Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Πρωταθλητής Ελλάδας στο σκάκι ο Βολιώτης Χρήστος Τσαρσιταλίδης
Πρωταθλητής Ελλάδας στο σκάκι ο Βολιώτης Χρήστος Τσαρσιταλίδης

Πρωταθλητής Ελλάδας στο σκάκι ο Βολιώτης Χρήστος Τσαρσιταλίδης

Με μια μεγάλη επιτυχία για το Βολιώτικο σκάκι ολοκληρώθηκαν τα Ατομικά Πρωταθλήματα Παίδων – Κορασίδων 8 έως 16 ετών, που διεξήχθησαν στη Θεσσαλονίκη από 18 έως 24 Αυγούστου 2022.

Ο Χρήστος Τσαρσιταλίδης από το Βελεστίνο, 5 χρόνια μετά την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Ελλάδας στους μαθητικούς αγώνες και αφού μεσολάβησαν αρκετές επιτυχίες τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο με την ομάδα του την Ε.Σ. Θεσ/νίκης, έφτασε στην μεγαλύτερη του επιτυχία έως σήμερα, αφού κατάφερε να στεφθεί Πρωταθλητής Ελλάδας στη δύσκολη κατηγορία Παίδων 14 ετών.

Ο Χρήστος, δείχνοντας εκπληκτική για την ηλικία του ωριμότητα και υψηλότατο σκακιστικό επίπεδο,  συγκέντρωσε 7,5 βαθμούς σε 9 αγώνες και τερμάτισε μόνος πρώτος στην βαθμολογία, μην αφήνοντας κανέναν να αμφισβητήσει την κυριαρχία του στην συγκεκριμένη κατηγορία.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Νικόλαος Πούπαλος του Πειραϊκού Ο.Σ. με 7 βαθμούς και στην τρίτη θέση ο Σάββας Ταγκάλογλου του .Μ.Ο. «Ο Γαλαξίας» Θεσ/νίκης με 6,5 βαθμούς.

Με την πρώτη θέση ο Χρήστος πήρε την πρόκριση και απέκτησε δικαίωμα συμμετοχής στο Πανευρωπαϊκό Ατομικό Πρωτάθλημα Παίδων 14 ετών, που θα διεξαχθεί στην Αττάλεια Τουρκίας από 5 έως 15 Νοεμβρίου 2022, διαφημίζοντας την πόλη του και τη γενικότερα και εκτός συνόρων.

Η τελική βαθμολογία στην κατηγορία Παίδων 14 ετών:

http://chess-results.com/tnr664179.aspx?lan=1&art=1&rd=9

Ενημέρωση για το σκάκι στη Θεσσαλία και στην Ελλάδα γενικότερα, καθώς και προκηρύξεις σκακιστικών τουρνουά, μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο https://chesswords.blogspot.gr.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση