Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Προσπάθεια να μεταπείσουν Μπίκα και Καλύβα
Προσπάθεια να μεταπείσουν Μπίκα και Καλύβα

Προσπάθεια να μεταπείσουν Μπίκα και Καλύβα

Αντιμέτωπη με πρόωρη «κατάσταση ανωμαλίας» βρίσκεται η επιτροπή εξομάλυνσης της ΕΠΟ, αφού σύσσωμη η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, δύο μόλις ημέρες μετά τον τυπικό διορισμό της, οδηγήθηκε σε παραίτηση με αφορμή την εκφοβιστικού τύπου «επίσκεψη», που έγινε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της περασμένης Παρασκευής στην οικία του Ι. Τσαχειλίδη στο Π. Φάληρο.

Το συμβάν συνέβη ως εξής: άγνωστος χτύπησε παρατεταμένα το κουδούνι της οικίας του Τσαχειλίδη, ο οποίος βγήκε στο του σπιτιού του για να δει ποιος είναι. Είδε δύο , (ο ένας φορούσε κράνος και ο άλλος γκρι τζάκετ) και τους ρώτησε τι θέλουν. Οταν αυτοί επιβεβαίωσαν ότι πρόκειται για τον Τσαχειλίδη, άρχισαν να τον απειλούν με φράσεις τύπου «θα σε γαμ…», «δεν τη γλιτώνεις» κ.ά. και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Ο Τσαχειλίδης μετέβη στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και ενημέρωσε τους Μπίκα και Καλύβα, γνωστοποιώντας την απόφασή του να παραιτηθεί, κάτι που αποφάσισαν να κάνουν και οι άλλοι δύο.

Το Σάββατο ήταν ημέρα έντονων διεργασιών προκειμένου να αλλάξουν απόφαση και να παραμείνουν. Προτροπές ασκήθηκαν τόσο από τη FIFA και την ΕΠΟ όσο και από την πλευρά της ς.

Ανακοινώσεις και δηλώσεις καταδίκης έγιναν από αρκετές ΠΑΕ, μεταξύ των οποίων οι τέσσερις μεγάλες (ΠΑΟ, ΑΕΚ, , ΟΣΦΠ). Ωστόσο, η απόφαση της νέας ΚΕΔ να προχωρήσει άμεσα σε εκτεταμένες αλλαγές στους πίνακες διαιτητών της Σούπερ Λίγκας είχε προκαλέσει αντιδράσεις από συγκεκριμένα ΜΜΕ.

Μετά τη γνωστοποίηση των γεγονότων, η ΕΠΟ εξέδωσε στην οποία προειδοποίησε για «Grexit»: «Αν επιχειρηθούν στο ανάλογες απόπειρες εκτροπής της ΠΔΕ από την εντολή και το της, θα ανασταλεί η διεξ του συνόλου των εθνικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου για όσο χρόνο κριθεί αναγκαίο, έστω και αν αυτό συνεπάγεται μελλοντικό αποκλεισμό των ομάδων μας από τις διεθνείς διοργανώσεις».
Ο νέος υφ Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδης έκανε λόγο για «παράγκα που προσπαθεί με κάθε μέσο να επιβιώσει» και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διακοπής του πρωταθλήματος. Για το θέμα θα συζητήσει αύριο η Σούπερ Λίγκα, ενώ την Πέμπτη θα συνεδριάσει το δ.σ. της ΕΠΟ.

Χθες υπήρξαν νέες προσπάθειες για να μεταπειστούν οι Μπίκας και Καλύβας. Ο Τσαχειλίδης δηλώνει αμετάπειστος και ένα από τα ονόματα που παίζουν για τη θέση του είναι αυτό του Δ. Σαραϊδάρη.

 

πηγή:kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση