Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΣΠΟΡ » Προορισμός αθλητικού τουρισμού της Μεσογείου ο Βόλος
Προορισμός αθλητικού τουρισμού της Μεσογείου ο Βόλος

Προορισμός αθλητικού τουρισμού της Μεσογείου ο Βόλος

15 αθλητικά γεγονότα για τους επόμενους μήνες
7 μεγάλες ναυταθλητικές διοργανώσεις έως τα μέσα Ιουλίου

Επτά κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις, που θα στρέψουν για μία ακόμη φορά τα φώτα του παγκόσμιου ναυταθλητικού ενδιαφέροντος στο Βόλο, θα φιλοξενηθούν έως και τον Ιούλιο στην περιοχή, ενώ έχουν προγραμματιστεί συνολικά 15 σημαντικά αθλητικά γεγονότα τα οποία και ξεκινούν από τις αρχές Απριλίου και ολοκληρώνονται τον Οκτώβριο.

Ο Δήμος Βόλου, έχοντας θέσει εξαρχής στις προτεραιότητές του τον τομέα του αθλητισμού, διαθέτοντας τις απαραίτητες εγκαταστάσεις, αλλά και με οδηγό την μέχρι σήμερα σημαντική εμπειρία ως προς την διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων με απόλυτη επιτυχία, επιδιώκει να καταστήσει την πόλη αθλητικό κέντρο της Μεσογείου.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι ο Βόλος να βρεθεί και πάλι στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος και να καταστεί μια από τις βασικές πόλεις προσέλκυσης τουριστών μέσω του αθλητισμού, με γνώμονα πάντα το συμφέρον της τοπικής ς και τα ανταποδοτικά οφέλη για τον επιχειρηματικό κόσμο του Νομού γενικότερα.

Έτσι για ακόμη μια φορά και, μάλιστα, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τη χώρα, δίνει και πάλι το «παρών» στα με αθλητικά γεγονότα, αποδεικνύοντας ότι πρωταγωνιστεί στα διεθνή δρώμενα, σε μια εποχή που έχουμε ανάγκη, περισσότερο από ποτέ, τις πρωτοβουλίες και δραστηριότητες που προβάλλουν τον τόπο και τονώνουν την τοπική οικονομία.

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου κ. Βλιώρας “το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ Εφήβων αλλά και το 11ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Νέων υναικών που πραγματοποιήθηκαν πέρυσι το καλοκαίρι στον Βόλο με την άψογη διοργάνωση και διεξαγωγή των αγώνων και με την αθρόα προσέλευση θεατών απέδειξαν ότι υπάρχουν η θέληση και οι δυνατότητες από μέρους μας.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά ακόμα σημαντικότερο είναι ότι αποδείχτηκαν στην πράξη τα με οφέλη που μπορεί να έχει η ίδια η πόλη και οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται από την σημαντική προσέλευση των αθλητών και των ομάδων αλλά κυρίως από τους συνοδούς. Η σημαντική επιτυχία των δύο αυτών διοργανώσεων αλλά και η όρεξη μας να αλλάξουμε τον Βόλο και να γίνει μια πόλη – επίκεντρο του αθλητικού τουρισμού, αποτελούν τα κίνητρα για να συνεχίσουμε τις προσπάθειες πραγματοποίησης σημαντικών αθλητικών γεγονότων, συμβάλλοντας στην ανάδειξη του τόπου μας και στην υπέρβαση των δύσκολων οικονομικών συνθηκών της χώρας μας”.

Επτά κορυφαία αθλητικά γεγονότα

Η έναρξη των κορυφαίων αθλητικών γεγονότων που θα φιλοξενηθούν στον Βόλο θα γίνει με την διοργάνωση των Βαλκανικών Αγώνων Κολύμβησης, οι οποίοι και θα διεξαχθούν από τις 20 έως και τις 24 Απριλίου στο Κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας, με την συμμετοχή 800 περίπου αθλητών και παραγόντων της κολύμβησης.

Σε ότι αφορά τους εν λόγω αγώνες, αξίζει να αναφερθεί πως επρόκειτο να διεξαχθούν την ίδια περίοδο στην , ωστόσο μετά την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση στην , η διεθνής αγωνία και προβληματισμός οδήγησαν την παγκόσμια κολυμβητική ομοσπονδία στη λήψη ς για μεταφορά των Αγώνων σε ασφαλές περιβάλλον. Μάλιστα μετά από προσωπική πρόταση του προέδρου της ΚΟΕ κ. Δημήτρη Διαθεσόπουλο ως ιδανικής εναλλακτικής λύσης για τη διεξαγωγή των Αγώνων την πόλη του Βόλου, ο Δήμος Βόλου δήλωσε έτοιμος να αναλάβει την διεξαγωγή τους καθώς η επιλογή της πόλης μας από την ΚΟΕ αποτελεί μέγιστο δείγμα εμπιστοσύνης ως προς τους δημότες, τις υπηρεσίες και την Δημοτική Αρχή της πόλης.

Η συνέχεια αφορά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Συγχρονισμένης Κολύμβησης στις αρχές Ιουνίου ενώ αμέσως μετά, από τις 13 έως και 19 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Akropolis jet Raid Greece το οποίο και θα διεξαχθεί στη θαλάσσια περιοχή από το λιμάνι του Βόλου προς Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο με την συμμετοχή 30 περίπου χωρών (Νέα Ζηλανδία, Νότιος Αφρική, Καναδάς κλπ) και όσοι το επιθυμούν θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν ένα εντυπωσιακό θέαμα στην !

Ως προς το αγώνισμα στην ουσία πρόκειται για μια περιπέτεια, μια σκληρή δοκιμασία για τους αναβάτες και τα σκάφη καθώς η… περιπέτεια δεν εξελίσσεται μόλις μερικά μέτρα μακριά από την ακτή, όπως οι συνηθισμένοι αγώνες close course (κλειστής πίστας) αλλά πραγματοποιείται στην ανοιχτή . Μέσα από τις κουραστικές διαδρομές οι αναβάτες και τα πληρώματα θα γνωρίσουν από πρώτο χέρι τα μαγευτικά τοπία και τις κρυμμένες ομορφιές της Μαγνησίας και θα πάρουν την καλύτερη γεύση από την φιλοξενία μας.

Την σκυτάλη θα πάρει στις 22 Ιουνίου – και θα διαρκέσει έως και τις 28 Ιουνίου – το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης το οποίο και θα αποτελέσει μία ακόμη ευκαιρία μεγάλης αθλητικής και τουριστικής προβολής της πόλης ενώ πρέπει να τονιστεί πως από το Βόλο έλκει την καταγωγή της η παγκόσμια πρωταθλήτρια τεχνικής κολύμβησης Σοφία Κτενά, η οποία στην τελευταία της συμμετοχή στους 1ους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες, απέσπασε ένα χρυσό κι ένα ασημένιο μετάλλιο στα 50μ. άπνοια και 100μ. Επιφάνεια.

Ακολουθεί μία μέρα μετά, 29 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως και την 1η Ιουλίου η Πανεπιστημιάδα τεχνικής κολύμβησης με την συμμετοχή Πανεπιστημίων από όλο τον κόσμο ενώ στις 14 Ιουλίου ξεκινά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Παμπαίδων-Παγκορασίδων το οποίο και θα ολοκληρωθεί στις 17 Ιουλίου και θα οδηγήσει στην περιοχή μας περισσότερες από 150 ομάδες και 3.500 αθλητές και συνοδούς.
Τέλος μέσα στον Ιούλιο ο Βολιώτης Χρόνης Χλίτσιος θα πραγματοποιήσει Ελεύθερη Κατάδυση και Ρεκόρ Άπνοιας με στόχο να σημειώσει ρεκόρ γκίνες στην παραλία του Βόλου.

Υπόλοιπα αθλητικά γεγονότα

Σε ότι αφορά τον γενικό προγραμματισμό, όπως προαναφέρθηκε ο Δήμος Βόλου θα φιλοξενήσει συνολικά 15 αθλητικά γεγονότα έως και τον Οκτώβριο και εκτός των όσων αναφέρθηκαν αναλυτικά, στο Βόλο θα πραγματοποιηθούν και οι παρακάτω διοργανώσεις :

-Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U15 Αντιπτέρισης (2-3 Απριλίου)

-Σχολικοί αγώνες ποδοσφαίρου (Δημοτικά Σχολεία) (12-14 Απριλίου)

-Πανελλήνιο Πρωτάθλημα U17 Αντιπτέρισης (16-17 Απριλίου)

-2ος Ημιμαραθώνιος Βόλου & 23ος (16 Απριλίου). Σημειώνεται εδώ πως πέρυσι υπήρξαν 930 συμμετοχές και φέτος αναμένεται να ξεπεράσουν τις 1.500 ενώ στόχος της αρμόδιας Διεύθυνσης του Δήμου Βόλου είναι η εν λόγω διοργάνωση να μπει στο επίσημο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ώστε να υλοποιείται ως διεθνής αγώνας από τα επόμενα χρόνια.

-Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών τεχνικής κολύμβησης (5-8 Μαΐου)

-Τελικοί τετράθλου δημοτικών σχολείων (13 Μαΐου)

-Σχολικοί αγώνες πετοσφαίρισης (Δημοτικά Σχολεία) (17-18 Μαΐου)

-Ιωνικοί αγώνες (28-29 Μαΐου)

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση