Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Πρωταθλητής Ελλάδας στο σκάκι ο Βολιώτης Χρήστος Τσαρσιταλίδης
Πρωταθλητής Ελλάδας στο σκάκι ο Βολιώτης Χρήστος Τσαρσιταλίδης

Πρωταθλητής Ελλάδας στο σκάκι ο Βολιώτης Χρήστος Τσαρσιταλίδης

Με μι μεγάλη επιτυχί για το Βολιώτικο σκάκι ολοκληρώθηκαν τα Πανελλήνια Ατομικά Πρωταθλήματα Παίδων – Κορασίδων 8 έως 16 ετών, που διεξήχθησαν στη Θεσσαλονίκη από 18 έως 24 Αυγούστου 2022.

Ο Χρήστος Τσαρσιταλίδης από το Βελεστίνο, 5 χρόνια μετά την κατάκτηση του Πρωταθλήματος ς στους μαθητικούς και αφού μεσολάβησαν αρκετές επιτυχίες τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο με την ομάδα του την Ε.Σ. Θεσ/νίκης, έφτασε στην μεγαλύτερη του επιτυχία έως σήμερα, αφού κατάφερε να στεφθεί στη δύσκολη κατηγορία Παίδων 14 ετών.

Ο Χρήστος, δείχνοντας εκπληκτική για την ηλικία του ωριμότητα και υψηλότατο σκακιστικό επίπεδο,  συγκέντρωσε 7,5 βαθμούς σε 9 και τερσε μόνος πρώτος στην βαθμολογία, μην αφήνοντας κανέναν να αμφισβητήσει την κυριαρχία του στην συγκεκριμένη κατηγορία.

Στη δεύτερη θέση τερσε ο Νικόλαος Πούπαλος του Πειραϊκού Ο.Σ. με 7 βαθμούς και στην τρίτη θέση ο Σάββας Ταγκάλογλου του Α.Μ.Ο. «Ο Γαλαξίας» Θεσ/νίκης με 6,5 βαθμούς.

Με την πρώτη θέση ο Χρήστος πήρε την πρόκριση και απέκτησε δικαίωμα συμμετοχής στο Πανευρωπαϊκό Ατομικό Πρωτάθλημα Παίδων 14 ετών, που θα διεξαχθεί στην Αττάλεια ς από 5 έως 15 Νοεμβρίου 2022, διαφημίζοντας την πόλη του Βόλου και τη Μαγνησία γενικότερα και εκτός συνόρων.

Η τελική βαθμολογία στην κατηγορία Παίδων 14 ετών:

http://chess-results.com/tnr664179.aspx?lan=1&art=1&rd=9

Ενημέρωση για το σκάκι στη Θεσσαλία και στην Ελλάδα γενικότερα, καθώς και προκηρύξεις σκακιστικών , μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο https://chesswords.blogspot.gr.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση