούρα , Πώπου Ελευθερία, Κάστανου Δανάη, Πασχαλίδου Άρτεμις, Παϊλα Χρύσα, Αποστολοπούλου Ελένη.
• Τους χορηγούς
• Την Περιφέρεια ς
• Τον Δήμο Βόλου
• Τους γονείς των αθλητριών
• Τον φίλαθλο κόσμο του Α.Σ.Β&V ΒΟΛΟΥ ΑΡΓΩ
• Και τέλος όποιον και όποια βοήθησε και στήριξε αυτήν την προσπάθεια

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση