Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Πρωταθλητής Ελλάδας στο μαθητικό σκάκι ο βολιώτης Κων/νος Τσαρσιταλίδης
Πρωταθλητής Ελλάδας στο μαθητικό σκάκι ο βολιώτης Κων/νος Τσαρσιταλίδης

Πρωταθλητής Ελλάδας στο μαθητικό σκάκι ο βολιώτης Κων/νος Τσαρσιταλίδης

Ολοκληρώθηκαν τα Πανελλήνια Ατομικά Σκακιστικά Πρωταθλήματα Μαθητών-Μαθητριών, που διεξήχθησαν στο στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου 2020, με τα δύο αδέρφια Τσαρσιταλίδη από το Βελεστίνο να φέρνουν άλλες 2 διακρίσεις για την περιοχή της Μαγνησίας.

Στους , όπου συμμετείχαν συνολικά 199 μαθητές και μαθήτριες από όλη την , βραβεύτηκαν οι 6 πρώτοι μαθητές και οι 6 πρώτες μαθήτριες από κάθε τάξη, με τον πρώτο και την πρώτη κάθε τάξης να ανακηρύσσονται πρωταθλητές Ελλάδος και να βραβεύονται εκτός από μετάλλιο και με κύπελλο.

Ο ν/νος Τσαρσιταλίδης, μαθητής της Α' τάξης του Μουσικού Λυκείου Βόλου στέφθηκε πρωταθλητής ς στην ενιαία κατηγορία των Λυκείων, καθώς δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στους αάλους του, κερδίζοντας τους όλους και συγκεντρώνοντας το απόλυτο των 8 βαθμών σε 8 .

α σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη φορά που μαθητής από την Μαγνησία στέφεται πρωταθλητής Ελλάδας σε μαθητικούς αγώνες σκακιού, μετά την επιτυχία του αδερφού του Χρήστου, που πριν από 3 χρόνια είχε στεφθεί πρωταθλητής στο ίδιο πρωτάθλημα, αλλά στην Γ' Δημοτικού τότε.

Ο 12χρονος Χρήστος Τσαρσιταλίδης, μαθητής του 12ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, μετά από δυνατές μάχες και έντονο συναγωνισμό, τελικά κατέλαβε την 4η θέση στην ΣΤ' Δημοτικού με 6 βαθμούς σε 9 αγώνες, προσθέτοντας ακόμη μία επιτυχία στο ενεργητικό του.

Η φετινή χρονιά μπορεί να χαρακτηριστεί η πιο επιτυχημένη σε ατομικό επίπεδο για τα αδέρφια Τσαρσιταλίδη καθώς ο νσταντίνος είχε στεφθεί στην αρχή του χρόνου δευτεραθλητής Ελλάδας στο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Σκακιού κάτω των 18 ετών και ο Χρήστος πριν από λίγες μέρες είχε επίσης στεφθεί δευτεραθλητής Ελλάδας στο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Σκακιού κάτω των 12 ετών, προσφέροντας στο σκάκι της Μαγνησίας και γενικά της Θεσσαλίας ανεπανάληπτες στιγμές θριάμβου.

Στατιστικά και αποτελέσματα των αγώνων μπορείτε να βρείτε στις ιστοσελίδες:

1) http://chess-results.com/tnr533857.aspx?lan=19&art=1 (για τον Κωνσταντίνο)

2) http://chess-results.com/tnr533853.aspx?lan=19&art=1&rd=9 (για τον Χρήστο)

Επίσημη ιστοσελίδα των αγώνων https://www.chessfed.gr/sxolika2020/

Ενημέρωση για το σκάκι στην Ελλάδα καθώς και όλες τις προκηρύξεις των σκακιστικών αγώνων μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο https://chesswords.blogspot.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση